Donate Me :)

Paid Ads

Hye blogshop owner.
Needs my review or advertisement?
Email me at thesyazanazainn@gmail.com :)

Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

-xoxo-

S

Hantaran Lintang





previous entry : Tutorial Tukar Kepada Interface Lama / Delete Blog  

Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Haloo uols, tadi saya cek encik nuff saya lepas tu saya tengok bahagian keyword

Umangaih, ramai betul orang cari keyword pasal hantaran ye.hihi ;p

Maybe sekarang ni musim kenduri-kendara kot ;p


see, ada yang cari hantaran perkahwinan, hantaran terkini untuk lelaki, hantaran untuk lelaki dan juga new malaysian ic. pfttt (saya bukan kerja kat JPN okay!)



Memandangkan saya masih dalam mood berbahagia jadi saya nak share sikit apa yang beri dan terima :) boleh refer sini entry bahagia saya :p Saya dah kena chop. Terima kasih.

makngah zai saya buat sendiri bunga ros ni :)
tapi ni ros saya pinjam jek dari my cousin -,-'

btw, kalau ada diantara korang yang nak berkahwin / bertunang tak lama lagi boleh lah cedok / survey sikit apa yang hantaran saya beri / terima :p



hantaran yang diberi dari pihak saya ialah;
1) al-quran
2) kasut
3) beg
4) perfume
5) sepersalinan baju melayu/sampin (untuk dipakai waktu nikah)
6) sejadah (mak ndak bagi)
7) set tali pinggang / wallet / pin tie
8) towel
9) gula berbentuk bawang putih (mak ndak bagi)
10) chocolate feroro rocher (mak teh midah bagi)
11) chocolate feroro rpcher (mak ngah lela bagi)
12) kek fondant (fikah bagi)
13) icing biscuits (buat sendiri ;p )
14) gula-gula (jiran bagi, tak tau nama makcik ni apa -,-)
15) basket (basket ni boleh makan tau) with jelly (mak jang bagi)
16) basket (basket ni boleh makan juga) -- mak jang bagi with buah-buahan (mak teh midah bagi)
17) tepak sireh


wiwit. muka gila-cam ;p
di sebelah kiri hantaran saya kepada dia
dan di sebelah kanan saya hantaran dia kepada saya 
:)


hihi, banyak lagi yang orang bagi, tapi hantaran dan banyak sangat dan semerit (dulang hantaran) dah tak cukup so bubuh apa yang ada je


apa yang saya terima dari pihak lelaki pula
1) telekung
2) kain sepersalinan (saya tak buat lagi baju sebab saya takut badan saya mengembang lagi..pftt)
3) kasut / bag
4) perfume / set barang make-up / set permbersih wajah
5) towel
6) bahulu
7) muffins / tart
8) chocolates
9) kek
10) manisan berbentuk cili
11) buah-buahan
12) CINCIN <----- ni jangan sesekali lupa nak bawa ok.. haha kalau lupa mau kena parang. ;p
13) tepak sirih 


nak lagi contoh? klik sini --->HANTARAN



fuh fuh, barang-barang ni depend la kalau korang nak bagi ke tak nak, ada juga pasangan prefer waktu tunang ni bagi barang makan je, sebab nanti waktu nikah baru dorang bagi barang head-toe.


so semua ni terpulang atas masing-masing, macam saya nanti waktu nikah nanti saya bagi barang yang simple-simple je ;D


p/s: nak tengok gambar-gambar hari bahagia saya? klik ini ye 09.06.12






Till then,
xoxo
S

13 comments:

ieda said...

waktu macam nielah nak tgk kemahiran masing2 dlm mengubah ..
adik2 akk dulu akk je yg gubah ;)

J.Syazwana said...

patot la banyak. ramai yang sponsor. hehehe

fadh leyanie said...

kalau kenduri org selalu suka tgk hantaran2,,bnyak gubahan yg kreatif..gubahan makanan utk pengantin pn,cincin jangan lupa no..tak lengkap hari bahagia tanpa cincin :)

chemay said...

wahhh banyak nya hantarann.
tahniah dear.
<3

Syazana Zainn said...

ieda : tu la, semua tiba2 jadi pandai mengubah..hihi

syazwana : hihi, tu untungnya kalau ramai makcik sedara ;p

fadh : kalau lupa bawa cincin, memang cancel la..haha ;p

chemay : thanks dear :)

M Fizan said...

dapat rasa aura kebahagiaan tu. :D seri tunang terasa seluruh alam maya sampai orang cari hantaran sampai sini. haha

anamizu kaito said...

wahhhh dah btunang ! slmt bertunang !! bes3!!! bahagia tengok kwn2 dah btunang & kawen ni..hehe





luv,
cik ana

Syazana Zainn said...

m. fizan: haha tau takpe, semua pakai mai cari barang kat sini..ehek ;p

anamizu: thanks cik ana :)

♥ LULU ♥ said...

wahhh!!! tahniahhh

Liza Razak said...

selamat bertunang :)

L said...

waaa... tahniah...=D

jom baca kejap..=D
http://lolz-l.blogspot.com/2012/06/still-jahat-walaupun-dah-solat.html

ABU said...

aku tak tahu hape pasal hantaran2 ni.. kalau ada rezi bendaa ni aku mintak soh adik aku je yg buat hahahha

NA said...

Selamat bertunang. Maaf lambat ucap tahniah :)

-wina1979-

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org