Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

p.s: wanna fast reply?

Kindly email me at thesyazanazainn@gmail.com or

PM me at Facebook - Syazana Zainn or

DM me at twitter/instagram - @itsmesyazana.

I will tried to help you

-xoxo-

S

Maggi Ketam Ipoh



Hye guys, last week aku ada pergi makan Maggi Ketam kat Ipoh
ala kat area rumah aku je pun 
Serious tak sangka kat area rumah aku ada kedai makan camni
Kemain terkejut kitorang
Ketamnya giler besar. 
Penuh juga mangkuk dengan ketam tu. KAH
Memang puas hati makan
Dari Maggi sampai ke kuahnya sedap
Ketam tu jangan cakap la kan
Dah tentunya sedap

via instagram @itsmesyazana

Memandangkan aku ada upload kat Instagram dan Facebook
Ramai juga yang jeles. KAHKAH
Dan ramai juga nak tahu kat mana lokasinya.

Jadi ini alamatnya 
Maggi Ketam Ipoh,
No. 7 Laluan Taman Meru 1A,
Jelapang 30020 Ipoh, Perak
012-5710913 / 012-5224653
5pm – 12pm

Kalau korang ramai-ramai boleh call no tu untuk reservation
Ala bisa diatur semuanya.
Landmark nak ke kedai makan ni
Kilang Sydney dan Kedai Makan Syuhada kat tepi jalan
Ala, senang je cari
Sebab kedai ni dia buat dalam rumah je.
Lagipun ada banner kat depan rumah owner. Senang je kan.

jemput makan uols 
mihmihmih



Ohya, harganya ketika kitorang makan
Semangkuk RM15
Kalau taknak ketam boleh order maggi udang
Harga dia RM8 semangkuk
Harga ketam@udang tu bergantung pada harga pasaran
Ala so far bagi aku harga tu okay sebab ketam tu bapak giler besar
Kahkahkahkah
Sedapnya oiiii


adik aku dok pulun makan eksaited nau


p.s: balik je dari makan maggi ketam aku terus demam sebab allegic dengan ketam pfttt. Menyesal pula eksen dengan kengkawan yang lain :(


Okbai.
Till then,
-xoxo-
S


15 comments:

Anys Hazwanie said...

mmg sangat jeles ponnn.. sedapnyer. tapi jauhlah sangat di Ipoh nuh..

http://myartcrafting.blogspot.com/2015/07/syawal-giveaway.html

NURUL AFIQAH said...

Sedapnyaaa ketam..maggi sy kurang suka..kalau mee ok jugakla..hehe..terliur plak malam2 ni..teruk jugak ye alergi sampai demam..mungkin boleh try ambil alfalfa..utk yg ada resdung,alergi & ekzema insyaAllah ok . :)

cik hani said...

wah...sumpah terliurrrr tengok..
sedappppp..

cik mah said...

Sedapnyer..cik mah pun br mkn masa awal2 raya hr tu..

lia ummiirfan said...

wow! kat taman meru ekk.. boleh try bila balik Ipoh nanti..
salam perkenalan syazana :))

seri akmad said...

susahnya nak makan ketam dekat luar, nak mkn kat rumah baru puas hati

Khai♥Rin : anies said...

Waduhhhhhh kecuqqqqqq

Uncle Zuan said...

huhu tak layan mee ketam :p

tiga lalat said...

nyum nyum ;p

nor azman said...

Sedapnya..hehe

Pha Is said...

tedia.. tengok gambar makan dengan lahapnya.. hahaha...

aswadz said...

uish... mcm sedap je...

Pha Is said...

lama menyepi nmpaknya...

Amanina Mads said...

nanti kalau p ipoh nak ajak zana makan sini la. hehee

Eiqa Almond said...

Kak makan tu tolong jangan gelojoh sangat bolehh. Hahhaaa :P

Tong ahh tong ada kedai ketam besar dekat dgn rumah. *nada dengki*

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org