Donate Me :)

Paid Ads

Hye blogshop owner.
Needs my review or advertisement?
Email me at thesyazanazainn@gmail.com :)

Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.


So just leave your comments down below,

and I will track you back.


love you guys!

-xoxo-

S

The Urban Coffee - Coffee King Est. 2015


Previous Entry : Annabelle - The Real Story

Hye guys, whaddup!
Fuh.. fuh.. fuh.. (tiup habuk)
Haha, gash lama betul tak buka blog, mujur belum terkubur lagi blog ni,

BTW, nak cerita ni
few days ago, saya ada nampak crowd kat area mydin meru raya tu
ala yang sebelah Mc'd tu
Ingatkan benda apa je
Rupanya ada bebudak remaja jual coffee.
COFFEE KING EST. 2015

source : coffee king est. 2015  

source : coffee king est. 2015  


Teringin pula nak tahu sedap ke tak
yelah, orang beratur ramai giler.
terus berkobar-kobar rasa nak mencuba
yelah siap masuk Awani dengan jadi viral kat FB bagai
popular betul.

source : youtube astro awani

kemain kann.
ramai giler orang
so iols pun apa lagi.
After ambil popia bilis dari Yui kat Mydin Meru
Oh ya, yui ni kawan blog juga, dari ke blog sampai ke pesbuk kitorang kawan hihi
(p.s: sedap popia bilis yang Yui buat ni tau, beli lah, tak nyesal tau.. hihi)
FB Yui : Nurul Yui
Blog Yui : corat coret NUSHA
terus iols dengan adik iols shoot ke tempat Coffee King ni
lagipun dekat je dengan Mydin tu

waktu lalu dalam pukul 4p.m tu tak la ramai sangat orang
tetiba dalam 4.25p.m tu 
perghhhh dah ramai giler orang
terpaksalah bersabar beratur. 

source: Perak Today

Harganya tak mahal pun.
Dah la besar cupnya
boleh minum sampai perut uols kembung KAH.
RM5/each, tapi untuk black coffee RM4/each
Tapi kena sabar untuk beratur
Kitorang kena beratur dalam 35minutes kot
Tapi mujur cepat je siap.
So siapa yang duduk Ipoh try la

Derang ada 6 jenis air
Ice Coffee, Ice Black Coffee, Ice Cocoa, Ice Tea, Ice Green Tea, & Ice Lime Tea
Tapi tadi takde Ice Lime Tea
Jadi kitorang beli 5 flavor je

FYI, saya ni memang coffee addict
So of course my expectation really high.
So far, sedap gak coffee nya
Especially their black coffee and ice cocoa
Gashhhh, I'm really into it

my little brother happy bila dapat beli semua flavor. LOL


Oh ya mereka juga open kat Taman Cempaka tau
BTW, barista @ pembuat coffee derang cute-cute belaka. HAHAHA
So kalau siapa ke sana meh la roger saya 
Boleh kita beratur sama-sama :p


source : Perak Today

Kbai
-xoxo-
S



Annabelle - The Real Story




Hey guys! Whaddup!
It's 11.30p.m (while typing this entry)
Annabelle, kinda trending all over the world up to now. 
So, while googling there and here
I found few cool articles bout it.

Source : Google


FYI, Annabelle ni based on true story.
Creepy kan.
Dan sebenarnya filem Annabelle ini adalah spin-off dari The Conjuring
(kalau belum tengok, sila tengok dulu)


Source : Google
Annabelle spin-off dari The Conjuring



Dalam Annabelle ini lebih memfokuskan kepada anak patung (doll) yang bernama Annabelle --- bagaimana hantu satan ni boleh attached dengan patung tu.
Selain itu kan, dalam filem ni juga akan bagi tahu macam mana nama dia Annabelle (nama budak kecil yang dah mati – Annabelle Higgins)


Actually, patung yang sebenarnya tak lah creepy macam dalam filem tu
Comel je rupanya iaitu patung Raggedy Ann. HAHA
Well biasalah orang buat filem ni exaggerate lebih LOL


Source : Google
Yang buruk belah kanan tu patung versi filem, 
yang belah kiri yang comel sikit tu adalah patung yang real.


Part 1

Btw, kisahnya bermula bila seorang ibu ni belikan hadiah patung Annabelle ni untuk anak perempuan dia yang bernama Donna --- seorang nursing student sempena harijadinya. Emak Donna ni beli patung Raggedy Ann tu kat sebuah kedai antic pada tahun 1970.


So, Donna ni memang sayang sangat dengan patung tu jadi dia letak kat katil dia, tapi masa tu dia tak fakir apa-apa langsung pasal patung tu. Tapi dah beberapa hari selepas tu Donna dan Angie (kawan baik Donna) rasa pelik dan creepy dengan patung tu sebabnya patung tu macam bergerak sendiri, padahal takde sesiapa pun yang usik atau sentuh. Contohnya macam bertukar kedudukan atau tempat.


Satu hari, Donna dan Angie perasan yang patung tu bertukar tempat ke bilik lain padahal masa tu mereka letak di tempat lain. Kadang-kadang patung tu duduk bersilang kaki dan tangan, kadang-kadang patung tu duduk atas kerusi kat dapur ataupun tetiba dalam bilik dengan pintu tertutup. Tak ke pelik, padahal takde siapa yang sentuh. Btw, kalau aku lah, dah lama kot aku buang patung tu. Hahaha creepy oiii.


