Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

-xoxo-

S

The Urban Coffee - Coffee King Est. 2015


Previous Entry : Annabelle - The Real Story

Hye guys, whaddup!
Fuh.. fuh.. fuh.. (tiup habuk)
Haha, gash lama betul tak buka blog, mujur belum terkubur lagi blog ni,

BTW, nak cerita ni
few days ago, saya ada nampak crowd kat area mydin meru raya tu
ala yang sebelah Mc'd tu
Ingatkan benda apa je
Rupanya ada bebudak remaja jual coffee.
COFFEE KING EST. 2015

source : coffee king est. 2015  

source : coffee king est. 2015  


Teringin pula nak tahu sedap ke tak
yelah, orang beratur ramai giler.
terus berkobar-kobar rasa nak mencuba
yelah siap masuk Awani dengan jadi viral kat FB bagai
popular betul.

source : youtube astro awani

kemain kann.
ramai giler orang
so iols pun apa lagi.
After ambil popia bilis dari Yui kat Mydin Meru
Oh ya, yui ni kawan blog juga, dari ke blog sampai ke pesbuk kitorang kawan hihi
(p.s: sedap popia bilis yang Yui buat ni tau, beli lah, tak nyesal tau.. hihi)
FB Yui : Nurul Yui
Blog Yui : corat coret NUSHA
terus iols dengan adik iols shoot ke tempat Coffee King ni
lagipun dekat je dengan Mydin tu

waktu lalu dalam pukul 4p.m tu tak la ramai sangat orang
tetiba dalam 4.25p.m tu 
perghhhh dah ramai giler orang
terpaksalah bersabar beratur. 

source: Perak Today

Harganya tak mahal pun.
Dah la besar cupnya
boleh minum sampai perut uols kembung KAH.
RM5/each, tapi untuk black coffee RM4/each
Tapi kena sabar untuk beratur
Kitorang kena beratur dalam 35minutes kot
Tapi mujur cepat je siap.
So siapa yang duduk Ipoh try la

Derang ada 6 jenis air
Ice Coffee, Ice Black Coffee, Ice Cocoa, Ice Tea, Ice Green Tea, & Ice Lime Tea
Tapi tadi takde Ice Lime Tea
Jadi kitorang beli 5 flavor je

FYI, saya ni memang coffee addict
So of course my expectation really high.
So far, sedap gak coffee nya
Especially their black coffee and ice cocoa
Gashhhh, I'm really into it

my little brother happy bila dapat beli semua flavor. LOL


Oh ya mereka juga open kat Taman Cempaka tau
BTW, barista @ pembuat coffee derang cute-cute belaka. HAHAHA
So kalau siapa ke sana meh la roger saya 
Boleh kita beratur sama-sama :p


source : Perak Today

Kbai
-xoxo-
S



12 comments:

Siti Aisyah Mohd Fadzhli said...

Alamak aii..jauh lah pulak..huhu..

ewanthology said...

Mohon semakin maju... so nnt boleh bukak cawangan di area lembah klang pulak :-)

riza afzan said...

Thanx sebab bagi review tentang Coffer King ni. Baru je sembang tentang tempat ni..akan try dalam tempoh terdekat lps ni

http://semulajaditerbaik.blogspot.com/

NA said...

Peminat kopi juga! Hehe. Kat Ipoh aje ada ke?

Eh nape lama Schaze tak tulis blog eh?

-wina1979-

Cho Zila said...

alamak balik ipoh boleh singgahni.. sajerler nak panjangkan barisantu pulak...
btw rindu komen dari schaze tau...
salam ramadan dan selamat hari raya...

Uncle Zuan said...

almost forgot yang u ada blog hehe

Aku Lelaki said...

boleh tahan ramai orang yang beratur..panjang betul.

zulhilmitempoyak said...

haritu lalu sini. hon je mampu. haha

Amanina Mads said...

nak pegi ipoh hujung bulan 8 ni boleh la terjah area taman cempaka.. hehe

anamizu said...

dok perati lama dah sbnrnye psl #CoffeKing ni kat dlm fb group ipoh ipoh ajer tu. tiap hari ade je org up psl beli coffee king nih. tp smpai nak kena Q pnjg cenggitu, hehehe mmg x dapek lah nak merasenye hehe

QasehnyaRania said...

mcmbest je ni
nk try la tp bab nk beratur tu..mmm
ayah rania comfirm x mo.

Khai♥Rin : anies said...

Waahhhhh kalau mcm ni punya penangan blwh bankrupt starbucks!

;)


Tahniah sbb ank melayu berjya smpi begini!!

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org