Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

-xoxo-

S

Burger Bakar di Ipoh - 烤汉堡


Previous Entry : Say NO to BACK-OUT BUYER


titlle entry dalam bahasa cina uols :p
nak tau pi guna google translate
btw,
semalam kan after gadoh manja-manja dengan amin 
aku pun off la telefon #bajet
tapi tak sampai 5 minit on balik telefon tu haha#ptuihhh gedik
then dia ajak aku keluar 
well biasalah kan, aku kan berlagak
pehtu dia sambung marah balik. grrr
aku pun apa lagi
sambunglah balik merajuk ala-ala gedik.hihi
then dia pujuk balik 
aku pun masih berlagak. haish
sampai ke malam gak la situasi ni
-_-
dalam pukul 8malam macam tu tetiba lapar
so aku pun tunggu la amin pujuk haha
nasiblah dia pujuk :p
so aku pun cakap oklah jom keluar
tapi dengan nada berlagak :p

pening betul pusing-pusing kat ipoh ni
dah tak tau nak makan kat mana
jenuh gak gugel sana sini
tetiba teringin nak makan chinese muslim food
kat ipoh ada satu restoren ni Hj Shahrin Low Grand kat Greentown
Tapi kat sini dah pernah makan
So tak jadi nak pi

Pehtu tetiba teringin nak makan ayam penyet
Jenuh gak nak patah balik ke Meru tu.hihihi
Tetiba perut ni mengada nak makan satay
Ni pun sebab ternampak member kat pesbuk hapload gambaq satay. 
grrr
incik amin masih bersabar lagi ni.hikhik
so kitorang patah balik pi greentown. 
dah sampai dataran greentown tu 
parking pulak penuh
apa lagi, aku terus marah-marah
amin dah bising dah. haha

pehtu kitorang patah balik
stop kat tepi
sambil tu aku dok layan pesbuk
ada nampak member aku gak upload gambar bege bakar
amboih terus teringin
aku pun cakap kat amin nak makan beger bakar pulak.kehkeh
aku ingat kat ipoh ni tak de beger bakar
ghopenya ado
then amin text kawan dia
then kawan dia pun bagi taulah location beger tu

pfttt ghopenya beger bakar tu kat area dataran greentown
jenuh la amin nak kena pusing balik.hikhik
aku cuma mampu sengeh je :p
bwekkkk
serious benci betul 
parking susah gak nak cari. huhuhuu
tapi demi nak makan beger bakar tu
gigih la parking tempat jauh -_-
tensi oooo nak jalan jauh ni
kitorang tak makan kat situ, sebab hujan rintik-rintik manja gitu
kitorang tapau jek 


le menu 
aku amek yang bakor beef special hikhik

masa ni beger ni tengah malu, tak mau bukak baju lagi
:p

awwwwwrrrr, dah seksi dah beger ni
aummmmm..

lepas makan beger, kita minum nescafe ais pulak
memang rasa syahdu sangat
:)


komen aku : beger ni agak besar bagi aku
So aku makan share dengan amin (even dia pun dah ada sebijik untuk dibawa balik)
TAPI bagi penggemar beger aku rasa takde hal nak melahap sensorang. HAHA
Daging dia agak kenyal dan padat, walaupun di bakar tapi masih ada juicy dia :)
Memang kenyanglah.
So aku boleh bagi 4/5 bintang. YEAH!!
#Mohon jalan-jalan cari makan musim depan ambil saya jadi pengacara. :p

so, bagi penduduk ipoh yang teringin nak melantak beger bakor ni
boleh la pi ke dataran greentown tu
bersebelahan dengan bangunan DBI tu
gerai dia betul-betul depan restaurant Old Town White Coffe
Harga pun okelah bawah rm10 
aku rasa setiap hari ada kot ahkak dan ahbang ni meniaga
dari pukul 6 - malam (tak sure sangat dataran tutop pukul berapa)




p/s: Tak sabar nak melantak kat restoren arab pulak

#weh gaji cepat rrrrrrr masokkkk!!



till then

-xoxo-
S

23 comments:

Lady said...

kuat merajuknya...tp,Sedapnye nmpk burger 2....

say to easy=) said...

nampak sedap burger tu :) walaupun nampak tapi tak rasa lagi.hehe

jeBateja said...

giler hang...cek bapak teringin nya berger bako ni....bak mai sket

J.Syazwana said...

tahniah ada gak nurger bakaq kat ipoh sana. wakakaka

zila manaf said...

ok nnti kite nk p terjah hoho

ieda immi said...

sedapnyeea bilelahh akak dpt merasa makan burger bakar nie huhuh

Ash Give said...

Emm..sedap..napa pening cari makan kat ipoh.
Kat sana kan banyak tempat makan yg sedap sedap..

fadh leyanie said...

nanti balik ipoh nk ajak famili pi GM, cari burger bakor..femes dah burger2 terbakor ni.

hazwan hairy said...

ni entry baru erk?ok xkomen lagi so nk komen nk ckp bru mkn beger ni kat damai..haha

Wak Gelas™ said...

wak tengok burger tu pon sedapp.., ehhHHe

NA said...

Burger bakar memang sedap. Rasa salai. Cuma duit tercedera sikit kalau nak beli selalu.

-wina1979-

pha is said...

berger bakor..!! berger bakoorr..!!! hehehe

Princess Feyqa said...

meh kte bakor burger tu! ngeh2 fyqa smlm mkn kt kawsn uma atok fyqa. murah sgt dr kl.. rm5! huhu

amna said...

assalam :)

dah lama nk makan burger ni, tpi x berkesempatan. tau dak burger bak0r paling best n berpatutan di area kajang-cheras? hehe

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

kta bako kita bakooooo~ hehe

tengah sangap makan burger bakar skrng ni

Shawn Razaleigh said...

tiap kali nampak perkataan burger bakar je perut ini menjerit lapar

Miss Xyz said...

Ipoh? nampaknya tak dapek ler orang keyyell makan burger seperti yang ditayangkan. urgh, lapar. XD

Nizam Ijam said...

terliur tengok..

sy nak mintak tolong... kali ni senang... ade tulis kat blog sy

Norizan J said...

dah lama nak pekena burger bakar.. tapi tak pernahnya dapat.. adeh..sedih :(

Liza Razak said...

nanti blk ipoh nanti..nak cuba lah :)

airis aries said...

Salam..mesti sedap kan,tapi airis kat KLIA,bile nak smpai ipoh ni???..x pnah nmpak lgi area tmpat airis jual brger bakar nih..

loneranger88 said...

Burger bakar kat taman cempaka dah try ka belom? Rezqi grill burger..depan kedai makan Rno sebelah caltex

loneranger88 said...

Burger bakar kat taman cempaka dah try?sebelah caltex,depan kedai makan Rno.

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org