Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

p.s: wanna fast reply?

Kindly email me at thesyazanazainn@gmail.com or

PM me at Facebook - Syazana Zainn or

DM me at twitter/instagram - @itsmesyazana.

I will tried to help you

-xoxo-

S

The Wedding Breaker | REVIEW

Previous Entry: A New Hope


Assalamualaikum w.b.t
Hey guys!
Oh gash, finally my internet connection getting better 
Even sometimes it makes me feel crap. *sigh*

Actually banyak benda di November yang ingin dikongsikan 
But then the "L" disease keep coming and disturbing me :(
Btw it's called "LAZY"
I really hate this feeling. Heh

Btw, I will updating 1 by 1
So today just a simple review
Yeah REVIEW AGAIN! haha
It's a novel / novelog :3
Actually kan, dah lama kot aku tak baca cerita cinta macam ni
because right now I'm addicted to Lejen Press, Fixi and etc books style
But nevermind, here is the review.

p/s 1: TBH, I didn't read the novel completely because I just read it via the author blog -- HERE
But, don't worries I will read the novel later. 

p/s 2:  I heard that this novel akan dijadikan drama bagi menggantikan Playboy Itu Suami Aku (PISA). I hope that cepat sikit ditayangkan, HAHA I couldn't brain this PISA. kahkah :3 -- Sorry terkutuk PISA :p


MUST READ - Horror Movie Review 
============================

NOVEL : THE WEDDING BREAKER
PUBLISHER : KARYA SENI
HARGA : RM25 (if I'm not mistaken, if you buy it via online ada diskaun RM3)
AUTHOR : EVELYN ROSE
RATE : 3.9/5 

Source : Evelyn Rose

Ia bermula apabila Ariana Rose merosakkan wedding Juwita dengan Adam secara tiba-tiba. Dia mengaku yang dia pregnant kan anak Adam.  Then keadaan jadi kecoh. Ariana pun blah. Rupanya Ariana ada scheme dengan Juwita sebab Juwita tak nak kahwin dengan Adam yang merupakan Playboy. Heh 

p/s: Juwita ni sepupu jauh Adam.

Btw TBH, garapan untuk first chapter ni agak dramatik, aku suka cara author ini zahirkan cara Ariana buat kecoh tu, means aku turut merasakan aku yang jadi Ariana tu. hihi *yup I am drama queen sikit :3)

Then, Adam tak puas hati, he wanna hunting this mysterious girl until the end of world. Btw, watak Adam ni macam keras, suka memaksa but then kadang-kadang dia boleh jadi gentleman. Well typical hero memang macam tu la kan, HAHAHAHA

But then, plot dia agak simple dan sangat cliche memang senang nak duga apa yang akan terjadi nanti. Hewhew, Adam culik Ariana, buat benda tak baik dekat Ariana, Ariana melarikan diri, tapi mereka terjumpa balik, main tarik tali and yeah rasa cinta sikit-sikit tapi ego. Selepas itu kahwin.


......................................................


Hello stalker! Nak baca full review boleh baca terus di my 2nd blog Block of Woods. Happy reading guys :)

Till then,
-xoxo-
S

22 comments:

NA said...

Kak Wina pun suka fikir mendalam tentang logik sesuatu cerita.
Eh sekarang ni trend drama adaptasi novel yer :)

-wina1979-

baby comel said...

yeah, buku ni one of my best book ever. Suka sgt sampai kita rasa kitalah Ariana Rose tu. Nanti kat tv, teringin nk tengok watak2 Ariana dan Adam...

Puan Ezy said...

mcm best je.. mcm kene beli jeee.. hehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

mcm best je ni..hihi

Azlan Strider said...

owh..its okay..get back when everything is okay...

p/s: klik mencari juwita...

Regards,
-Strider-

Aku Penghibur said...

wahh lain dari yang lain ^_ ^ thanks review

Amyra Husna said...

'A Wedding Breaker'
konfius, novel bahasa melayu atau bahasa inggeris? hehe

oh ya haha about PISA, tak tengok pun, mungkin sebab pelakon baru, so tak brapa umphh (?).

Teena Tna said...

Best kot jadi wedding breaker. Dapat jadi retis sekejap. Haha

Tihara said...

patu nanti jadi drama ke citer ni dik,
akak rasa cam boring nak tengok PISA tu..selalu tengok half hour dah nak abes, kui3

Ridwan Kelubi said...

Ingatkan saya sorang je ada penyakit L ni. Dulu tak kenal pun novel fixi. Sekarang, bila dah kenal rasa macam syok plak. Lain daripada novel biasa baca.

Jajas said...

org yg suka baca novel adalah org yg suka berangan...hehe

hainom OKje said...

Okje tak layan novel zana...tp kalau tukar jadi drama mungkin bolehlah jugak layan hehe....
Betul tu penyakit L mmg selalu dtg!

afzalsukasuki said...

kang kalau saya tengok.. ada harapan tak rumah tangga org lain cerai berai?uhuk3

kena tgk jalan cerita dia mcmna..ada tak sama mcm novel :)

Muhammad Syazwan Norhalik said...

asal nak jadikan cerita je.. xde diorang fikir sangat logik logiknye

Amanina Mads said...

baru nk beli novel nie.. tak lama lg nk buat drama. hihi

ros_reeza said...

Selamat pagi :)
penyakit L tu memang selalu datang kan :) hihi..

rajin review novel.. dulu memang minat sangat baca novel.. tapi sekarang ni L dah datang..kan.. faham faham je la :)

Pha Is said...

rajin buat review..

E'in said...

novel nie melayu ke english ek? sbb ingat nak beli tp bile tgk tajuk english, xjd plak.. haha

ieda immi said...

alaaaa bestnyeee
best juga nie !

miss u so much ..
sorry sgt2 sbb x update hhuh
tq so much sbb sudi singgah blog akk tau .. ;)

QasehnyaRania said...

tak dspat nk nolong le kalau cik L dtg menyinggah. hihi
mcm menarik je tapi nk kena memikior tu rasa malas le pulak. hihi

J.Syazwana said...

housemate kite ada novel tu. the wedding breaker tu. kite je x baca2. haha. nanti sakit hati :P

Khai♥Rin : anies said...

skt betul ati sy...ms cr buku ni 2 bln lps x jumpa langsung...arghhhh terpaksa beli buku lain

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org