Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

-xoxo-

S

Review | Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2012/2013



Finally!
Finally!
Finally!
Anugerah Bintang Popular pun dah tau milik siapa kan?
Btw Congrats Sam! :)
Ini adalah salah satu contoh bakat dan populariti bergerak seiring
Tak perlu gosip merepek dan annoying
Bermula dari bawah, now he is on top AGAIN

credit gambar: www.myartis.com


Btw entry kali ini nak komen pasal perjalanan sepanjang anugerah ini berlangsung.hihi
#gwa bajet pengkritik. HAHAHA
So sepanjang 3 jam dari pukul 9 malam sehingga pukul 12 malam
Nothing much that I can't expect
Rasanya ABPH11 last year lebih menarik ahti

Starting pun dah rasa macam whatta?? blerghhhh
Sound system teruk
Asyik tersekat-sekat -_-
Oh gosh. TV3 come on!
Tak kan tak pernah buat live kot
I bet TV3 lebih banyak experience mengendalikan live show
Mula-mula dah rasa annoying

VT FBI memperkenalkan hadiah pun rasa kelakar
kelakar bukan sebab lawak ke apa
TAPI kelakar rasa macam pfttt.
You know what I mean?

Then persembahan opening pun dah bercelaru -_-
1st entertainer iaitu penyanyi asal Apo Kono Eh Jang dah okay 
Bila masuk Ac, Fida dan Stellar pun ok -- boleh diterima
But then bila masuk je One Nation Emcees (ONE) 
dengan dancers tu terus jadi caca-marba -_-
Takde dancers tu pun ONE dah looks great
Then the most annoying part ialah bebudak yang dalam lubang
kat stage tu. SEMAK giler
serious. Aku nak tengok nak dengar penyampai cakap pun susah
kalau korang realize ada satu suara budak perempuan yang selalu menjerit tu
Rasa nak tampar je. grrr

Lepas tu persembahan wonder girl Malaysia pun lebih baik tak ada -_-
Its better you give the original singer sang that song which is Lynzayy atau Raja Ema terus
SERIOUS.
Wonder girl (Adira/Nabila/Yana/Asmidar/dan Kilafairy) memang menjahanamkan lagu jejaka idaman dengan angan-angan tu!
Aku suka nabila dengan yana
SUKA SANGAT
But, frankly to say both of you are spoiling the songs. 

Persembahan yang boleh dikatakan bagi mood naik balik ialah the 90's era.
Kemunculan Amir Ukays, Zarul Umbrella dengan Ayai Ilusi (update terbaru, thanks kikie :)
 tak ingat nama beliau
Walaupun aku tak berapa gemar rock kapak atau lagu-lagu gitu tapi
semalam ia buat aku rasa something different
Suara Zarul dengan Ayai Ilusi (update terbaru, thanks kikie :)
 yang aku tak ingat nama beliau tu 
(nanti kalau aku dah tau aku update lagi) 
memang sedap, macam dulu-dulu juga -- tak berubah :)

Then kemunculan Ziana Zain, Ella, M. Nasir, Bagio tu as expected
sangat COOL menyanyikan kembali lagu-lagu Search
Walaupun M.Nasir ada salah lirik
tapi overall okaylah
Tahniah Serach untuk Anugerah Sepanjang Hayat

The most Hilarious Part ever
Part Johan buat parody sayang tu. HAHAHA
aku dengan adik aku gelak sampai nak menangis okay. HAHAHAHA
thanks to Johan, beliau berjaya mengembalikan mood ABP on track



Performance retis You-tube, aku rasa biasa je
yang macam pelik siapa Liawanis tu?HAHA
Siap jadi trending :3
Whoever she is, tak payah lah menyanyi, sebab tak sedap -_-

Lupa pula nak cakap pasal pengacara 
Kalau Johan dan Zizan sahaja ada pun dah okay
Farra pun okay, tapi bayang Johan dan Zizan lebih kuat
Kesian Farra
Ramai bahan dia pasal baju first tu
Untuk baju seterusnya dah okay dan tak pelik sangat bila dia pakai

Ok untuk setengah award, pemenangnya tak banyak berubah
Siap dah boleh teka siapa yang menang
Cuma yang beri kejutan 
Anugerah Penyanyi Wanita Popular, Penyanyi Lelaki Popular, Pelakon Lelaki dan Wanita Popular dan pelakon drama wanita berjaya ubah rentak -- Yana dan Sam masih relevan
dan congrats to Abil, you deserve it! 
Masa untuk pelakon drama wanita popular berubah tahkta
dan agak terkejut Shilla Amzah boleh rampas award penyanyi wanita popular dari Yuna 

