Donate Me :)

Paid Ads

Hye blogshop owner.
Needs my review or advertisement?
Email me at thesyazanazainn@gmail.com :)

Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

-xoxo-

S

Review | Insidious Chapter 2


MUST READ - Horror Movie Review 




Insidious Chapter 2

(P/s: you guys should watch Insidious Chapter 1 first before watch the Chapter 2 if not you will totally lost what its all bout)

Kalau last movie mengenai seorang ayah, Josh mencari dan menyelamatkan anak dia, Dalton di dunia gelap, kali ini anak dia pula cari ayahnya di sana.

Dalam chapter ini, keluarga Lambert masih belum selamat dari benda-benda ghaib ini. Ia bermula dari Josh (si ayah) menjadi pelik dan berubah sikap selepas pulang dari underworld.

Kisah bermula ketika mereka sekeluarga mula berpindah ke rumah ibu Josh. Di sanaisteri Josh telah menghadapi gangguan-gangguan misteri.

Dan sebenarnya, Josh yang sekarang ni bukanlah Josh yang dulu. Eh, dah macam lagu tegar pulak. Hiks. Sebenarnya roh Josh masih terperangkap di dunia hantu dan roh yang ada dalam badan Josh sekarang ini ialah roh hantu jahat yang ingin membunuh isterinya dan anak-anaknya.

Jadi untuk kali ini, Dalton pula yang ke dunia hantu untuk mencari dan membawa pulang roh ayahnya.

Btw, jalan ceritanya dah boleh di agak, jika kauorang tengok The Conjuring, haaa lebih kurang je especially part hantu yang rasuk emak dan bunuh anak dia tu. Hewhew.

Tapi, bagi aku Insidious Chapter 2, ni nak dikatakan seram tu, tak lah seram sangat, it just more too suspends and intense. It’s a lie if I say that I didn’t screaming. Aku jerit bukan sebab takut tau tapi sebab terkejut. Hahaha. And the music background really creepy! Damn! -_-

Filem: Insidious Chapter 2
Pengarah: James Wan
Pelakon: Patrick Wilson, Rose Byrne, Lin Shaye etc.
Genre: Seram, Misteri
Rate: 3.5/5

Thanks to Nuffnang MY because invite me to the #GSCHorrorFest :)
Another horror movie review;



Till then,
-xoxo-
S

13 comments:

Azlan Strider said...

no 1 aritu ade tengok tapi yang no tu takde orang nak teman gi tengok plak..bosan laaa, nampak gaya kena beli cd tgk kat umah jer laa..hehe

Regards,
-Strider-

veesandy said...

cerita seram klu tgk kat cinema mmg happening sbb soundnya ... kebaboom .

Fina Sophie said...

tak suka tgok cerita hantu :P tp itu dulu bukanlah yg skrg. haha. blhla nak layan tapi masa pula xda.. hewhewhew :)

LYAfrina said...

huhu..citer serammm..
xtgk lg y ni.. The Conjuring aritu mmg cam nk pecah dada.. sbb tkejut

Tihara said...

sama macma the conjuring ey,
tak seram sangatlah citer hantu omptih ni kan..

Muhammad Syazwan Norhalik said...

den tak tengok lagi sbb #1 pun tak tengok lagi.. adeh

Hafizin Jamil said...

kena pakai sound kuat2 la kalau nak tengok cerita ni.? hee

Hafizin Jamil said...

kena pakai sound kuat2 la kalau nak tengok cerita ni.? hee

Hafizin Jamil said...

kena pakai sound kuat2 la kalau nak tengok cerita ni.? hee

Hafizin Jamil said...

haha..kacau betul lah kalau kursus tu hari cuti kan? haha

E'in said...

ein mmg lemah laa nak tgk cite hantu.. penakut! hihi

hainom OKje said...

yezza Zana Okje pun dah tengok cite ni bestlah...suka cite suspen suspen cenggitu...terkejut terkejut gitu hehe

Amanina Mads said...

tak tengok lg movie ni.. macam best je

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org