Donate Me :)

Paid Ads

Hye blogshop owner.
Needs my review or advertisement?
Email me at thesyazanazainn@gmail.com :)

Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.


So just leave your comments down below,

and I will track you back.


love you guys!

-xoxo-

S

Maggi Ketam Ipoh



Hye guys, last week aku ada pergi makan Maggi Ketam kat Ipoh
ala kat area rumah aku je pun 
Serious tak sangka kat area rumah aku ada kedai makan camni
Kemain terkejut kitorang
Ketamnya giler besar. 
Penuh juga mangkuk dengan ketam tu. KAH
Memang puas hati makan
Dari Maggi sampai ke kuahnya sedap
Ketam tu jangan cakap la kan
Dah tentunya sedap

via instagram @itsmesyazana

Memandangkan aku ada upload kat Instagram dan Facebook
Ramai juga yang jeles. KAHKAH
Dan ramai juga nak tahu kat mana lokasinya.

Jadi ini alamatnya 
Maggi Ketam Ipoh,
No. 7 Laluan Taman Meru 1A,
Jelapang 30020 Ipoh, Perak
012-5710913 / 012-5224653
5pm – 12pm

Kalau korang ramai-ramai boleh call no tu untuk reservation
Ala bisa diatur semuanya.
Landmark nak ke kedai makan ni
Kilang Sydney dan Kedai Makan Syuhada kat tepi jalan
Ala, senang je cari
Sebab kedai ni dia buat dalam rumah je.
Lagipun ada banner kat depan rumah owner. Senang je kan.

jemput makan uols 
mihmihmih



Ohya, harganya ketika kitorang makan
Semangkuk RM15
Kalau taknak ketam boleh order maggi udang
Harga dia RM8 semangkuk
Harga ketam@udang tu bergantung pada harga pasaran
Ala so far bagi aku harga tu okay sebab ketam tu bapak giler besar
Kahkahkahkah
Sedapnya oiiii


adik aku dok pulun makan eksaited nau


p.s: balik je dari makan maggi ketam aku terus demam sebab allegic dengan ketam pfttt. Menyesal pula eksen dengan kengkawan yang lain :(


Okbai.
Till then,
-xoxo-
S


Transformers, Street Art Exhibition | Esplanade Penang




Hye whaddup guys!
Selamat Hari Raya Aidilfitri!
So how was your raya?
Mine? Macam biasa sajo.
Btw, I just start working today. Blerghh


Tahun ni raya pertama celeb kat Ipoh dulu
Lepas solat raya baru gerak balik kampung kat Tronoh, Perak,
Ala dekat je pun Ipoh-Tronoh
dalam 30-35 minit je.


Tahun ni tema baju raya kitorang satu family warna Orange
Kemain meriah sangat
Actually kan, baju raya aku tu suppose bentuk macam Hanbok Modern
Alaaa baju traditional orang Korea tu. KAHKAH
Tapi tailor tu silap buat. Lastnya jadi Long Dress je. Sobs
Bahagian tangan je betul macam Hanbok. Heh


@itsmesyazana #TeamOrange #TeamOverReacted Well have a nice holiday

#Repost @qhimzainn
・・・
Well this #Eid, we almost put the 'FIT' in '#AidilFITri �� apapun, #selamathariraya and yeah it's our #ootd with#love #photooftheday





 with cousins and gramps. 
tak cukup korum ni sebab ada yang raya dengan mak mentua seme.


Masa raya ke-2, Sabtu lepas, baru kitaorang balik Penang
Nak cerita ni, haritu Syazwana Jamal ada share kat Facebook pasal
Exhibition sreet art Transformers kat Penang.
Ala yang robot tu. Hewhew
So alang-alang dah balik Penang, aku dengan adik-adik pun ke sanalah






Tempatnya betul-betul kat tengah-tengah Padang Kota tu
Dulu namanya Jalan Padang Kota Lama,
Sekarang dah panggil Esplanade Road pula.
Jenuh aku google mana hala tempat ni
Rupanya kat Padang Kota je la. Ingatkan tempat baru ke apa kan.
GPS Coordinate : Latitude; 5.4209510000, Longitude; 100.3413150000
Ni anggaran je, ala senang je cari haha


Memang robotnya saiz robot la kan..
Ada 2 biji robot
Bumblebee dan Optimus Prime.
Tapi sayang dah kena pagar
Tak dapek la den nak usap-usap dengan derang. LOL






Btw, exhibition street art robot transformers ni start dari
19 July 2015 until 17 September 2015
Masuk percuma, FREEEEEE. YEAYYYYY
Tapi aku sarankan korang pergi waktu malam
Sebab nanti mata robot tu keluar lampu-lambu
Nampak macam hidup
Cool kan.
Tapi tak tahu la pula kalau boleh gerak ke tak macam kat Gundam kat Jepun tu






Lepas tu selain dua biji robot tu ada street art transformers
Kalau kaki selfie rasanya memang korang akan gembira la
Ada dalam 6-8 art rasanya
Nak selfie tunggang terbalik ikut kau la.
Why botherrrrrr :p














Lepas puas selfie kat sana korang boleh tour Penang cari street art lain pula
Boleh tengok kat SINI [Penang Street Art Photography] gambar-gambar tahun lepas. Hiks
Bagi yang belum pergi, pergi lah wey, HAHA!
Bukan selalu ada benda-benda gini kan 


Bye Penang!


Bagi yang dah start kerja, selamat berkerja dan membanting tulang okay!
Yang masih bercuti, happy holiday!
Raya tu raya juga, jangan overdose melantak pula :D


Kbai
-xoxo-
S


Entry berkaitan;


   


Cakap-cakap / Disclaimer

Saya cumalah seorang bloger picisan yang tak pemes langsung.Blog ini cuma mengandungi catatan luahan perasaan, peribadi dan merapu sahaja. Writing short stories (cerpen) is my new passion. Disamping itu ada juga tips dan tutorial sedikit. Bagi yang jelak dan bosan dengan blog saya, silalah cepat-cepat klik CTRL + W untuk close tab ok :) Saya tak rugi apa-apa pun ;p

Maaf terhadap penggunaan ganti nama "AKU, GWA" dan sebagainya kepada pembaca yang lebih berusia. Saya lebih selesa menggunakan ganti diri sedemikian kerana lebih santai dan ringan :)

Dialu-alukan segala komen-komen yang positif dan membina, CIK ANON please get outta here. BOOO :p

Sila jangan copy dan paste sebarang artikeltanpa meminta kebenaran dari saya. I HATE COPYCATE person.Semua gambar didalam blog ini adalah HAK MILIK SAYA. Sebarang pengambilan gambar dari blog ini adalah tidak dibenarkan sama sekalimelainkan anda meminta KEBENARAN.

Oh ya, sebelum terlupa, kalau nak suruh saya follow kamu, PLEASE lah pastikan URL korang tu ada, kalau tak jangan haraplah saya nak follow.

Tapi tolong jangan menipu, kata dah follow tapi HARAM tak follow. Orang macam ni memang confirm saya tak akan layan.

Senang sahaja T&C di dalam blog saya ni. Kalau kamu baik saya sayang kamu. Thank you

I Love Stalker !

Busuk.Org