Donate Me :)

Paid Ads

Hye blogshop owner.
Needs my review or advertisement?
Email me at thesyazanazainn@gmail.com :)

Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

-xoxo-

S

Cerpen | Menanti Kasih (Chapter 7) (Finale)




Chapter 7 (Finale)

Sepanjang kehilangannya, dia cuba menguatkan semangat dirinya. Dia menjadi lebih tabah dan kuat dalam mengharunginya bersendirian. Pelbagai cabaran yang berjaya diharunginya. Hatinya makin pulih walaupun tidak sepenuhnya. Huluran cinta dan  salam perkenalan dari jejaka lain tidak dipedulikan. Dia takut. Dia risau. Dia tidak berani mengambil risiko itu lagi. Dia telah berjanji yang dia tidak akan memberikan hatinya kepada sesiapa lagi. Dia semakin dingin. Dia tahu hatinya tidak kuat, hatinya sangat rapuh seperti ranting.

It took all the strength I had
But I crawled up on my feet again
Now you’re trying to lure me back
But no, those days are gone, my friend
I loved you so much that I thought someday that
You could change
But all you brought me was a heart full of pain
You can’t touch me now
There’s no feeling left
If you think I’m coming back
Don’t hold your breath ­– Nicole Scherzinger (Don’t Hold Your Breath)

Namun dia pasrah, semua ini adalah qada dan qadar dari Allah SWT, mungkin tuhannya merencanakan sesuatu yang lebih baik untuk dirinya. Dia harus terima dan tawakal dengan redha. Setelah beberapa tahun, dia nekad untuk mengubah hidupnya, dia nekad memperbaiki dirinya. Sepanjang di perjalanan memperbaiki diri, muncul sinar baru dalam hidupnya. Dirinya makin kental menghadapi cabaran hidup.

Disaat dirinya diperkotak-katikkan orang sekeliling, sinar baru ini pantas melindungi dirinya. Dirinya sangat bertuah kerana diberi peluang sekali lagi untuk merasakan cinta yang benar dan ikhlas itu. Dirinya juga tidak putus-putus menitipkan perasaan syukur ke hadrat Ilahi kerana masih menyayangi dirinya tatkala dirinya kelemasan dan terumbang-ambing dalam hidupnya lantas hadirnya sinar harapan yang menyelamatkannya.

Everybody’s waiting for you to breakdown
Everybody’s watching to see the fallout
Even when you’re sleeping, sleeping
Keep your eyes open. ­– Taylor Swift (Eyes Open)

Haa mana pengantinnya perempuannya?” “La, ngape masam je mukanya, kena paksa ke apa ni?” tok kadi berseloroh dan semua hadirin ketawa.

Alhamdulillah dengan sekali lafaz, gadis itu telah sah menjadi milik lelaki itu. Gadis itu cuma berharap kebahagian ini akan kekal sampai hujung nyawanya.

Kau sinar hati ini
Biarpun hanya sesaat di sisi
Pelita kala hati berduka
Kau hulurkan oh tanganmu kala hilang arah
Masihkan hadir jua menepis gelora
Tak kala aku merasa kecewa
Duniaku berubah kelam tak bermakna
Namun semangatmu ada dijiwa
Harapan kau beri cintamu bersemi
Airmata ku tak bisa menitis
Kau nafas akhir ku
Kau yang dihati – Mafa feat Ronnie (Buatku Disana)


*TAMAT*



-xoxo-
S

11 comments:

J.Syazwana said...

lah dia kawen dengan sape sebenarnya?
lelaki yg sama or orang lain ?

Syazana Zainn said...

kan ade 3 lelaki dlm cite ni ;p

so lelaki yg ke 3 tu la.

lelaki yang dipanggil sinar harapan tu ;p

Azian Elias said...

salam kenal

macam best je kan. but right now i dah tak berapa suka membaca buku tebal2..

M Fizan said...

alaaaa. tak tau nak kata ending ni happy ke sad. pengantin pompuan pun masam je. huhu. nice. lain daripada yang lain :)

ABU said...

wh happy ending.. tahnih kpd watak2 dlm cerpen ini..

ni karang sendiri ke ni.. pandai la ko awk buat serius aku tak reti buat benda2 cm ni.. Komsas aku failed hahahahaha

ieda said...

semakin menarik , rajin adik menulis ;)

qaseh johanna said...

gigih buat novel....... :))

anamizu kaito said...

fuhhh hepy ending takpe..
tak rase rugi bace dr awl. hehe






Luv,
cik ana

Jajas said...

boleh la d filem kn cerita ni...hehe

Hans said...

teruskan bakat kamu nih :-)

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

hmm zuan tak berapa pandai la memahami cerpen2 ni.. tak pandai nak imagine

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org