Donate Me :)

Paid Ads

Hye blogshop owner.
Needs my review or advertisement?
Email me at thesyazanazainn@gmail.com :)

Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

-xoxo-

S

Cerpen | Satu Penantian (Chapter 7)


Previous Entry : Le Wantan Hor



Chapter 7

*Situasi sekarang - sambungan dari Prolog

Dia terus mencari kelibat gadis yang dirinduinya. Dia terpana, gadis yang dirinduinya kini berada di depan matanya. Pencariaannya selama beberapa tahun membuahkan hasil. Dia terlalu gembira jika boleh dia mahu canangkan ke satu dunia bahawa dia terlalu sayangkan gadis itu.

Cuz she’s far away
And I don’t anything
Just to see her face
Now she’s far far away
Walk a thousand miles
Just to see her smile again (Far Away – Tyga feat Chris Richardson)

Kecik...” dia cuba memberanikan diri untuk menyapa gadis itu. Gadis itu menoleh dan riak wajahnya seperti terkejut. “You, you ni kecik kan?” dia mula tergagap menyusun kata. Ahh semua kata-kata yang dikarang sebentar tadi hilang sebegitu sahaja. “You, pergi mana selama ini?”  Hatinya yakin itulah gadisnya, namun gadis itu masih mendiamkan diri dan matanya berkaca. “ Puas I mencari you, lega hati I bila dah jumpa you balik,” Gadis itu masih lagi mendiamkan diri, mungkin masih terkejut. “I rindu sangat dekat you, I tak kan lepaskan you lagi lepas ni” dia cuba menyusun kata-katanya dengan sesempurna yang mungkin. Gadis itu mengalirkan air matanya “I dah kahwin hampir setahun, I minta maaf buat you menunggu, I tak sangka yang…” gadis itu tidak dapat meneruskan kata-katanya.

Dia seperti ingin rebah. Dia tidak dapat menerima kenyataan bahawa gadisnya telah menjadi milik orang lain. Penantiannya ternyata sia-sia sahaja. Oh tuhan kenapa begitu berat sekali dugaan ini. “You dah kahwin? Sampai hati tak jemput I” dia mula ketawa pedih. Gadis itu masih terdiam, riak wajahnya seperti bersalah, “It’s ok, even you dah kahwin, I tetap akan sayang you macam dulu sebab you cinta pertama I. I hope you akan berbahagia dengan suami you sampai bila-bila. I nak you tahu, since dari dulu I cuma sayang you seorang, tidak ada gadis lain dalam hidup I selain you” ayat yang langsung tidak dikarangnya dan terlintas difikirannya meluncur laju dibibirnya. Gadis itu terus mengalirkan airmata kesedihannya. Gadis itu cuma mampu mengucapkan kata maaf berulangkali.

Dia berharap agar gadisnya akan bahagia selamanya, dia tidak tegar melihat gadisnya mengalirkan airmata kesedihan lagi. “You janji dengan I satu je, please make your life happy, I tak sanggup lihat you menangis lagi, mungkin this it fate yang I ni tak sesuai untuk you because I always make you cry, I’m really sorry girl.” “Thanks to you, I tak sangka you masih ingatkan I sehingga sekarang, I betul-betul terharu dengan you, I harap you akan bertemu dengan kebahagiaan yang you cari selama ini” gadis itu juga berharap sinar bahagia akan muncul untuk arjuna yang pernah dipujanya ketika dulu.

You could be my unintended
Choice to live my life extended
You could be the one I’ll always love
You could be the one who listens to my deepest inquisitions
You could be the one I’ll always love
(Unintended – Muse)


notakakipenulis : cinta itu tidak semestinya harus memiliki, 
jika terlalu cinta doakanlah kebahagian mereka.


#Jika terlepas chapter sebelum ini boleh klik link ini :) 


till then
-xoxo-
S
 

6 comments:

♥♥szumika sakni♥♥ said...

pergghhhh,....best...hebtla g hntr kat Penulisan 2u huhu.....mna tw bole hot cam SHN huhu

Hans said...

terbaik
teruskan berkarya

jeBateja said...

Ko ni ada berbakat menulis erk....terkasima den...ada blogger yg lain..bertahun den kenal...baru tahu depa pandai melukis....makin hari....makin best plak memblog ni.....ahakz

xila dot said...

ok iols dtg lg...lapo ;p

xila dot said...

cerita best weh...taip stail perenggan, font, saiz, ce buat tahap standard penulisan...haa gituuu

NA said...

Kadang-kadang susah mendoakan tengok orang kita sayang dengan orang lain.

-wina1979-

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org