Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

-xoxo-

S

A day date at Extreme Park Sunway Ipoh






Hi chuolss.
Actually nak cerita minggu lepas lagi
Tapi takde gambar lagi
Nanti orang ingat gwa propa pulak

So dengan adanya gambar
Barulah orang percaya kan
HAHAHA
Nama pun beloger, haruslah tangkap-tangkap gambar
untuk jadi bahan entry mihmihmih :3 

So al-kisahnya, one of my luvly roommate waktu kolej dulu datang Ipoh last week
REALLY-BILLY MISS HER
Rasanya last sekali jumpa dua tahun sudah kot
In December – I guess
Tu pun sebab aku jumpa dia kat key yell

So memandangkan si Farah ni dah mai Ipoh
Aku dah janji nak bawa dia pi main ATV dengan Extreme Park Sunway (EPS). HAHAHA
So Sabtu (9/3/13) after balik kerja pukul 1 terus aku shoot pick Farah dengan Kak Iqa dekat Bandar Seri Botani
Oh ya, Kak Iqa ni housemate si Farah, so Farah follow Kak Iqa balik kampong :3

Aku ni bab jalan-jalan kat Ipoh memang kureng sikit
Aku ni tak reti ikut jalan short-cut
Kalau aku lalu je short-cut confirm sesat.
That’s why aku prefer jalan jauh.
Takpelah, biar lambat asalkan selamat. Hikshiks

Then, sampai umah kak iqa tu
Dalam pukul 3 lebih kot, sebab macam biasalah
Sesat-mesat ni bagi aku dah jadi lumrah. Hahaha

After dah ada semua
Kitorang bergerak menuju pi EPS
Pfttt.. Hujan main-main pulak
Kejap lebat, kejap rintik-rintik, kejap manja-manja
*sigh*

Tapi si Farah tu la nekad giler
Nak juga pi main ATV tu
So after dah sampai EPS
Tengok-tengok budak yang jaga kaunter tu cakap
ATV/Go-kart blablabla game outdoor tak boleh main
Sebabnya hujan
Sobsobsob
Si farah la sedih hahahaha

So nak hilangkan sedih, kitorang pi AEON Station 18 dekat pengkalan tu
Sebab kak iqa nak cari something
So after pusing-pusing
Of course la rasa lapar kan
So kitorang pi makan kat Kenny
:D
Lepas kenyang kitorang pun balik 



gwa dengan farah
gwa tutup dagu -- takot nampak double-chin. HAHAHA
via - farah punya tab


========================

Ahad 10/3/13

Papagi si farah mesej
Dia ajak pi EPS balik
Sebab dia tak puas ahti tak dapat main ATV hari sabtu
dan dia cakap dia tak jadi balik shah alam pagi sebab nak balik petang nanti

So aku okey je lah,
Aku ingat nak ajak amin dengan adik aku si baby tu
Baby okey je asalkan bukan dia yang bayar. Pftttt -_-
Amin lah, bising sangat
Cakap bahayalah, dah nak kaweng tak elok main benda pelik-pelik gini
Sebab darah manis la apalah blablabla - dah macam mak nenek pulak :p

Well, aku kan degil. Hahaha
Siap merajuk-rajuk bagai. Hikhik
Sebenarnya aku saje je, mula-mula amin cakap dia tak nak follow tu
Aku cuak gak, yelah sebenarnya aku malas nak drive. Hiksss
Tengok-tengok pukul satu tu dia tepon kata on the way. HAHAHA
Yeah!!! Aku menang! mihmihmih :3

So jumpa terus Farah dengan Kak Iqa kat EPS tu
Dalam ahti berkobar-kobar juga nak main benda alah ni
Yelah tak pernah main kan
Eksaited giler, beria tunggu kaunter bukak
Budak kaunter tu takde pulak
Jenuh call nombor telefon EPS ni
Tapi HARAM, tak berangkat langsung.pftt

Lama betul pi rehat -_-
So dalam 2.45 tu baru dia sampai
After dah buat pembayaran untuk ATV tu
Kitorang pun pi la tempat tu
RUPANYA yang motor ATV yang elok dan boleh dipakai tu hanya ada 2 bijik je
Pfttt. Apakah? Kitorang dah berlima, jenuhlah nak bergilir
-____-
Tapi kitorang teruskan program nak main tu
Then bila tengok helmet dia lagilah buat kitorang ketawa terbahak-bahak
Buruk giler. 
Then ingatkan mencabar macam kat Larut, 
sebab kat Larut masuk keluar hutan siap ada sungai kecik semua
Rupanya dekat EPS ipoh ni kecik je track ATV dia -_- hewhew
Tak mencabar langsung – berlagak lak aku ni
Then Farah dengan Kak Iqa try la bawa ATV tu
Even nampak macam kelakar track tu
TAPI mencabar la jugak
ATV tu berat giler

Kak Iqa dengan Farah sempat main 1 round je sebab kitorang nak main go-kart – nampak lagi best
Aku pun try la naik jap ATV tu, serious berat
Cuak je bila atas ATV tu
Susah nak kawal
Sebab dia ada 4 tayar

