Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

-xoxo-

S

Tutorial | Apply Rebate RM200 Smartphone SKMM



Apakah Itu Pakej Komunikasi Belia(PKB)?

PKB adalah salah satu projek kerajaan Malaysia melalui SKMM di bawah bajet 2013 dan Inisiatif Jalur Lebar Negara (NBI) untuk mempertingkatkan taraf hidup rakyat terutamanya golongan belia. Kerajaan menyasarkan golongan belia ini sebagai golongan yang mampu memberi impak yang besar dalam memacu pertumbuhan ekonomi terutamanya dalam bidang e-perdagangan (e-commerce).

Pakej ini dilaksanakan pada 1 Januari 2013 dan dijangka dapat memanfaatkan 1.5 juta belia di Malaysia. Program ini menawarkan rebat sebanyak RM 200 untuk pembelian telefon pintar tahap permulaan melibatkan peruntukan sebanyak RM 300 juta.

Syarat kelayakan:

Pemohon berumur di antara 21-30 tahun
Berpendapatan kasar bulanan RM 3000 dan ke bawah
Sekiranya belum melanggan mana-mana pakej jalur lebar daripada penyedia perkhidmatan, dikehendaki melanggan pakej jalur lebar yang ditawarkan oleh penyedia perkhidmatan telekomunikasi yang terlibat.

Sumber: Google

Korang dah apply ke Rebate Smartphone RM200 dekat SKMM tu?
Aku dah apply hiks
Tak tau nak apply guana?

Ok, first sekali pergi ke Website SKMM -- 

Then cari 1 Pakej Komunikasi Belia


Lepas tu pilihlah samada korang ni student / pekerja
macam aku, aku ni dah kerja so pilih pekerja lah

Lepas tu 
isilah form ni
Isi tu biar betul-betul tau 

 langkah 1



  langkah 2



  langkah 3



 langkah 4
Kalau semua okay nanti dia keluar gini

  
So, apa lagi jom lah apply. hihi
:D

Till then
-xoxo-
S

No comments:

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org