Donate Me :)

Paid Ads

Hye blogshop owner.
Needs my review or advertisement?
Email me at thesyazanazainn@gmail.com :)

Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.


So just leave your comments down below,

and I will track you back.


love you guys!

-xoxo-

S

Transformers, Street Art Exhibition | Esplanade Penang




Hye whaddup guys!
Selamat Hari Raya Aidilfitri!
So how was your raya?
Mine? Macam biasa sajo.
Btw, I just start working today. Blerghh


Tahun ni raya pertama celeb kat Ipoh dulu
Lepas solat raya baru gerak balik kampung kat Tronoh, Perak,
Ala dekat je pun Ipoh-Tronoh
dalam 30-35 minit je.


Tahun ni tema baju raya kitorang satu family warna Orange
Kemain meriah sangat
Actually kan, baju raya aku tu suppose bentuk macam Hanbok Modern
Alaaa baju traditional orang Korea tu. KAHKAH
Tapi tailor tu silap buat. Lastnya jadi Long Dress je. Sobs
Bahagian tangan je betul macam Hanbok. Heh


@itsmesyazana #TeamOrange #TeamOverReacted Well have a nice holiday

#Repost @qhimzainn
・・・
Well this #Eid, we almost put the 'FIT' in '#AidilFITri �� apapun, #selamathariraya and yeah it's our #ootd with#love #photooftheday





 with cousins and gramps. 
tak cukup korum ni sebab ada yang raya dengan mak mentua seme.


Masa raya ke-2, Sabtu lepas, baru kitaorang balik Penang
Nak cerita ni, haritu Syazwana Jamal ada share kat Facebook pasal
Exhibition sreet art Transformers kat Penang.
Ala yang robot tu. Hewhew
So alang-alang dah balik Penang, aku dengan adik-adik pun ke sanalah






Tempatnya betul-betul kat tengah-tengah Padang Kota tu
Dulu namanya Jalan Padang Kota Lama,
Sekarang dah panggil Esplanade Road pula.
Jenuh aku google mana hala tempat ni
Rupanya kat Padang Kota je la. Ingatkan tempat baru ke apa kan.
GPS Coordinate : Latitude; 5.4209510000, Longitude; 100.3413150000
Ni anggaran je, ala senang je cari haha


Memang robotnya saiz robot la kan..
Ada 2 biji robot
Bumblebee dan Optimus Prime.
Tapi sayang dah kena pagar
Tak dapek la den nak usap-usap dengan derang. LOL






Btw, exhibition street art robot transformers ni start dari
19 July 2015 until 17 September 2015
Masuk percuma, FREEEEEE. YEAYYYYY
Tapi aku sarankan korang pergi waktu malam
Sebab nanti mata robot tu keluar lampu-lambu
Nampak macam hidup
Cool kan.
Tapi tak tahu la pula kalau boleh gerak ke tak macam kat Gundam kat Jepun tu






Lepas tu selain dua biji robot tu ada street art transformers
Kalau kaki selfie rasanya memang korang akan gembira la
Ada dalam 6-8 art rasanya
Nak selfie tunggang terbalik ikut kau la.
Why botherrrrrr :p














Lepas puas selfie kat sana korang boleh tour Penang cari street art lain pula
Boleh tengok kat SINI [Penang Street Art Photography] gambar-gambar tahun lepas. Hiks
Bagi yang belum pergi, pergi lah wey, HAHA!
Bukan selalu ada benda-benda gini kan 


Bye Penang!