Rate kali ini 2.9/5 bintang 
Aku harap penganjuran ABP next year lebih menarik dan tidak caca-marba
dan tolonglah jangan buat lubang untuk fans terjerit-jerit tu
sebab SEMAK giler
dan tidak penting langsung

Well korang boleh cakap
Nak anjurkan award ni susah lah blablabla
Dah tahu susah, so plan lah elok-elok
Cuba tengok award luar --- tersusun je flow dia
Aku harap ABPH dapat terima kritikan dan 
dapat anjurkan award yang lebih berkualiti tahun hadapan

Tentang pemakaian retis-retis ni
I don't want to comment anything
Seksi ke seksa ke, its up to them
Siapa kita nak hukum orang
Kita cuma boleh berdoa mereka boleh berubah
Tapi baju Forteen dah macam baju tidur aku je *sigh*

Senarai Penuh Pemenang Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2012/2013


Bintang Paling Popular 2012
Shaheizy Sam

Artis Baru Lelaki Popular
Aiman Hakim Ridza

Artis Baru Wanita Popular
Wawa Zainal

Artis Duo/Berkumpulan Popular
Black & Malique

Penyanyi Lelaki Popular
Hafiz Suip

Penyanyi Wanita Popular
Shila Amzah

Pelakon TV Lelaki Popular
Aaron Aziz

Pelakon TV Wanita Popular
Nabila Huda

Pelakon Filem Lelaki Popular
Shaheizy Sam

Pelakon Filem Wanita Popular
Yana Samsudin

Artis Komedi Lelaki Popular
Zizan Razak

Artis Komedi Wanita Popular
Didie Alias

Pengacara TV Lelaki Popular
Datuk Aznil Hj. Nawawi

Pengacara TV Wanita Popular
Fara Fauzana

Penyampai Radio Lelaki Popular
Faizal Ismail

Penyampai Radio Wanita Popular
Fara Fauzana

Anugerah Pencapaian Sepanjang Hayat
SEARCH
 
 
Tak nak komen banyak, nanti mesti ada orang akan cakap
1) kalau tak suka buat apa tengok? 
2) kau ingat senang ke nak buat award besar-besar ni?
3) kau bukan orang industri, so kau tak kan paham.
4) blablablabla

So jawapan aku senang je
This is my perspective, you don't like it?
I don't give a damn :)
 






 nak baca REVIEW lain?
Anugerah Skrin 2012
Shout Award 2012

   

Till then,
-xoxo-
S

10 comments:

BUSINESS COMMUNICATION (COM 2023) said...

SYAZANA BEST ARR..NAK KENAL..

mycahayacinta@gmail.com said...

salam..

cahayacinta.com

serabut gak ada betul kata2 admin..sy gtok kejap2. ttg bju fafau tu hee last mmg kelkar entah rasa cam tak ok jer dg tubuh dia ala2h comel tu hee..

biasalh pendapat peribadi kita sllu mana ada org setuju blh d kira hee..

nana kamarul said...

OMG! Suka gile I baca benda ni! Exactly how I felt semalam. Nak sedih ade nak gelak ade nak campak kerusi kat TV pun ade. Heheee. Anyw, part Johan buat parody tu memang takleh blah. Skit perut gelak. HAHAHAHA!

RynaHakimi said...

tq sudi singgah blog akak ye..btw, akak suke bila neelofa langsung x menang semalam..haha..boleh tak?? ;P

Cho Zila said...

memang betoiler tu tak menepati kehendakler kan... rasa cam ehmmmm ehm... lantaklerkan..
yang menang tahniah.. tak kisah siapa menang sebab ini peminat dia yang bagi....kalau der peminat cam akak tentu smp bila2pun tak dapat menang ABPBH sebab akak mmg tak penah mengundi....

Sarah Mohd Saleh said...

hahahha btul kump 14 dah mcm pakai bj tido,n abp smalam bosang,hamehh jer,so awardcemni takde ponxpe. just ukur skdar popular ke x ssrg artis tu.bknnya ukur pd bakat

pha is said...

semalam ada kat hostel, x sempat tengok..

Wak Gelas™ said...

wak pon dh lama x tengok tv jugakk.,ahHKs

Mysara Ab Rahman said...

bla liawanis kuar kte pn tertya2 sape ni...xbest pn..

J.Syazwana said...

boring sebab sound system teruk sangat. rasanya sebab buat kat open space kot. dulu kan kan genting. dengan suara jerit2. huhu.

naseb ade johan yang bengong tu. boleh lah.

yang si liawanis tu gile buruk suara. bukan nak kutuk tapi hakikatnya. kakakaka. dah la tak kenal langsung.

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org