Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

-xoxo-

S

Benda dah jadi pun.



 
Bismillahirrahmannirrahim...
Dengan nama Allah yang maha pemurah, lagi maha mengasihani.
Assalamualaikum w.b.t


doa dan harapan hari ini
via -S- insta
siapa ada insta boleh follow iols
sebab iols lebih banyak update di insta dari belog sekarang
:)  




"Walaupun kuasa di tangan suami, tetapi hak berpoligami turut memerlukan persetujuan isteri. Jangan aniaya isteri. - Hafiz Hamidun"



Untuk wanita,
Semoga insan yang bernama D itu tabah,
I know your feeling right now,
We are in the same shoes,
But in different stories.


Like my sis (kak miemie) told me
Kita semua ada kisah cinta yang hampir sama
Yang membezakannya SITUASI dan KEADAAN

 
Bertabahlah.
Saya doakan anda kuat semangat
Ini sahaja yang mampu saya katakan.


Untuk wanita ke dua,
Mungkin harini anda bahagia
atas tangisan orang lain.

 
Namun percayalah,
Allah tak kan biarkan umatnya
yang teraniaya begitu sahaja.


What comes around goes around,
Hari ini lelaki ini boleh buat begini pada wanita pertamanya,
Tak mustahil dia juga boleh buat begitu pada wanita keduanya


Untuk lelaki,
Hargailah sidia,
Jangan perlakukannya macam sampah,
Bila sayang, di manja, di cinta,
Bila cinta makin kurang, mula nak cari orang lain.


Persoalannya sekarang
Orang tak marah pun nak pasang baju 2 3 4 helai
Lihat contoh Salleh Yaakob.
He is cool to deal with it,
No lies, very transparent,
So everyone was happy.


But this,
Lies everywhere,
But that is you man,
The thing is already happen,
So no turning back,
Hope bahagia je lah.


"Curang Is Not A Mistake. Is A Choice - Tiara Fazlin"
 



p/s: Tiada kaitan antara sesiapa yang hidup atau matik.
Sekadar mengulas isu semasa
Nak terasa? 
This is my perspective, I don't give a damn.


Kbai
Till then,
-xoxo-
S
 

8 comments:

ros_reeza said...

Ros faham.. baca jugak story ni tadik.. memang sedih.. walau tak kenal beliau, tapi hati jadi sayu.. kesian sangat.. dugaan di bulan Ramadhan.. hope D akan tabah harungi..

p/s: oh, 87?.. Ros 88 :) hikhik

Sya Mimie said...

semoga 1 hari nti awk ditemukan dgn bakal seorang suami yang baik.. :)

Muhammad Syazwan Norhalik said...

saya ikhlas tak? :O

dear xila said...

huuuu yela wanita yg tak rasa mcm D rasa takan paham kan...tp semua ni ada hikmah kan kan kan :)

hainom OKje said...

Ni mesti kisah asyraf muslimkan...

Amanina Mads said...

jgn sedih2..semoga bakal jumpa prince charming one day. hehe

QasehnyaRania said...

jgn sedey k
anggap ini dugaan di bulan ramadhan

pha is said...

kata sesetengah orang pula, curang adalah takdir.. hahahaha

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org