Donate Me :)

Paid Ads

Hye blogshop owner.
Needs my review or advertisement?
Email me at thesyazanazainn@gmail.com :)

Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

-xoxo-

S

Baby Glory :)






Hi chuols
Harini nak cerita iols dah claim rebate RM200 smartphone tu
:3
Actually rebate aku dah tamat tempoh
Next month baru boleh apply baru
Aku pakai adik aku punya dulu
Next month baru ganti balik untuk adik aku tu. Hiks


Ok back to the story
Actually Sabtu lepas kawan aku Chiqa ni ada bagi tau
kat Jim (kawan aku juga)
Boleh redeem handphone free
Amin lah eksaited nak pi redeem
Sebab handphone dia dah barai
Nak harapkan ipad tu tak boleh buat call dengan mesej
Benci betul aku dengan Ipad tu. huh


Mula-mula aku malas juga nak pi
Tapi bila fikir FREE
Aku pun okey je
#TipikalMalay bwahaha
So Amin dengan Jim pick aku kat rumah
So mulanya kitorang pi dekat Fair Park Ipoh
Pusing-pusing kat sana tak jumpa pun kedai telefon bimbit
Lastnya Jim cakap nak pergi rumah Chiqa


Sampai kat rumah Chiqa dekat bomba
Chiqa terus ajak pi tengok handphone rebate dekat Simpang Pulai
Sempat jugalah merasa naik kereta baru Chiqa tu. Hiks
Sampai sana kitorang belek-belek telefon tu
Kalau dah apply rebate tu just tambah RM50 je untuk simcard digi smartplan tu
p/s: kalau tak tahu nak apply rebate tu macam mana boleh tengok sini --


Actually beberapa minggu sudah
aku dah pernah pergi digi centre dekat
Ipoh Parade tanya pasal handphone ni
Tapi tokey tu buat dek je kat kitorang
:(
Mentang-mentang tanya pasal handphone free
Dia tak layan. Hewhew


So nasib baik tokey kat Simpang Pulai tu baik giler melayan
Karenah kitorang berempat ni. HAHA
Mula-mula Amin dengan Jim beli dulu telefon tu
Kan aku kata aku nak guna rebate adik aku kan
Rupanya dia kena ada sekali
So lepas Amin dengan Jim beli
Kitorang balik ambil adik aku yang Boy tu


So handphone ni, aku ambil dulu
Bulan depan ambil seketoi lagi untuk adik aku
Lama betul nak tunggu sampai sebulan ni. Hewhew


So far okey la handphone Alcatel One Touch Glory 2S ni
Comel je
Rupa dia nampak macam mahal juga
Padahal RM50 je kena tambah. HAHAHA


Alcatel One Touch Glory 2S

Specifications Overview
 

 

 



Memandangkan ni telefon murah je
Don't expect lebih-lebih pulak
Kebanyakan aplikasi yang ada ni ada juga dekat smartphone yang mahal
Cuma yang membezakan dia simple je
Tapi nasib baik uncle ni bagi screen protector FREE
see FREE lagi HAHAHA

Actually aku malas nak tukar-tukar handphone baru ni
Sebab rasa membazir
Tapi memandangkan Baby Eric aku pun dah macam nak barai
Aku gagahkan diri nak tukar haha
Nak harap aku beli Aipong ke samseng ke hapa
Minta maaf la, rasa sayang giler nak buang duit banyak-banyak
semata untuk handphone ni
So alang-alang digi buat promosi ni
Baru aku nak ambil. Phewww

So presenting Baby Glory itewww ni :p




tapi Baby Eric masih lagi boleh digunakan
I still love it :)




 Amacam RARE tak?
haha 8 tahun okey kami bersama
ketawa bersama, menangis bersama
lalala *tak ingat lirik

Nak tahu maklumat lanjut tentang handphone rebate ni
boleh pergi ke website Digi -- www.digi.com.my
Grab la seketoi. HAHA



 
btw, meh la follow iols
Instagram : @itsmesyazana
We Chat : @itsmesyazana
Twitter : @itsmesyazana

:)

Till then,
-xoxo-
S





14 comments:

jeBateja said...

cis...patut le suruh den guna rebate....dia citer pasal rebate rupanya....hampes....

Siti Zulaikha Shuib said...

lama nya 8 tahun bersama, bersopan santun, org laen setahun due dah rosak dah fon nya haha

zulhilmi tempoyak said...

pewittt... phone br... heeee

Cho Zila said...

okler tukan.. phoneni mahalpun rosak gak... baguihler guna rebate jimat..

Cik Tia said...

8 taonnn? lama kut. saya pun dah guna. beli untuk ibu tersayang. hewhew :D

Run Away said...

Lama tu..:d

J.Syazwana said...

okey la tu. hihi.

hmmm sebenarnya pakai smart phone ni lagi jimat kot. pada kite lah. plus zaman sekarang kawan2 semua pakai pesbuk je kalau nak invite pape lah. group discussion lah. so kalau ade smart phone update sikit. hihi.

yang penting boleh wassap wechat free. dulu pakai phone biasa mahal gile kot mesej2. haha

Tihara said...

laa akak tak sangka brand alcatel masih ada lagi..masa study dulu suka pakai brand ni..rasa amcam nak cari lah satu, cun jugak :)

Cik Ezy said...

rmai giler pkai enpon alcatel ni skg..
tetibe je enpon ni jd pemes..
haha

cha said...

wah boleh guna rebate tu eh? nak beli phone barula gitu guna rebate hihi

sorry lama tak dtg sini busy sikit :(

hainom OKje said...

Untunglah dapat rebate tu OKje dah tak layak hehe

Mimie Najib said...

haritu rebat kita smpai hbis tmpoh juga..kita buat tak tau je..tak daftar pun yang baru.. pastu dia bagi email..so otomatik la dapat rebat tu balik.. =)

Naf naf said...

Salam,

Boleh bgtau kedai tu dekat mana? Emel saya naf9091@gmail.com

Thanksss

Ash said...

https://www.facebook.com/ashdesirecollection

Sell Alcatel One Touch Glory 2S Cover Casing

Alcatel One Touch Glory 2S Flip Cover Casing ( AFCC ) - Front Look
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1383770338525094&set=a.1383766518525476.1073741829.100006764226306&type=1&theater

Alcatel One Touch Glory 2S Book Cover Casing ( ABCC ) - Front and Back Look
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1383781631857298&set=a.1383766518525476.1073741829.100006764226306&type=1&relevant_count=1

PM Me For more info TQ =D

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org