Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

-xoxo-

S

Me in Audition?



Assalamualaikum w.b.t
Hey guys!
It's been 2 weeks that I didn't update anything in this blog! 
Actually banyak je benda nak story, but all moment came out just in one shot. Pftt
So kinda confuse which one yang harus di update dahulu. Teehee


So guess what, tadi (Sabtu, 21-September-2013)
I just sign up for an audition. Gyahaha
Actually, mula-mula saja bergurau dengan ibu
Konon-konon nak pergi audition tu
Siap ibu perli-perli gitu
But, after balik kerja tadi (I'm working on Saturday for half day)
I just cleared up my mind dan nekad nak try juga. kahkah
Who cares? :3


I tried to googling all the tips or any experience bout this audition
Tapi malangnya macam takde sesapa update pun
Sadis je rasanya
After an hour googling finally
jumpa juga tips dari Faiz
(bekas pengacara karpet merah ASK2011 dan Muzik-Muzik dulu)
Gigih benar aku nak cari tips ni. Haha.
So far tips yang dia bagi tu, kinda helps me too.
Thanks Faiz enseng :D
Boleh klik sini for the TIPS Pantene Star Search


Title: Audition Pantene Star Search Anugerah Skrin 2013
Venue: Mydin Meru
Date: 21-September-2013


So my lil brother which is Qhim a.k.a baby yang temankan
Seganlah nak pergi sensorang kan
Suppose ibu yang teman, but then she gives me many excuses. Pftt


So far, at first (I think) everything was under control
But when entered the next section I'll become clumsy and blurred!
I hate these blurred lines
I know you want it. (Blurred Lines - Robin Thicke)
Nananana 
*terus lagu ni berkumandang kat pale otak. Pftt*
It not went so well like I planned before. Sobsob
Nervous hokey!


So, just wanna shared something what basically I get from this audition and what is happen.

1) I think that my blurred and confuse attitude berjaya dikurangkan sedikit. Sedikit jeeee la. Haha

2) I feel that my confidence level in front of people a little bit successfully rises. YEAHHH *clapclap*

3) It doesn't mean that if you are not beautiful you can't enter this audition. Aku pun main belasah je. Kahkah 
God, damn you're beautiful 
To me you're everything
Yeah, that's beautiful, yes to me. (God, damn you're beautiful to me - Chester See) 

4) Oh ya, during the audition, all participants should have passing this 3 stage which is;
a) Perkenalkan diri sendiri;
Aku ceritalah nama apa, tinggal kat mana, umur berapa, aku buat apa semua. And guess what I also told them I’m a blogger. Mihmih (Actually nak promote blog je. Hahaha)
b) Nanti judge akan tanya, minat korang kea rah mana samada nak jadi penyanyi ke, pelakon ke or really wannabe pengacara/host. Then they will ask you to act/sing/or be a host. Macam aku of course la nak jadi host kan. Since I was a kid ok berangan nak ada talk-show ni. Haha
c) During at this stage, it really makes me nerves again! I’m totally blank tetiba. Yelah, they give you a product of P&G then you need to make a commercial or asking people to buy it. Kena elaborate dalam masa 5 saat je. Kau mampu? Haha. Ayat yang disusun semua berterabur. Pftt

5) Komen judges semua I'll take it positively. :)

6) Masalah aku hanyalah soal ketinggian. Demmit :'( Sedih giler. Nak buat guano dah memang 'pendek' kan. Heh, but then judges cakap kepetahan dan suara aku sesuai dan ok untuk radio. IDK mula-mula rasa down juga but then I think maybe its true -_- So hot.fm ke era.fm ke silalah calling I ok. Haha. Then judge yang mana ntah (sorry I forgot your name already. My bad) cakap, each word yang aku cuba sampaikan agak tersusun. Heh yelah aku kan bloger, haruslah tersusun ye dok? Teehee

7) After dah habis audition, I was in an interview by Pantene Crew at backstage. Mihmih. :3


Btw, this is really cool experience for me because this is my really first timer. Hahaha
Soal menang ke kalah, I don’t ever think about it (Aku tipu je. Hahaha)
Tipu lah kalau tak berharap kennn.
Cliché sangat kau ni S! Puihh haha
Semua peserta yang ada tadi pun banyak juga yang cool
Sempatlah juga borak-borak sikit.
Tapi tak sempat pula nak ambil gambar sesama ke apa. Heh
And lupa pula nama dorang bila dah sampai rumah
S you are so mean! Teehee :p
Btw, if you guys saw my post, do contact me ok. Hahaha
All the subscription is on the left, just click the icon :)


I think that’s all for now.
Do enjoice the photos taken by my lil bro.
Teehee.


Isi borang dulu. Hiks


 No giliran, harap bawa ong sama wa 
:3


 Pesal gwa nampak gemok? -_-
Tak pro betui adik gwa ni.
*ayat denying tak sedar diri*


 Intebiu di back-stage
Hi, nama itew Syazana
:3


 Hi.


