Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

p.s: wanna fast reply?

Kindly email me at thesyazanazainn@gmail.com or

PM me at Facebook - Syazana Zainn or

DM me at twitter/instagram - @itsmesyazana.

I will tried to help you

-xoxo-

S

Review Novel | Awek Chuck Taylor by Nami Cob Nobbler





Okies-dokies chuolls
Sebenarnya dah lama terperap dalam draft review novel tu
pftt lamalah sangat kan. 

Credit: LejenPress
p/s; ni cover Awek Chuck Taylor yang baru.
Dulu punya cover gambar kasut CT tu :)
Ambekkaw sekali bagi dengan sinopsis hahaha


Actually novel Awek Chuck Taylor (ACT) ni 
aku suruh cousin aku si Waheeda tu yang belikan
LejenPress ada datang campus dia kat UTHM tu
Dah lama aku cari novel ni
asyik sold out je menyampah aku. HAHA

Sebenarnya before aku nak review ni, 
aku kena kumpul banyak material #puihhhahaha
yelah, aku taknak tersalah review
at least aku kena tahu siapa Hafiz a.k.a Nami ni
aku nak tahu siapa Aiman a.k.a Shahril, 
Mira a.ka. Ezmira dan juga Nana a.k.a Ellyanna ni
siapa mereka ni semua?
Btw, aku kan suka stalk orang. KAHKAH

so setelah beberapa hari menggoogle sana sini -- thanks google :)
finally aku ada jumpa tumblr nami ni
dari sana aku baca semuanya 
and aku dapat rasa how does he feels #GwaBajetTahuJe haha 

Okie, before baca review ni
Aku harap korang semua boleh sedekahkan Al-Fatihah untuk
Arwah Ezreen Ezmira dan Arwah Sherina Ellyana 

Mereka berdua ialah watak dalam novel ACT ini
FYI, novel ACT ni based on true story -- kalau dah pernah baca mesti tahu kan
it is based on the author life story

So, hakikatnya watak mamat Hafiz ini adalah watak penulisnya sendiri iaitu Nami
Aku dapat rasa macam mana down nya bila kita hilang orang yang tersayang ni
Aku tak pernahlah rasa perasaan macam ini 
Tapi as normal human being mesti faham perasaan tu

Btw tahu ke tak Chuck Taylor tu apa? 
Rasanya kalau bebudak remaja jaman aku dulu
Femes giler kasut ni. 
Sekarang ni tak tahu pula aku guano.

Dulu, bila pakai kasut gitu boleh feeling-feeling rasa macam rockstar. HAHA
what a memories back then :)
kalau sekarang ni bila aku pakai CT mesti ibu hairan
Apa mimpi aku ni. HAHA
Yelah sekarang beria kau nak ber'high-heels' dengan ber'wedges'
p/s: bukan wedges kepsi tu.
 Aku pi kerja pun at least pakai flat shoes ala-ala ballerina tu. #Puihhhahaha
Tapi kenkandang pakai juga Fipper tu. mihmihmih:3

Ish merapu banyak, 
Okie-okie mari sini, mari dekat
duduk rapat-rapat. HAHAHA
Sambung balik cerita ACT ni

..............


Hello stalker! Nak baca full review boleh baca terus di my 2nd blog Block of Woods. Happy reading guys :)


Till then,
-xoxo-
S

9 comments:

♥♥szumika sakni♥♥ said...

Wahhh giler panjang review huhu....saya pun baru godek2 sbb bca status awk kt fb...ble dah bca 2 bab awl...jatuh cnta plak hehehe...dah order ...tp xtw ada ke x..dah buat payment lg huhu...betapa terjunya sy hehehe

Tihara said...

nice review, sebab dia based on true story lagi sedap nak baca kan.. suka lah novel ni..

fadh leyanie said...

bestprenk tgh dok baca novel ni katanya mmg laris sampai ulang cetak 6 kali,ada masa nk bca jugaklah!

pha is said...

ada perasan buku ni masa pi pesta buku kat dalam U ari tu, tapi x terbeli pun.. hehe

zulhilmi tempoyak said...

Al-Fatihah...

pnjang sangat review.. aku langkau2 je.. hehehe..

Jajas said...

selamat mengundi...lg 3 bln je nak puasa...hehe

J.Syazwana said...

chuck taylor?
apesal pes time dengar ni?
adekah kite terlalu mude?
wakakakakka

Nur' Atiqah said...

apa nama tmblr dia hehe

Faarihin said...

Ada juga jumpa buku dekat MPH. tapi belum berkesempatan nak beli. Lepas baca review ni rasa nak beli plak nanti. =)

Al-Fatihah buat yang roh yang telah pergi.

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org