Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

p.s: wanna fast reply?

Kindly email me at thesyazanazainn@gmail.com or

PM me at Facebook - Syazana Zainn or

DM me at twitter/instagram - @itsmesyazana.

I will tried to help you

-xoxo-

S

Golden Wrap KFC dah dapat lesen FULL!








Hi uols,

Tadi pagi aku nak pi renew lessen P ke FULL dekat JPJ

Ye jangan pelik

Dah tua baru nak full lessen. Kehkeh

So pepagi buta aku dah siap-siap nak pi renew

Gigih sangat kan

Lepas je hantar adik aku pi sekolah

Terus aku shoot pi JPJ

Ikut highway nasiblah cuma 15min

TAPI


Aku selalu konpius

Nak masuk simpang before Giant Bercham atau after Giant tu

Aku ter ok, TERmasuk simpang before giant tu sobsob

Serios nak u-turn balik dah la ambik masa.. demmit.

Hidup dekat Ipoh dah doplohtuttttttutttt tahun pon jalan masih tak ingat.pftt

Dah la jalan sesak, nyampah aku

Taulah hari ni senin kan.

Nasib aku sampai awal juga.hikhik

Dalam 7.40a.m gituwww


Masuk JPJ terus menuju blok A, 
tingkat 1 bahagian Perlesenan

Tekan nombor dan tunggu

Aku orang 1st okay. *bangga*

Dah la masa tu takde orang, heaven jek 

 nombor 1001 -- gwa orang 1st weh. hahaha



So bila turn aku

Aku pun pi la tunjuk IC, lesen P, nombor giliran tadi *over-eksaited

Yela, mana tak eksaited,

Dah meluat tengok P tu. Hahaha #belagak

So waktu nak kena buat pembayaran

Tetiba gelabah siott

Purse aku tertinggal.demmmm!


Yang aku ada sekarang, duit kecemasan je dalam bag tu

Kira-kira dalam empatplohinggit je – tu pun duit singgit-singgit, duit lima inggit dengan seplohinggit

Aku bajet nak renew lessen dalam tigaplohinggit

Sebab abah aku kata setahun = tigaploh je.

So aku buat muka konpiden tanya kata bang tu *abang lah sangat kan.haha

“berapa bang?”

“setahun tigaploh inggit, tapi sekarang nak renew lessen ni ikut tarikh lahir adik, maknanya kalau kira dari tarikh harini sampai tahun depan waktu besday adik tu setahun tujuh bulan jadi semuanya empatplohlima inggit je dik”

Aku terusss *____________________* blank blank

Muka dah malu giler -__-

“Bang, saya ada bawa empatploh inggit je, tak bleh ke buat yang tigaploh inggit je tu?”

“tak boleh dik, kena ikut peraturan, macam ni tengahhari nanti adik datang renew ok”

ME ----- OKAY BANG

Serious malu weh, duit tak cukup.sobsob



So aku balik pi office terus

Takde mood weh

Lagi satu aku gamble je bawa kete dengan lessen tamat tempoh. Bwahaha

Dah la awal giler kat office

Tensi sangat



Dalam puku 10.30a.m ada customer nak COD ribbon watch

Nak rushing

Kelam kabut gak nak balik rumah ke jelapang tu semata nak ambik stok -_-

Aku bukannya meniaga 24jam dengan sentiasa usung stok tu.hewhew

Tapi agak baik juga

Jumpa customer tu kat tesco

After dapat duit payment

Tetiba gedik nak makan golden wrap kepsi tu.

Maklumlah dah ada duitkan. 
Memang berlagak tak hengat.haha



At first ingat nak makan kat sana je

Tapi tetiba sedih

Sedih sebab nanti makan sensorang :(

Maklumlah sejak berteman ni kalau boleh semua nak berdua je. Hahahaha

Kalau dulu before tunang ni, lone-ranger je pon boleh

Siap boleh gigih merayap sensorang sampai ke kulumpo tu

Tapi sekarang bila buat benda sensorang terasa sedih.kahkahkah


 
gambar cilok gugel
aku ambik set combo A
ada ayam, air, mashed potato/bun
add-up cheesy wedges
Total = RM 16.40


So after berbelanja kat kepsi

Baru teringat nak renew lessen

Nasib baik JPJ kat depan tesco jek.hahahahaha

Well, dah ada duit kan. Hahahaha

So lucky me, dalam pukul satu tu takde orang sangat

Sekejap je turn aku



Tak sampai 5minit je pun renew lessen tu..pfttt.

Lepas dah dapat lessen baru

Lessen lama kena gunting. Kesian dia. Sobsobsob

Memandangkan dah tengahhari serios lapar giler

Sambil drive, sambil makn cheesy wedges.haha

Rasa heaven je

Maklumlah iols dah tak payah pakai P :p


#pesanan untuk ahdik-ahdik :- kalau lessen belum full jangan tiru ahkak drive sambil makan okay.hahaha TAPI 
kalau dah lesen FULL takpe.. bwahahahaha


 mahap, gambar terpaksa ditukar supaya orang tak mengenali aku. kahkahkah


So maknanya sekarang bila nak renew lessen dia akan kira sampai tarikh lahir korang