 Psss.. Were stalking Awal Ashaari. Mihmih :3
Enseng pulak beliau depan-depan cenggini
:P


 Sorry, muka gwa macam creeper.
pftt
Tak pro betul adik gwa ni. hmm
*denial mode again*


Beliau pun nak juga bergambar dengan awal.
Okay
Nah sekeping
Teehee



Till then,
-xoxo-
S


28 comments:

Ash Give said...

Wah seronok baca experience kome ujibakat..mudah2han berjaya la hendknya..nnti kalau dah jdi artis jgn lupa dah kat aku k :p

Ash Give said...

Wah seronok baca experience kome ujibakat..mudah2han berjaya la hendknya..nnti kalau dah jdi artis jgn lupa dah kat aku k :p

dear xila said...

emmmmm giler tahniah syaz!! tiba2 panggil syaz name selebriti kiki tatau pon ada audition ni gudluck :)

Puan Ezy said...

untung ler die dpt jumpe awal..
uwaaa jeles..

Eiqa Almond said...

Nie yang nak membebel panjang nie..

1) Nanti i calling calling you okayy :P

2) Wahhh, japp kak.! Ini untuk jadi ape ehh blurr, untuk pengacara produk tu ke.??

3) Akakkkk..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

4) Awal..!!! Eiqa punyeee tuuuu, hahahaa Mana boleh tangkap gmbar dengan dia selagi eiqa tak snap gmbar dengan dia jugakk. ahahhaa

5) Arrgghhh.!!!! jealouss iteeewwww T_T

6) Banyak2x entry akak yg eiqa baca, Okay, entry nie paling geramm sebab Awal. Hhahaaa

NA said...

Wah beraninya masuk pertandingan yang perlu bercakap depan orang ramai!
Dah keluar ke keputusan. Harap-harap tercapailah impian jadi dj. Hehe. Boleh cakap saya dulu blogger. Eh tapi kalau dah glamer jadi dj pun teruskan berblog tau :)

-wina1979-

hainom OKje said...

Tahniah zana...kira Zana ni berani orangnya bagus....Suka dgn semangat Zana...
Sure menang punya jan iras Liaya Jssmay hehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

kLu YUI tunggu lg skit msti dpt tgk..hihi

ieda immi said...

wahh u have the enjoyable moments dear .. gud luck for u !

ros_reeza said...

Awal :)

nor azman said...

dapat bergambar ngan awal..hehhehe

Hazmin Hamudin said...

Peluang dan pengalaman yang susah nak dapat ni. Terbaik la.

Aku Penghibur said...

tentunya itu pengalaman yang berharga... dont give ada lagi ...cuba lagi ye :)

Sya Mimie said...

awakkkkkk3... masa hari awk pergi situ, kita ada pergi mydin tau.. tak tahu pula awk ada join..ntah2 masa tgh rakam tu time awk yang kita tgk..hehe
tp kita tak singgah pun.. tengok dari atas je.. nak cpat2 cari barang..

baby comel said...

yg penting experience. bukan semua org berani ke depan. wah, awak hebat ler. saya pun walaupun talkative tapi bila masuk bab2 ni, kecut perut =)

Tihara said...

tahniah, syazana...beraninya awak, kalau akak mau ketor lutut..
awal tu nampak cam friendly kan..

krole said...

pergh zana mmg berani..tabik spring 10 kali kat sni :)... pandai adik zana amik gambar ye huhuhu~

Pykaa Pdott said...

untung laa . Taniah sis . Hope sis berjaya la oke . Wahh ensem awall . Kikiki :p

Sarah Mohd Saleh said...

wahhhh you have gut to try in an audition! keep it up girl! all the best. hopefully you dapat ;)

Cho Zila said...

mmmm ... tahniah sebab berani..tak ramai juga yang berani untuk ke depan... pengalaman yang berguna untuk berdepan dengan orang ramai..

Mel said...

wahhh..tambah pengalaman tu..pasni boleh g ujibakat rancangan lain pula.kalau mel belakang pentas je petah, depan2 mak aii gugupnya mau tak kuar suara terus.kuikui

J.Syazwana said...

ok jeles sebab tahap keyakinan yang tinggi tu. haha! alaaaa bestnya. tp kite ni bab2 confident ni paling lemah la. xtau nak jadi ape. kakaka

Niswatus Solikah Samik said...

tak nak komen byk, nak komen satu je. awal! hensem nya dia! hahaha! :p

Muhammad Syazwan Norhalik said...

fufuuu retis :p

pha is said...

owh.. patutla ari tu gambar kat instagram pegang microfon.. rupanya utk bnda ni.. hehehe

Pykaa Pdott said...

Jalan2 sini . Rindunye bla nak update ;)

Amanina Mads said...

bestnya audition.. gudluck :)
awal nampak berisi. hehe

wallawaniey said...

hye. sy nak tanya la. time juri suruh cakap pasal product P&G tu kan, pilihan produk apa je yg ada? kita yg pilih ke atau juri yg bg? need your respons ASAP please ;)

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org