Donate Me :)

Paid Ads

Hye blogshop owner.
Needs my review or advertisement?
Email me at thesyazanazainn@gmail.com :)

Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

-xoxo-

S

#GSCHorrorFest Movie Marathon by Nuffnang Malaysia!!! - Updated




READ - Horror Movie Review 

Assalamualaikum w.b.t
Hey guys!
Do you guys still remember my previous entry which is I was invited to attend the #GSCHorrorFest event?
Okay, so here the update! Hiks :3

Seriously, I felt so thrilled that Saturday (26-Oct-2013) morning.
Wake-up early, I was washing my car, I do my house chores and etc even though I am really lazy to do that. Hiks

So dari Ipoh, ingat nak gerak dalam pukul 1.30 pm macam tu after Zohor
So aku bajet sampai Sg. Buluh (rumah makcik aku) dalam pukul 4 pm
Tapi biasalah kan
Janji melayu. Haha
Pukul 2 pm baru gerak
Yelah, masa tu baru aku nak terhegeh-hegeh pick-up kasut kat orang jahit kasut, masa tu lah nak pergi bank bagai, sorry for my bad -..-

So bila dah gerak lambat ni sampai pun lambat lah kan
Memang aku pecut 110-40/kmj
Memang ibu asyik bising je kat belakang hiks
Oh ya, aku ke sana dengan ibu dengan baby
Btw, luckily sempat juga sampai dalam 4.20 pm tu. Hihi

Sampai kat rumah makngah terus siap-siap
At first ingat nak drive sendiri ke One Utama (OU),
But then fikir, I am too tired to drive :p
So, my cousin ;- Ainil yang tolong hantarkan dan pick-up kami
Thanks dear cousin, I love you :3

Sampai kat OU dalam 5.50 pm macam tu
Terus naik ke GSC untuk registration
At first, segan juga nak jalan dalam OU pakai macam tu -_-
I felt so ashamed because people was staring at me
But then rupanya memang ramai dressed up like hantu!! Haha
Rasa sangat awesome :3

Then, I met new friends
They are also cool
Nice to know you guys :)
So, say hello to Faris, Najrul and Nisa!

Movie yang ditayangkan tu ok la
Nanti aku review satu-satu movie tu
Malas nak publish lagi.
So let enjoice the pictures!

Beria aku cari cream makeup ni, kat Ipoh ni jenuh aku pusing cari shop yang jual barang-barang macam ni, tapi hampeh. Pftt. Kalau kat KL, bersepah kedai-kedai cenggini.Mujur Sis Liza suggestkan beli online kat partymart.co. So far aku puas hati. :)


Actually, at first I was thinking wanna be Emily from Corpse Bride, but after my mom said I will over and exaggerate for the make-up, so I change it! 
Bila sampai kat GSC, ramai kot yang lebih exaggerate hewhew -_- 


My first attempt to become Creepy Stretchered Lips
My friends said that I'm not scary at all -_-
So I change to


 My second attempt to become Creepy Stitched Lips


My third attempt to be Creepy Stitched Doll


My forth attempt to be Ichigo Kurosaki from Bleach Manga 
All my friends said it's a DOPE!
But my lil bro wanna be this, so I change back to Creepy Stitched Doll
But then tiba-tiba dia ubah fikiran tak nak buat apa-apa. Pftt


READ - Horror Movie Review 


So here I am :3


p/s: Semua make-up ni saya buat sendiri tau. DIY sahaja.
Tak sangka menjadi. Hihi



The atmosphere over there!
Ghost is everywhere!
Really crowded!
That bloody ghost is from Carrie Movie and it will be aired soon hiks


She told me something..
(Props from Rigos Mortis)


Help me!!!
(Props from Insidious Chapter 2)


Blood is everywhere :O
(Props from Insidious Chapter 2)


 The twin sister ghost from Rigos Mortis


FOODS!
Do you dare to eats this???




 
 


Meet new friends! 

This is Faris. Dia dari KL
*gambar dari twitter dia. 

*masih menunggu Nisa upload gambar. Hiks


Movie tamat pada pukul 1 pagi lebih macam tu
After habis tu ada group picture
Nanti boleh tengok kat website Nuffnang :)



Group Hall 2 picture!
Try to find me! Hahaha
credit: Nuffnang

So sebelum Ainil pickup kitorang 
Kita cam-whore dulu. Hiks







The goodies!
Thanks NuffnangMY and Churp2

This candy are really cute. Haha

READ - Horror Movie Review 

Till then,
-xoxo-
S

24 comments:

J.Syazwana said...

Bestnyaaaaaa!!!!!! Hihihi. Gambar makanan tu scary okehhhhh.

Nak tengok gambar dengan blogger lain. Takde ke? Wuuuuuu.

nuyui a.k.a miss YUI said...

takut lak tgk..hahaha

ros_reeza said...

menakutkan la. nasib baik terjah sini waktu siang.. kalu terjah malam-malamkat umah, oh no! hihi

LYAfrina said...

waa..bestnyer... join dgn nuff

Fina Sophie said...

so scary i can'ttake it! :P

hi! :)

Mel said...

Yang third attempt tu memang menjadi. Ingat patung kanak2 yang bunuh orang tu..grrrr..seramm dik oi tengok gambar2 ni!Akak dah la tak tengok cite seram2 ni.

syuk shusuke said...

whoa, halloween :D

Puan Ezy said...

menakotkan je..
hantu dimana2.. kalo kite xnk pergi tmpt camni.. sbb kite penakottttt..
haha

NA said...

Ek tak lalu nak makan biji mata tu.
Hehe terjawab pertanyaan Kak Wina. Sporting mak dan adik Schaze temankan Schaze pergi. Kalau Kak Wina mesti kena pergi sorang.
Seronok tambah kenalan.

-wina1979-

Azlan Strider said...

fuyooo...memang menjadi laa make up tu..tak sangka dari seorang gadis ayu, awk leh bertukar jadi hantu..hehe..

Regards,
-Strider-

Muhammad Syazwan Norhalik said...

rajin datang kl :p

QasehnyaRania said...

bestnya
gambar foods tu yng tak tahan nengok ,hihi

Mohd Selim Zainal said...

Assalammualaikum...syazana,

wahh.. kreatif daripada gadis biasa bertukar jd hantu.. dengan teknik makeup. Terbaik..

mselim3

pls: seram tgk makanan tu.. tengkorak dll..

Aku Penghibur said...

seronoknya dapat join

pha is said...

make up tu style..

E'in said...

bestnye! jeles jeles!

Amanina Mads said...

bestnya zana dpt pegi.. hehe

afzalsukasuki said...

oo rajinnya..saya xtrun pon huhu.kena mekap2 bagai ea?ai kalau saya pakai mekap..antu pon takut gamaknya :D

P/s: ibu folo skali?ke dok umah sedara? :)

Khai♥Rin : anies said...

mekap tu menjadi lah!
wuhuuuuu serammmmmm

Pykaa Pdott said...

Lamanya tak singgah sini . Rindu tao !!!

Tkot plak tgk mknan yg mcm mata tuh . Hehe . Nmpak mcm best jee kan .

hainom OKje said...

Wah nesti happeningkan Zana....pandai zana make up....

Liza Razak said...

wahhh..menjadi betul mekap sis tu !! but still nampak comel :)

Akma Fauzan said...

Assalamualaikum ... Kat mana area kl yg jual makeup ni yee? Saya dah lama cari makeup ni.. Tapi tak tahu nak beli kat mna..

Syazana Zainn said...

@akma fauzan

waalaikumussalam. sorry dear I tak tahu kat kedai mana jual sebab I beli online je.

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org