Donate Me :)

Paid Ads

Hye blogshop owner.
Needs my review or advertisement?
Email me at thesyazanazainn@gmail.com :)

Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

-xoxo-

S

Keyword Hantaran

Previous Entry : Sesi Menelan

aloha hot boys and sexy gurls.haha
ok today aku nak cerita sikit pasal hantaran.heh

ekceli tadi aku bukak nuffnang, aku macam pelik apesal keyword harini ramai carik pasal hantaran kahwin untuk lelaki?
 


haha. ekceli belog aku belum ada info pasal tu ye adik kakak cik abang sekalian ye.

so aku ingat nak cerita sikit based on my experience la.

err.. ekceli aku belum kawen ok, just experience bila tengok kawan and my cousin kahwin la..kehkeh

so kebiasaannya apa yang lihat orang perempuan yang akan bagi lebih kat lelaki. 

gggrrrr tak aci..haha 

 
sexy pulak tengok hantaran macam ni.
cilok atok gugel xP


selalunya, kalau majlis kahwin tu grand, mesti pihak perempuan bagi hantaran sampai berpuluh-puluh dulang.haha (ni untuk orang yang bajet puluh ribi-ribuan)

so bagi yang kurang berkemampuan boleh je follow apa yang aku nak share ni..kehkeh

hantaran yang menarik dan cantik memang menambat hati orang ramai 
kalau tak cantik memang jadi kutukan..adeh =,="

hantaran dari perempuan untuk pihak lelaki
-kasut
- beg
-  songkok
- sepersalinan baju melayu
-sejadah
- al-Quran
- makanan (kek ataupun buah-buahan ataupun coklat)

p/s: kalau bajet kauorang lebih boleh la sertakan dengan gadjet-gadjet yang menjadi impian pasangan kauorang tu. 
contohnya, Iphone4, DLSR Nikon ke, Samseng Samsung Galaxy Tab 2.0 ke kan.
then kalau bajet ciput je, kasut tu tak payah la beli branded sangat kalau tak mampu..haha
ala beli je kat uptown..haha bukan ada orang kisah pun. xP
beg tu paling koman pun beli je macam beg sekolah tu macam beg SWAN ke..muahaha

hantaran dari lelaki untuk pihak perempuan
- kasut
- beg
- alat penjagaan muka
-sepersalinan baju kurung atau sepasang kain
- telekung
-sejadah
- al-Quran
- makanan (kek ataupun buah-buahan ataupun coklat)

p/s: kalau bajet lebih beli la kat bakal isteri kauorang tu gadjet-gadjet yang femes sekarang ni..hikhik

ekceli hantaran ni bukannya ukuran kebahagian rumah tangga yang bakal di bina tu. heh 

yang penting, bila dah bagi tu biarlah ikhlas. 

jangan pulak lepas dah kawen nanti kauorang hutang sana-sini, yela sebab nak hantaran grand sangat kan tapi tak ukur tahap kemampuan tu.. tak ke menempah masalah nanti. hehe

so kepada sesiapa yang bakal mendirikan rumah tangga musim cuti sekolah nanti, kalau boleh bejimat cermat la k, jangan nak over sangat k, kalau mampu takpe. 

yang penting IKHLAS tu kena ada

ingat jangan boros sangat :D



p/s: peringatan untuk aku jugak..kehkeh xP

notakakidantangan: nanti kelik "LIKE" FB page aku oke :) 

-xoxo-
S

16 comments:

NA said...

Wah pos ni macam Schaze dah ada perancangan jer nak ke arah tunang dan perkahwinan.

Hehe panduan berguna untuk yang google cari pasal barang hantaran.

-wina1979-

schaze zainn said...

@ NA
haha setakat berangan tu ada la kak :D

Fathiah Hamim said...

haa sape yang cari tuh, neh jawapannya. take note la yea. hehe

WidadCutieyGirlZ StorY said...

hahah. sangat mnarik...tapi widad tak terpikir lagi...bila baca entry ni baru tau sikit.. tapi lama lagi..hhahaa

Bigdaddyz said...

yang paling penting sekali ialah wang nampak je...:)

ABU said...

"kalau tak cantik memang jadi kutukan"... aku suka ayat kau hahahaha mmg betul la tu..semua nak yg grand2..kan kan..

logorithm said...

Seronok tengok gubahan-gubahan hantaran yang kreatif. :-)


Terbaru dari Logokoko:

[U] Hujung minggu yang terganggu

[11PG] Gambar lori Alam Flora eksiden...

[U] Here In My Home

M Fizan said...

hantaran sekarang mau grand2.. gurl ramai dah berijazah.. alahai...

qaseh johanna said...

wah...impian dh ade..mjlis nya bl..??bkn main lg eh..siap dh de list nk bg ape..


**nnt nk tgk..ade ke x nk ltk beg SWAN ats dulang..hehe

merahitujambu said...

ahaha mcm2 jee keyword eh..jom amik loly shout box

schaze zainn said...

@ fathiah hamim
haha tu la dah bg info dah :D


@ widad
takpe, nnt bile dah de jodoh leh la gune :D


@ bigdaddyz
tu la wang pun penting :D


@ ABU
haha tau takpe, mesti kene cantik maa :D


@ logorith
gubahan cantik, RM pun kene cantik hihi:D


@ M Fizan
yela, hantaran pon ikut grade belajar..ekeke xP


@ qaseh johanna
majlis lambat lg la kak hikhik xP
aish beg SWAN? muahaha


@ merahitujambu
tu la :D
i.allah nnt kalo takde pape schaze pi amek.

Freaky said...

hantaran kawin tu. haha takpe ni dah angkat entri pasal hantaran :D

Green Apple said...

dah ada checklist.. macam dah dekat kearah tuuuu je.. :D

Run Away said...

wa...sy bila tgk perancangan mcm ni...selalu berangan nak kahwin....;d

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

pergh... cam tinggi je kos hantaran tu kn... ne yg malas nak kawen ni.. hehehe

Ash Give said...

ni paling banyak orng baca dalam blog ni eh?..wah.. good good.. :)

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org