Donate Me :)

Paid Ads

Hye blogshop owner.
Needs my review or advertisement?
Email me at thesyazanazainn@gmail.com :)

Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

-xoxo-

S

Cerpen | Satu Penantian (Finale)








Chapter 8 (Finale)


Musim bunga di kota Seoul bakal menantinya dengan membawa seribu pengertian dan harapan. Pemergiannya bukanlah kerana kecewa tapi dia ingin mencari dirinya kembali, dihatinya masih tersemat cintanya buat gadis itu.

Sedang asyik dia menunggu di ruangan menunggu di lapangan terbang  matanya tertumpu dengan seseorang yang mirip dengan orang yang pernah bertakhta dihatinya. Dia mula tersenyum.
Hye, seorang je ke?”
Taklah, bertiga, buta ke?” dia pantas ketawa, sikap gadis itu mengingatinya terhadap gadis pujaannya
Gila ke gelak-gelak!” gadis itu terus memberontak.
Nak pergi Seoul ke, buat apa nak pergi sana?” dia masih cuba memancing gadis pemarah itu.
Suka hatilah nak pergi mana pun, sibuk je lah! Pergilah sana!” gadis itu masih menunjukkan riak ketidakpuasan hatinya.
Orang perempuan marah lagi cantik tau” dia ketawa sendiri apabila dia menuturkan kata-katanya
Ahhh!” gadis itu masih merengus..
Jom kahwin, nak tak?” dia mula bahagia dengan kata-katanya. Dia nekad dengan keputusannya.
Whattt, Gila ke ha!!?” Gadis itu terkejut.

Dia berharap gadis ini mampu menerangi dirinya kala sepi. Buat gadis kenangannya, dia masih menyayanginya namun semua itu biarlah menjadi kenangan manis buatnya.





You terus cuba dan mencuba
Sehingga I jatuh cinta
Gatalnya diri you
Membuat I terjatuh


Bila kita dah start mengada

Kita selalu keluar sama
Borak panjang panjang
Makan dan tengok wayang


Sikit sikit je I merajuk
You selalu sabar pujuk
Tapi sebenarnya
I cuma test you saja


Let me tell you that I love you
And I never wanna wrong you
Take my hand baby
Come, go through with me
Let me tell you that I miss you
And I never wanna lose you
You’re my heart baby
My life is incomplete without you 
(Be Mine - Tasha Manshahar )



*TAMAT* 





kata-kata cinta pandang pertama :)

“There is never a time or place for true love. It happens accidentally, in a heartbeat, in a single flashing, throbbing moment.”   Sarah Dessen

“Being deeply loved by someone gives you strength, while loving someone deeply gives you courage.” 
― 
Lao Tzu





#Jika terlepas chapter sebelum ini boleh klik link ini :) 





till then
-xoxo-
S


3 comments:

NA said...

Akhirnya watak utama jumpa juga pengganti.
Harapan untuk mereka yang menunggu jodoh mereka :)

-wina1979-

pha is said...

rajinnya buat cerpen..

M Fizan said...

eh, apa jadi dengan gadis yang dia jumpa ni? :D

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org