Donate Me :)

Paid Ads

Hye blogshop owner.
Needs my review or advertisement?
Email me at thesyazanazainn@gmail.com :)

Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

-xoxo-

S

Review | Second Sight


MUST READ - Horror Movie Review 




Second Sight

Filem ini mengisahkan Jade seorang lawyer popular yang boleh melihat ‘benda’ sejak kecil lagi. Dengan special ability ni telah membuatkan dia kaya dan agak poyo -_-

Konflik bermula apabila Jade menolong client nya dari tuduhan merogol seorang pelajar. “Awak boleh lari daripada undang-undang tetapi awak tidak boleh lari dari karma”. Jade telah memberikan amaran kepada clientnya. Selepas kes itu, clientnya mati accident dan dari kemalangan itu telah menyebabkan beberapa orang telah mati di tempat kejadian.

Dari kemalangan itu, Jade mendapat client baru iaitu Keaw (sebut dan bunyinya kau). Kiranya Keaw ni lah punca yang menyebabkan kemalangan tu. Sebenarnya Keaw ni pun ada masalah yang menghantui dirinya.

Selepas Jade menerima kes itu, teman wanitanya iaitu June pulak cemburu sebab Jade selalu bagi perhatian pada Keaw. Sebenarnya Jade ni ambil berat pada Keaw pun sebab budak tu client dia. Tapi Keaw ni macam nak ambil kesempatan pada Jade dengan mengodanya. Heh

Overall, CGI filem ini memang cantik dan ada yang nampak real ada juga yang agak exaggerate. Tapi, tapi dan tapi cerita ni terlalu banyak adegan nudity dan ada juga babak yang agak pelik dan mengarut. Heh. Well like typical Thai Horror Movie nudity dan kematian ngeri yang berlebihan are normal. Blerghh -_-. So if you guys still under 18, I won’t suggest to watch this :3

Berbalik kepada cerita girlfriend Jade iaitu June, dia ni pandai cipta lagu dan bermain piano. Sebenarnya June pun selalu diganggu oleh hantu ni. Babak yang agak creepy bila June pergi mandi (well I think this part guys will love it. Heh!) tiba-tiba air dari shower tu keluar darah dan June hampir lemas dalam darah tu. Tapi sebenarnya mungkin perasaan June je.

Jade masih teruskan dengan menjadi peguam kepada Keaw. Dan selepas Jade bawa Keaw ke tokong Siam tu segala misteri telah terungkai satu persatu. Sebenarnya hantu yang selalu kacau Keaw tu ialah hantu-hantu yang mati akibat kemalangan yang telah disebabkan Keaw, iaitu hantu photographer, 2 orang pengantin, beberapa hantu yang aku tak pasti siapa serta seorang mayat perempuan unknown. Waktu Keaw kemalangan tu pun sebenarnya berpunca dari hantu mak dia. Berbelit-belit sikit part ni -_-

So rupanya mayat perempuan unknown tu ialah June. Rupanya June pun berada di kawasan tu. Means selama ni Jade buat hubungan intim sensorang. Eh? Hahahaha Babak ni memang rasa lawak sikit. Kihkih

Rupanya hantu mak Keaw ni bekas girlfriend Jade dan Keaw tu anak luar nikah dia dan Jade ni curang dengan mak Keaw ni dan dia ada hubungan lain dengan June. Kalau kauorang pening, aku lagi pening. Haha. Kiranya inilah balasan karma dekat Jade sebab buat jahat dekat mak Keaw ni. Hewhew. The end

Filem: Second Sight
Pengarah: Pornchai Hongrattaporn
Pelakon: Nawat Kulratanarat, Rhata Pho-ngam, etc
Genre: Seram
Negara: Thailand
Rate: 3/5


Thanks to Nuffnang MY because invite me to the #GSCHorrorFest :)
Another horror movie review;


Till then,
-xoxo-
S

3 comments:

Azlan Strider said...

tahap level sera dia cammana??boleh buat sakit jantung tak??normally thai pun ya horror movie bukan main2..hehehe

Regards,
-Strider-

Muhammad Syazwan Norhalik said...

rajin dia buat review filem hantu..hehehe

hainom OKje said...

So yg ni nampaknya OKje tak leh layan le sebab kalau tgk wayang mesti anak anak nak ikut! huhu

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org