Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

p.s: wanna fast reply?

Kindly email me at thesyazanazainn@gmail.com or

PM me at Facebook - Syazana Zainn or

DM me at twitter/instagram - @itsmesyazana.

I will tried to help you

-xoxo-

S

A new Hope



source: google image


Assalamualaikum w.b.t
Hey guys!
Sekejap je kan dah masuk November ni.
Banyak perkara pahit dan manis kita dah tinggalkan dibelakang
Kenangan manis mungkin akan terpahat dalam ingatan
Tapi kenangan pahit kita akan cuba pastikan ia tidak akan berulang kembali


Bila bercakap pasal kenangan manis di bulan October ini terlalu banyak untuk aku kongsikan
Nak cakap kenangan pahit pun banyak juga
Ntah lah
Harap semua kenangan pahit itu tidak akan menghantui aku dibulan November ini


Well, just want to share with you guys bout my bad memories in October :(
Bagi yang friends dengan aku kat FB maybe tahu pasal ni
Btw nak cerita jugak. Heh
Do you guys still remember my audition for Pantene on September?
Actually, aku betul-betul terkejut yang aku telah dipanggil untuk audition semula untuk Top 100,
TAPI
TAPI


Malangnya email itu aku terima pada hari audition tu which is on 21 October lepas
Aku betul-betul sedih, marah, kecewa dan frustrated
Ini adalah disebabkan email gmail aku tidak synchronize secara automatic.
Means that I have to check it by manual everyday ;’(
Well what to do, nak rasa sedih atau marah pun sudah tidak berguna kan
Maybe this is my mistake too because I rarely check out my gmail, kalau yahoo memang aku selalu cek kerana dia synchronize secara automatic.
Ramai cakap pada aku, aku telah tolak tuah dan satu peluang baru dalam hidup aku
Walaupun mungkin aku tidak terpilih ke peringkat seterusnya
At least I still have the experience for Top 100 kan.


Tipulah kalau aku kata aku okay
Aku ni pun bukannya jiwa kental sangat
Teruk juga sebenarnya aku frust hari tu, haha
Menangis tak berlagu masa tu -_-
Sebenarnya aku tak lah berharap sangat untuk ke Shah Alam
Tapi yelah, bila kita dah mulakan sesuatu dengan baik mesti kita nak ada pengakhirannya yang lebih baik kan
That’s why aku rasa ralat sangat
Because of that one silly mistake
Btw, ramai nasihatkan aku untuk email kan kembali pada TV3
Untuk pospon kan audition tu,
But tak kan lah sebab aku seorang TV3 nak pospon kan.


But after all, walaupun aku sangat frust masa tu,
Allah bukakan pintu lain untuk aku
Mungkin ada hikmahnya aku tidak ke Shah Alam
Which is on 21 October juga, aku sudah mendaftar masuk di tempat kerja baru


So, even though I didn’t went to Shah Alam
Namun rezeki di Ipoh masih lagi terbuka untuk aku
Namun aku tetap berdoa agar cita-cita aku tidak akan terkubur macam tu saja
Aku masih berharap akan ada rezeki lain yang terbuka untuk aku di dalam bidang pengacaraan. :)


Kadang-kadang apa yang kita inginkan
Tidak semestinya kita akan dapat
Walaupun kita telah berusaha dengan kuat
Mungkin belum tiba masanya lagi kan
Kun Fa Ya Kun


Sesungguhnya keadaan-Nya apabila Dia menhendaki sesuatu hanyalah berkata kepadanya: “Jadilah” maka terjadilah ia. {Yaasiin:82}


Sebenarnya terlalu banyak yang aku rencanakan untuk diri aku
Di mana dulu aku tidak berpeluang untuk melakukannya
Kini aku sudah berani keluar dari kotak sempit dan pengalaman terburuk aku dulu
Move on is the best part in my life
Sakit itu pasti, tapi bila kita berjaya mengharunginya ia adalah manis
Alhamdulillah


Till then,
-xoxo-
S


13 comments:

NA said...

Tahniah Schaze kerana berani melangkah.

Harap ada peluang lain nanti. Mungkin yang lagi baik. Insya Allah :)

-wina1979-

Tihara said...

suka para yg last tu..
keluar dari kotak sempit..
akak ni dah masuk, susah nak kuo plak dah

veesandy said...

tetiba saya teringat , ada tragedi oktober rupanya ...

Akeyla Azmi said...

Wahhhhh kita doakan akak :D

hihihihi

ezyra daniel said...

kalau de rezeki,lain kali awk cuba audition yg lain pula ok...

Muhammad Syazwan Norhalik said...

salam maal hijrah..

chill la.. tahun baru, azam baru.. mood pun mesti kena baruuu ;)

nuyui a.k.a miss YUI said...

oh..tkde rezeki ea..

tkpe..mgkin di lain kali.

Azlan Strider said...

wah...agak sedih gak kalau tak dapat pegi audition mcm tu..top 100 pun tapi dari berapa ribu application kan??takpelah, maybe next time mungkin ade rezeki lagi..

Regards,
-Strider-

Fina Sophie said...

seriously?? wow very impressive. its okey pasni msti ada peluanglah! i know u can! ;)

Cho Zila said...

akak tertanya2 gak pasal auditiontu .. rupanya gitu ceritanya.. takperlah wahai adik sekarangni macam2 der kan.. semoga ada peluang yang lebih baik dari ini...

Amyra Husna said...

jangan putus asa! :)

Teena Tna said...

Saya pernah juga berada di situasi macam ni. Tapi nak meyesal pun tak guna. Mungkin bukan rezeki kita & pasti ada hikmah di sebaliknya.

Ridwan Kelubi said...

Takde rezeki lagi, ada hikmah disebalik tu.

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org