Donate Me :)

Paid Ads

Hye blogshop owner.
Needs my review or advertisement?
Email me at thesyazanazainn@gmail.com :)

Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

-xoxo-

S

Sihir itu berdosa. Faham tak?



Bismillahirrahmannirrahim
Assalamualaikum uols 


Actually tadi pagi dapat berita yang anak jiran aku meninggal dunia. Al-fatihah untuk beliau. Muda lagi orangnya, about early 30 macam tu.


Ceritanya dia meninggal bukan sebab sakit ke apa. Hmm. Meninggal sebab kena buatan orang. Kesian kan. Dah lah beliau tu anak harapan keluarga :( 


Memanglah ajal maut semua di tangan Allah kan, but the way he died tu macam tak adil untuk diri dia. 


Actually, I really don't know what is exactly happen in our society. Pantang nampak orang lebih sikit, happy sikit, mulalah mendengki. Serious, sangat tak faham. Dah lah buat orang sampai mati. 


Siapa yang pernah terkena dengan benda-benda macam ni memang rasa azab dia macam mana. I've experienced it before. It's sucks, trust me. 


Bayangkan, sampai beribu ringgit berhabis pergi jumpa doktor, but doktor pun tak dapat kesan apa sakitnya, siap cakap "awak sihat". Bila pergi perubatan darus syifa baru tahu apa sakitnya. 


Beliau tak sempat habiskan berubat, tinggal lagi satu sesi je lagi. Kesian sangat sampai jadi kurus dan asyik muntah darah.



For those yang suka amalkan ilmu hitam tu, bawa bertaubatlah. Maybe for now, you're happy to get what you want, but remember kuasa Allah melebihi segalanya. Tak berkat pun buat orang macam tu. 


Dari Ibnu Abbas Radiallahu anhu, dia berkata, Rasulullah Shallahu 'alaihi wa sallam bersabda:


Artinya : Barang siapa mempelajari sebagian dari ilmu nujum, berarti dia telah mempelajari sebagian dari ilmu sihir; semakin bertambah (ilmu yang dia pelajari), semakin bertambah pula (dosanya). source:- Almanhaj.or.id



ayat pendinding daripada sihir


Mungkin ada orang tu akan kelihatan baik sangat, macam pijak semut pun tak mati-mati semut tu. But who knows? Kita tak tahu hati orang kan. Walaupun kita buat sejuta kebaikan sekalipun, kalau orang dah busuk hati, kita tak kan pernah duga apa yang di mampu buat.


source:- blogammar.com
ada petua elak sihir
do check out his page


Buat baik pun orang dengki, kalau buat jahat lagilah kan. Macam-macam karenah manusia ni. *sigh*. I'm so sick facing this kind of people. 


p/s: You guys can check out my other entries ---- 

Till then,
-xoxo-

S


11 comments:

hazwan hairy said...

al fatihah...bhya2..

❤Kamsiah❤ said...

jarang kita dengar bangsa lain terlibat dgn ilmu hitam,karut marut mcm tu kan..bangsa melayu (bangsa ku sendiri) yg sering menjadi hamba pada syaitan..

salam kenal sis...follow u

Hazmin Hamudin said...

Memang sihir tu berdosa. Bersangka baik jela kan.

Liza Razak said...

mintak dijauhkan daripada perasaan hasad dengki ni..

ros_reeza said...

Al fatihah.. mintak dijauhkan dari benda benda ni..

dear xila said...

jahatnya..paham perasaan ni sbb bff kita pon meninggal sbb bnda2 kurafat ni...kita ni sbgai kwn sedih mcmana lah plak hati mak bpk kan sobs2 alfatihah

Pykaa Pdott said...

Bila sis bt entry nie . Trasa nak story jgk . My sister pon kena buatan org . Tp yg buat nir cina .
Then dia guna bomoh siam . Dia nak kan my sis tapi my sis tak suka dia . tp alhamdulilah dah pulih dah skrang

Eiqa Almond said...

Eiqa pun x paham la dgn orang yg macam nie, buat apa la nak syirik kan diri dengan benda mcm tu nak2x lg kalau yg beragaman islam dan rse nya mmmg ramai pun yg beragama islam yg buat benda gini. Ehhhh.! Aku pulak yg emosi dekat sini, haaishhh, akak la nie, ahahaa

Pape pun eiqa ucapkan salam takziah pada keluarga aruah. Al Fatihah.

Amanina Mads said...

al-fatihah.. kazen sndiri pun meninggal sbb perbuatan org :'(

NA said...

Ya Allah kalau kita nampak sendiri orang terdekat meninggal kerana buatan orang.
Moga arwah ditempatkan bersama-sama orang yang beriman.
Schaze, Kak Wina tak tahu pula Schaze pernah kena. Takpelah Schaze dapat pahala kerana menanggung seksa. Moga Allah naikkan darjat Schaze. Insya Allah.
Jaga diri baik-baik.

-wina1979-

hainom OKje said...

Kalau dah jumpa doktor confirm tak de pape....mmg kena cari alternative tu...

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org