Part 2

Satu malam, Donna balik rumah dia nampak patung tu bertukar tempat lagi, tapi kali ni kat atas katil dia. Kali ni Donna ras atak sedap hati dan dia rasa takut sebab dia ternampak macam ada cecair yang macam darah kat tangan dan dada patung tu. Dengan perasaan takut dan terdesak Donna dan Angie nak cari orang yang expert pasal roh/hantu ni iaitu Ed dan Lorraine Warren.


Masa terdesak tu mereka berhubung dengan orang yang boleh berhubung dengan roh-hantu ni dan masa tu lah baru Donna tahu pasal roh budak perempuan yang bernama Annabella Higgins. Sebenarnya budak Annabelle tu tinggal di area tu sebelum apartment mereka dibina. DIa berumur 7 tahun ketika mayatnya dijumpai di kawasan apartment mereka yang ketika itu baru nak dirikan. Roh budak tu konon-kononnya rasa seronok dan selesa tinggal dengan mereka sebab Donna dengan Angie ni baik sebab tu roh tu tinggal dalam patung tu.


Donna rasa kesian bila dengar cerita roh/hantu budak tu, jadi dia biarkan roh tu tinggal dalam patung tu. Tapi langit tak selalunya cerah, Annabella bukan seperti yang sepatutnya. Seminggu selepas tu, patung Annabella ditemui dikoyakkan dan satu malam, Donna terjaga dari tidur dia terdengar ada suara budak perempuan menyanyi dan akhirnya Donna ternampak mayat Angie dalam bilik air dengan ayat “wanna play” dan ia ditulis dengan darah. Perghhh seram kan.


Part 3

Lou ni tunang pada Angie dan kawan baik pada Donna, sejak dari mula adanya patung tu, dia tak pernah suka patung tu sebab dia rasa macam patung tu ada aura jahat. Kiranya waktu tu Lou ni selalu suruh Donna buang patung tu, tapi Donna tak nak.


Satu malam, Lou mimpi buruk, dan dia dapat rasa something bad. Dia dapat sleep paralysis (is a phenomenon in which a person, either when falling asleep or awakening, temporarily experiences an inability to move) yang macam real --- dalam bilik tu dia nampak patung tu, Annabelle. Annabelle cuba nak cekik dia. Bila dia tersedar dari mimpi tu, Lou yakin itu bukan mimpi biasa, mesti roh tu yang rasuk patung tu.


Keesokan harinya Lou dan Angie planning nak pergi road trip, tetiba Lou terdengar bunyi sesuatu dari bilik Donna seperti ada orang ceroboh, tapi bila buka lampu takde apa pun cuma yang ada patung Annabelle yang berdiri di tepi bilik.


Lou geledah bilik tu tapi takde apa kat situ, bila dia berdekatan dengan patung tu Lou dapat rasa macam ada orang kat belakang dia, jadi bila dia toleh ke belakang cuma ada dia dan patung je. Sepantas kilat tiba-tiba Lou berasa sakit dengan darah yang menitik-nitik dari dadanya. Bila dia buka baju rupanya ada 7 garisan kesan cakaran.


Museum

Source : Google
Ed dan Lorraine Warren
Paranormal Investigators yang mengendalikan kes hantu Annabelle ni


Oh ya, kalau engkaurang nak melawat patung ni boleh lah ke Ed and Lorraine Occult Museum di Monroe, Connecticut, US. Tapi buat masa sekarang tempoh waktu lawatan limited.

 Source : Google
Keadaan dalam musium Occult


Source : Google
Pelakon utama filem Annabelle - Patrick Wilson bergambar kenangan dengan Annabelle :3


Well, as for me kalau patung macam tu baik toksah lah simpan bukannya comel pun, creepy okay! So, terpulanglah pada anda nak tengok ke tidak filem ni. Mihmih :3


Till then,
-xoxo-
S


Cakap-cakap / Disclaimer

Saya cumalah seorang bloger picisan yang tak pemes langsung.Blog ini cuma mengandungi catatan luahan perasaan, peribadi dan merapu sahaja. Writing short stories (cerpen) is my new passion. Disamping itu ada juga tips dan tutorial sedikit. Bagi yang jelak dan bosan dengan blog saya, silalah cepat-cepat klik CTRL + W untuk close tab ok :) Saya tak rugi apa-apa pun ;p

Maaf terhadap penggunaan ganti nama "AKU, GWA" dan sebagainya kepada pembaca yang lebih berusia. Saya lebih selesa menggunakan ganti diri sedemikian kerana lebih santai dan ringan :)

Dialu-alukan segala komen-komen yang positif dan membina, CIK ANON please get outta here. BOOO :p

Sila jangan copy dan paste sebarang artikeltanpa meminta kebenaran dari saya. I HATE COPYCATE person.Semua gambar didalam blog ini adalah HAK MILIK SAYA. Sebarang pengambilan gambar dari blog ini adalah tidak dibenarkan sama sekalimelainkan anda meminta KEBENARAN.

Oh ya, sebelum terlupa, kalau nak suruh saya follow kamu, PLEASE lah pastikan URL korang tu ada, kalau tak jangan haraplah saya nak follow.

Tapi tolong jangan menipu, kata dah follow tapi HARAM tak follow. Orang macam ni memang confirm saya tak akan layan.

Senang sahaja T&C di dalam blog saya ni. Kalau kamu baik saya sayang kamu. Thank you

I Love Stalker !

Busuk.Org