Nasib boleh tukar game. Hikhik
So waktu nak main go-kart pun sama
Kereta yang boleh dipakai ada 2 bijik je. Pftt
Tak seronok la tak leh main semua orang kan
Kena bergilir-gilir jugak -_-
So go-kart, aku dengan baby try dulu
Amin tak mau main, sebab dia tukang tangkap gambar.hihi

Serious kaki aku pendek, tak berapa sampai sangat nak tekan minyak.hewhew
so aku ke depan sikit ---- tak dapat sandar -_-
Tapi memang best!
Siapa reti bawa kereta manual, kompem reti drive go-kart
Just tak payah tekan clutch bagai
kanan – brek, kiri – minyak
Memang best.
Adik aku pon seronok – yelah mana tak seronok, aku yang bayar kan. Hewhew
Then bila dah pusing 6 laps, tukar farah dengan kak iqa pulak
Memang awesome go-kart ni

Just, yang tak best tu kereta go-kart yang boleh di gunakan ada 2 bijik je
Aku harap pihak EPS boleh baiki balik semua kereta go-kart tu
Rugilah tak boleh main ramai-ramai kan
Btw, EPS memang dah awesome
Just tambah baik benda-benda kecil ni boleh jadi lagi awesome!





hi. apa khabar orang kampung :3
#teaserlah sangat kan :p





dengan adik itewww :3




ehem ehem :p



 
jangan main-main
gwa boleh ganti michael schumacher nantik!
mihmihmih :3




sibuk je wak tu nak interprem -- i guess dia macam indonesian kot.
sebab slang dia macam orang sana. hiks.




 kak iqa in action. hikhik
boleh masuk grand prix gituwww :p




farah dok sembang apa ntah dengan wak tu. hahaha





kene bubuh juga gambar dengan mat min ni
nanti mau majok setahunlapanplohtujuhhari mihmihmih :3






untunglah gwa
ada adik macam retis kepop ni :3






Lokasi : Extreme Park Sunway City, Ipoh

Sebelah Petronas, di antara dengan Giant Tambun (tengah-tengah)



Game yang ada dekat EPS

ATV
- 5 round: RM 20.00
- Estimated time: 15min – 20min

Go-Kart
- 6 laps: RM 20.00
- Estimated time: 15min – 20min

Golf
- 100 balls: RM 10.00
- 50 balls: RM 5.00

Badminton
- 9.00 a.m - 5.00 p.m: RM 10.00/hour
- 5.00 p.m - 1.00 a.m: RM 12.00/hour
- ada juga khidmat sewa racket, kalau tak salah RM 10.00 kot

Paintball
- Target Practice: RM 10.00 (20 pallets)
- War Game: RM 45.00/person (100 pallets)
- Additional pellets 1 box 2000 pellets : RM 450.00

Futsal
- 9.00 a.m - 5.00 p.m: RM 60.00/hour
- 5.00 p.m - 1.00 a.m: RM 80.00/hour

Archery
- Target Practice: RM 10.00 (12 arrows)

 

p/s: so apa lagi, jomlah bersukan. HAHAHA, harga dia pun okeylah, berpatutan :D




till then
-xoxo-
S

14 comments:

Tihara said...

hee best jugak eh, rasa cam nak try sebab tak penah merasa :)

TiranaAduka said...

ia mantuk mantuk
Tq sudi singgah tempat tirana aduka

TiranaAduka said...

nice info.ta minat go cart tu.

Cik Tanpa Nama said...

wah!!!best nye ber"go-kart" teringin...tp x berkesempatan lagi:( huhu

Cik Tanpa Nama said...

wah!!!best nye ber"go-kart" teringin...tp x berkesempatan lagi:( huhu

ieda immi said...

wah ! jujur akak cakap .. akak x pernah joint permainan nie huhuh

cha said...

sesekali buat aktiviti camni best jugak kan. seumur hidp i tak pernah main gokart ke benda alah ni sume. teringin gak nak cuba one day heee

oh btw shihlin tu ayam u. u penah makan ayam yg org jual kt pasar malam tu tak? yg spicy then dia potong2 tu? camtulah tp shihlin lg sedap and terbaik and yes halal :)

jeBateja said...

Ooo...sini le ko suruh aku belanja erk...ada ke...aku nya birthday...ko le yg belanja....ahakz

Mimie Najib said...

wah..nmpak best je..hehehe..
eh tmpat ni kalau dgn my home dalam 15minit je..tapi tak pernah pegi pun..ahhaha

Razil Tahir said...

woah! nak pergi la!! Huhuhuhu

pha is said...

macam best je... nnti nk try ajk kawan pergi.. hehehe

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

tak pernah naik semua tu~ u make me jelessssssssssssssssss

Fatihah Nazri said...

urgghhh..taleh jadi nih..mesti kne maen..haha..!!!

Nurul Izzaty said...

Hai. Awak try go kart dengan ATV je ke? Yang lain main jugak tak?

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org