That’s mean setahun tigaplohinggit

Tapi nanti dia akan kira sampai tarikhlahir korang tahun depan lagi satu tu

Contoh macam aku punya pengiraan *ni aku agak-agak je la secara anggaran



Setahun = 12 bulan

Setahun = RM 30.00 / 12 bulan

Sebulan = RM 2.50



Tarikh harini = 25/02/13

Tarikh lahir aku = 27/09

Beza = 7 bulan

7 bulan punya harga = RM 2.50 x 7 bulan

Total = RM 17.50



So total aku kena bayar untuk sampai besday aku nanti = 1 tahun 7 bulan



Sum keseluruhan = RM 30.00 + RM 17.50 = RM 47.50



#Tapi tadi aku bayar empatplohlimainggit je. Hahahahaha mebi dia malas nak kira posen-posen tu kot. Kuikuikui



So sampai office

Terasa lapar giler-giler

Tak sabar nak tengok macam manalah rupa golden wrap ni

Bila buka je. Huh

Berminyak siotttt

Baru bajet nak diet.

*diet la sangat kan..puiiii hahaha



Dalam tivi kemain cantik gitu -_-

Kononnya balutan cantik ibarat nak buka hadiah bagai tu.hewhew

Tapi, dah lapar sangat ngap je la.

Benda pun dah beli kan

Rasa dia so-so lah,

Pedas dia memang PEDAS

Bukan pedas sos cili ke atau pedas cili padi

Tapi pedas lada hitam

Memang tak tahan la, sampai sakit perut aku. Hahaha

Bila dah ngap-ngap peha ayam sampai habis tu baru nampak ada jagung dengan mushroom

Aku try gak telan, tapi bagi aku tak sedap jagung dengan mushroom masak cenggitu. Hewhewhew


 tinggal tulang-temulang dan sampah-sampah yang aku tak makan


Okay, aku nak sambung buat kilije balik.

nak kena buat akaun. :(



kbai
till then 
-xoxo-
S 



23 comments:

hazwan hairy said...

wahh lesen dh full ea..xyah lagi guna yg merah tu..hahaha...pnjg sgt enty kali ni klo bca senafas leh pitam..haha

Iffah Afeefah said...

terkejut gak aku

ingtkan ley gne gmab kekank kat lesen

LOL lampi betui

Syazana Zainn said...

@hazwan

hahaha, tarik napas dulu baru baca. mihmihmih :3





@iffah afeefah


tajuk je rare.bwahaha :3


Mimie Najib said...

eh syazana duk kat mana..kta duk kat bndar bru ptra je..hehehe..
tak jauh rupanya.. :)

ieda immi said...

aduhh nak beratur balik ..
mencik !

Ash Give said...

tahniah lesen dah full hahaha..
kalo aku jadi kes tertinggal bag duit mcm ni terus aku down..haha msti nak salahkan diri sndiri sbb cuai..

Wak Gelas™ said...

wak pon blom try kfc wrap tuuu.., uuHhuu

cha said...

cmnela bole tertinggal purse huhu

kfc selalu cmtu. iklan indah khabar dr rupa tu malas nk caya. tu pn hr tu tnya pekerja dia dia grill ke cmne dia ckp goreng. dh pelik dh aik goreng. mmg goreng ke?

TiranaAduka said...

salam

Tak try lg kfc tu..erm kena hati2 dijalan raya tau.jadilah pemandu yg berhemah ketika memandu.biar lambt asal selamat tau!

Untg la lesen byar 40inggit je.rezeki tu.

Terima kasih atas lawatan ke tempat ta

NA said...

Ek nak tanya mana lagi sedap KFC Wrap ke atau Kenny Rogers punya?
Haha tahniah dapat lesen penuh.

-wina1979-

jeBateja said...

Den udah le lapo...hang bg plak gamabr2 lagu tu....pengsan kawe menelan air liur....

Cik Ezy said...

buat mase skrg kite kene pose kfc, mcd, pizza n sume2 la..
tgh diet..
nt xmuat baju kawen..
sobsobsobsss

J.Syazwana said...

poyonye gambar itu.
hahahaha

bese lah kepsi ni selalu je indah kabar dari rupa.
naseb tak terliur.
hikhik

TiranaAduka said...

lawatan ptg

Hazmin said...

Semopat lak edit gambar lesen eh.. hehe

xila dot said...

dah full bolehlah tgok rock oooooooo...hahaha gila cuak nak jumpe chuolss ;p
balutan hadiah sangat kannn ;p

xila dot said...

bila details terang giant teso jpj tu terus je dapat imagine jalan kat sana ....kehkeh

Jajas said...

wow...lasen edit...huhuuhu


hidop sekali 4 tahun la...baru gmpak...hehe

anamizu said...

wahhhh semangat gittew kul 7.40 am dah sampai.. hehe.. err tp aiseh purse lak bleh tertinggal =P

dewahhhh dah full lesen la pasni.. hehe.. hermm golden wrap tu pedas lada hitam je lebeyhhh kan? pastu jagung & muhsroom tu haah mmg jd x sedap la die masak gitu..

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

hehe tak pernah lagi merasa dapat #1.. xbest la golden wrap :(

محمد رازيق said...

kekeke. bila citer lesen ni, aku duk terungat lesen aku yang bebulan tak renew, siap boleh bawak jejauh. hehe

Miss Xyz said...

Tu yang pelik tu. boleh ke lesen letak gambar budak kecik? Ahaha XD

bawa ler saya jalan-jalan

Hans said...

hahaha
macam2 hal

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org