Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

-xoxo-

S

Lagi BURGER BAKAR - IPOH!!





Hi chuolsss! 
Actually ni entry dah lama
HAHA, baru teringat nak publish -_-
Sorry my bad

Ingat tak entry ni -- Burger Bakar di Ipoh 
Ok, haritu burger bakar dekat Dataran
Kali ni dekat Silibin, Ipoh
Kalau orang Ipoh, mesti tau Silibin ni kat mana kan
:D

Actually haritu, aku dapat BRIM 
so niat memang nak belanja Amin dengan Family aku
Macam-macam nak makan. HAHA
Sampai gaduh-gaduh :p

Lepas tu Amin cakap, dia ada nampak orang tua meniaga burger bakar kat silibin
kesian kat orang tua tu sebab macam takde siapa beli..blablabla
Aku macam peliklah apesal tetiba dia nak kesiankan. hahahaha

Aku macam biasalah
Kalau takde orang beli ni
Mesti dah negatif --- MESTI TAK SEDAP - 
sebab takde orang HAHAHA
Amin pun cakaplah,
try kali ni je, kalau tak sedap lain kali tak payah la beli dah

Memandangkan Amin rasa kesian sangat kat pakcik tu kitorang pun turun beli
At first aku nak amek 6bijik -- sebab family aku ada 5 orang campur amin dah 6 orang
Tapi aku takut tak sedap.
nanti membazir pulak kan
dah la adik-adik aku pelik
nanti kalau tak sedap, takdenya dorang makan
so order 3 bijik je 
sebijik amin, dua bijik untuk bawa balik umah aku

So dalam pukul 9.30malam kot masa tu
Aku je lah customer yang ada
Aku pelik gak -- Amin kata pakcik tua yang meniaga
tapi masa tu perempuan yang jaga 
Aku panggil ahkak je lah

Lepas dah order tu 
ahkak tu kata, pi la jenjalan dulu
sebab nak masak ni LAMA dalam setengah jam gitu
aku pun okey kan je la
so kitorang pusing-pusing dekat billion silibin tu
 siap tershopping sikit.pfttt 

dah setengah jam berlalu
kitorang pun nak pi ambik la burger tu
GUESS WHAT
TAK SIAP LAGI DOW!!

Apa yang aku nampak
daging yang akak tu guna besar juga
Serious, kitorang tunggu sejam lebih juga
Aku siap tertidur dalam kereta :(

Kalau masak lelama gini kalau tak sedap tak tau lah aku
Ni nasib beli 3 bijik -- KALAU BELI 6 bijik? 
Kering aku dalam kereta je.
Then waktu tengah tunggu burger siap
Ada la 2, 3 orang customer datang
Beli banyak juga burger

So bila dah siap
kitorang baliklah
Well, adik-adik aku kan moster. HAHAHA
tak sabar-sabar ambik pisau nak potong burger tu
Nak ambik gambar pun tak sempat.pftt
Tak sabar-sabar

Aku siap cakap kat mak aku
Don't give any high expectation
sebab takut tak sedap
And guess what?
For the first time my BOTH PARENT cakap SEDAP!

aku macam cuak 
so bila dah rasa
SERIOUSLY?
MEMANG SEDAP!
berbaloi tunggu sejam lebih sampai tertidur! . HAHAHA
rasa nyesal pulak beli 3 bijik je -___- 

Amin siap meset aku
Burger Bakar ni lagi sedap. HAHA
sedap dia bakar guna arang la, bakar lama lah, blablabla
Lepas tu siap MMS gambar kat aku. :p

Dah la sos banyak -- lebih banyak dari previous punya burger bakar 
Sos dia pun sedap
black-paper sause dia pun ok, tak terasa sangat pedas dia

So lokasinya dekat area Billion Silibin
betul-betul depan padang -- mengadap kawasan perumahan
dia punya stall kecik je
and korang pun tak kan sangka dia buat burger bakar

harga masih di paras mampu beli iaitu bawah rm10 
:D
kalau anda sanggup menunggu lama demi seketoi burger --- DIPERSILAKAN haha

 



Le’ menu
Mahal sikit dari yang kat dataran tu
Tapi rasa berbaloi juga :)
via : camera hp amin





Le’ burger bakar
Nampak tak sos dia?
Meleleh jek.aummmmmm
via : camera hp amin
aku tak sempat ambik gambar sebab adik-adik aku pelahap -___-



 Le’ burger bakar
via : camera hp amin



 p/s: lepas ni nak jenjalan cari makan kat mana pulak eh? HAHAHA



till then
-xoxo-
S




8 comments:

Wak Gelas™ said...

camera hp pon nampk burger bakar tu memey mancongkam jugakk.,ahhKs

ieda immi said...

huhuhu nangisss
bilelahhh dpt merasa !

mycahayacinta@gmail.com said...

suri cahayacinta.com

salam 2x kli mkn kt beger bakar kt area kamdar section 18 ipoh ok gak.klu lamabt mmg dah2 lambt sb dia bakar bukan goreng..

artu pi pekan. rhb bak tu area first ladt ada nampak gak tapi tak tahu sedap ker idak hee..silibin sy tahu ;) hee thks

hazwan hairy said...

perghh terliur tgk..haha..nsb dkt sini sng cri beger bakar..haha

Eiqa Almond said...

eiqaa x pernah jumpa lg burger bakar tu -,-
jealous pulakkkkk.. ggrr

saya_arief said...

terbaikkkk.

cha said...

nanti dtg sini i bawak mkn tempat best ok? :D

NA said...

Wah-wah promosi burger bakar di Ipoh.
Bolehlah sapa2 lalu sana pergi cari nanti :)

-wina1979-

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org