Donate Me :)

Paid Ads

Hye blogshop owner.
Needs my review or advertisement?
Email me at thesyazanazainn@gmail.com :)

Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

-xoxo-

S

Transformers, Street Art Exhibition | Esplanade Penang




Hye whaddup guys!
Selamat Hari Raya Aidilfitri!
So how was your raya?
Mine? Macam biasa sajo.
Btw, I just start working today. Blerghh


Tahun ni raya pertama celeb kat Ipoh dulu
Lepas solat raya baru gerak balik kampung kat Tronoh, Perak,
Ala dekat je pun Ipoh-Tronoh
dalam 30-35 minit je.


Tahun ni tema baju raya kitorang satu family warna Orange
Kemain meriah sangat
Actually kan, baju raya aku tu suppose bentuk macam Hanbok Modern
Alaaa baju traditional orang Korea tu. KAHKAH
Tapi tailor tu silap buat. Lastnya jadi Long Dress je. Sobs
Bahagian tangan je betul macam Hanbok. Heh


@itsmesyazana #TeamOrange #TeamOverReacted Well have a nice holiday

#Repost @qhimzainn
・・・
Well this #Eid, we almost put the 'FIT' in '#AidilFITri 😚 apapun, #selamathariraya and yeah it's our #ootd with#love #photooftheday





 with cousins and gramps. 
tak cukup korum ni sebab ada yang raya dengan mak mentua seme.


Masa raya ke-2, Sabtu lepas, baru kitaorang balik Penang
Nak cerita ni, haritu Syazwana Jamal ada share kat Facebook pasal
Exhibition sreet art Transformers kat Penang.
Ala yang robot tu. Hewhew
So alang-alang dah balik Penang, aku dengan adik-adik pun ke sanalah






Tempatnya betul-betul kat tengah-tengah Padang Kota tu
Dulu namanya Jalan Padang Kota Lama,
Sekarang dah panggil Esplanade Road pula.
Jenuh aku google mana hala tempat ni
Rupanya kat Padang Kota je la. Ingatkan tempat baru ke apa kan.
GPS Coordinate : Latitude; 5.4209510000, Longitude; 100.3413150000
Ni anggaran je, ala senang je cari haha


Memang robotnya saiz robot la kan..
Ada 2 biji robot
Bumblebee dan Optimus Prime.
Tapi sayang dah kena pagar
Tak dapek la den nak usap-usap dengan derang. LOL






Btw, exhibition street art robot transformers ni start dari
19 July 2015 until 17 September 2015
Masuk percuma, FREEEEEE. YEAYYYYY
Tapi aku sarankan korang pergi waktu malam
Sebab nanti mata robot tu keluar lampu-lambu
Nampak macam hidup
Cool kan.
Tapi tak tahu la pula kalau boleh gerak ke tak macam kat Gundam kat Jepun tu






Lepas tu selain dua biji robot tu ada street art transformers
Kalau kaki selfie rasanya memang korang akan gembira la
Ada dalam 6-8 art rasanya
Nak selfie tunggang terbalik ikut kau la.
Why botherrrrrr :p














Lepas puas selfie kat sana korang boleh tour Penang cari street art lain pula
Boleh tengok kat SINI [Penang Street Art Photography] gambar-gambar tahun lepas. Hiks
Bagi yang belum pergi, pergi lah wey, HAHA!
Bukan selalu ada benda-benda gini kan 


Bye Penang!


Bagi yang dah start kerja, selamat berkerja dan membanting tulang okay!
Yang masih bercuti, happy holiday!
Raya tu raya juga, jangan overdose melantak pula :D


Kbai
-xoxo-
S


Entry berkaitan;


   


17 comments:

Ezad Skytech said...

Selamat Hari Raya Aidilfitri...

wahh, baru start ye exhibition ni...kena terjah Penang la nampaknya kalau nak tengok Optimus Prime & Bumblebee dengan lebih dekat... :D

Tie HT said...

Selamat hari raya sya
Maaf zahir jasmani heheh
Cantik theme baju raya
Bestnya ada transfomer
Nak jugokkkk ;)

Hafizin Jamil H.J said...

cantik baju raya. tak ada nak bagi duit - duit raya ke? :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

cntik tema oren..

slmt hari =)

kalau la trnformer tu kat ipoh, best gak..hohoho

Uncle Zuan said...

huyooo bestnye. dapat selfie dengan optimus hehe

ok tak pernah tema warna oren lagi

Hafiza AizZawa said...

tema akak pun oren jugak.. hehe.. untungnye dpt ngk transformer..

Ezy Loy said...

krm slm kat bumble bee! ihiks..

kite raya keempat bru tema oren..

selamat hari raya awak!

Amanina Mads said...

selamat hari raya juga.. seminggu cuti raya pun tak sempat terjah padang kota lg. lama lg boleh la bulan 8 ni :)

anamizu said...

selamat hari raya syazana! wahhhh tema Oren!
cik ana kaler oren masa 3 tahun lepas ehehee.

ehhh ehhhh Transformers la! smpai september ek?
masuk PERCUMA ????? gagagagaga *terlopong*

hurmm mcm nak kena ejas cuti je nih. rawrrrrr~

Simply Remedies said...

best nya ni. sempat plan trips ke situ

zulhilmitempoyak said...

Selamat hari raya!!!

Ada pi jugak hari tu. tapi gambar campak mana tah. Sedihhh

QasehnyaRania said...

cntik warna baju raya sefamily
selamat hari raya
maaf zahir batin

a'aa mcm best j pergi penang
nenngok mmber belah penang pakat dok bawa anak pergi nengok

nor azman said...

Meriah tempat 2..selamat hari raya..sila lah dtg ke blog sy..http://ajax85.blogspot.con

fadh leyanie said...

Yuhuuu..selamat hari raya sis areen..ianya tetap kelihatan cantik dari jauh nampak mcm hanbok jgk :D

Pykaa Pdott said...

Amboih kemain oren Lagi baju raya dorang . sedondon plak tuh . her :)

Khai♥Rin : anies said...

Amboiiiii dari jauh da nmpk keorenan ituuuuuu



Sy bc blog, ramai jg yg terjah exhibition ni...

Pha Is said...

saya yg dok penang ni pun tak sempat nk tengok transformer tuh...

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org