Bagi yang dah start kerja, selamat berkerja dan membanting tulang okay!
Yang masih bercuti, happy holiday!
Raya tu raya juga, jangan overdose melantak pula :D


Kbai
-xoxo-
S


Entry berkaitan;


   


The Urban Coffee - Coffee King Est. 2015


Previous Entry : Annabelle - The Real Story

Hye guys, whaddup!
Fuh.. fuh.. fuh.. (tiup habuk)
Haha, gash lama betul tak buka blog, mujur belum terkubur lagi blog ni,

BTW, nak cerita ni
few days ago, saya ada nampak crowd kat area mydin meru raya tu
ala yang sebelah Mc'd tu
Ingatkan benda apa je
Rupanya ada bebudak remaja jual coffee.
COFFEE KING EST. 2015

source : coffee king est. 2015  

source : coffee king est. 2015  


Teringin pula nak tahu sedap ke tak
yelah, orang beratur ramai giler.
terus berkobar-kobar rasa nak mencuba
yelah siap masuk Awani dengan jadi viral kat FB bagai
popular betul.

source : youtube astro awani

kemain kann.
ramai giler orang
so iols pun apa lagi.
After ambil popia bilis dari Yui kat Mydin Meru
Oh ya, yui ni kawan blog juga, dari ke blog sampai ke pesbuk kitorang kawan hihi
(p.s: sedap popia bilis yang Yui buat ni tau, beli lah, tak nyesal tau.. hihi)
FB Yui : Nurul Yui
Blog Yui : corat coret NUSHA
terus iols dengan adik iols shoot ke tempat Coffee King ni
lagipun dekat je dengan Mydin tu

waktu lalu dalam pukul 4p.m tu tak la ramai sangat orang
tetiba dalam 4.25p.m tu 
perghhhh dah ramai giler orang
terpaksalah bersabar beratur. 

source: Perak Today

Harganya tak mahal pun.
Dah la besar cupnya
boleh minum sampai perut uols kembung KAH.
RM5/each, tapi untuk black coffee RM4/each
Tapi kena sabar untuk beratur
Kitorang kena beratur dalam 35minutes kot
Tapi mujur cepat je siap.
So siapa yang duduk Ipoh try la

Derang ada 6 jenis air
Ice Coffee, Ice Black Coffee, Ice Cocoa, Ice Tea, Ice Green Tea, & Ice Lime Tea
Tapi tadi takde Ice Lime Tea
Jadi kitorang beli 5 flavor je

FYI, saya ni memang coffee addict
So of course my expectation really high.
So far, sedap gak coffee nya
Especially their black coffee and ice cocoa
Gashhhh, I'm really into it

my little brother happy bila dapat beli semua flavor. LOL


Oh ya mereka juga open kat Taman Cempaka tau
BTW, barista @ pembuat coffee derang cute-cute belaka. HAHAHA
So kalau siapa ke sana meh la roger saya 
Boleh kita beratur sama-sama :p


source : Perak Today

Kbai
-xoxo-
S



Cakap-cakap / Disclaimer

Saya cumalah seorang bloger picisan yang tak pemes langsung.Blog ini cuma mengandungi catatan luahan perasaan, peribadi dan merapu sahaja. Writing short stories (cerpen) is my new passion. Disamping itu ada juga tips dan tutorial sedikit. Bagi yang jelak dan bosan dengan blog saya, silalah cepat-cepat klik CTRL + W untuk close tab ok :) Saya tak rugi apa-apa pun ;p

Maaf terhadap penggunaan ganti nama "AKU, GWA" dan sebagainya kepada pembaca yang lebih berusia. Saya lebih selesa menggunakan ganti diri sedemikian kerana lebih santai dan ringan :)

Dialu-alukan segala komen-komen yang positif dan membina, CIK ANON please get outta here. BOOO :p

Sila jangan copy dan paste sebarang artikeltanpa meminta kebenaran dari saya. I HATE COPYCATE person.Semua gambar didalam blog ini adalah HAK MILIK SAYA. Sebarang pengambilan gambar dari blog ini adalah tidak dibenarkan sama sekalimelainkan anda meminta KEBENARAN.

Oh ya, sebelum terlupa, kalau nak suruh saya follow kamu, PLEASE lah pastikan URL korang tu ada, kalau tak jangan haraplah saya nak follow.

Tapi tolong jangan menipu, kata dah follow tapi HARAM tak follow. Orang macam ni memang confirm saya tak akan layan.

Senang sahaja T&C di dalam blog saya ni. Kalau kamu baik saya sayang kamu. Thank you

I Love Stalker !

Busuk.Org