Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

p.s: wanna fast reply?

Kindly email me at thesyazanazainn@gmail.com or

PM me at Facebook - Syazana Zainn or

DM me at twitter/instagram - @itsmesyazana.

I will tried to help you

-xoxo-

S

The Dress



Petang uols. 
Lagi 20 - 10 minit dari sekarang ni pukul 5 pm
Tensi betul nak tunggu sampai pukul 5 pm ni
Dari tengah hari sampai sekarang tak habis-habis teguk nescafe 
Masuk ni dah 3 tin
Tapi masih mengantuk

Aku dah tak imun dengan nescafe ni, pftt
Btw, dress aku dah nak siap. phewww
Akibat terlalu over-reacted, aku hampir menangis.
#dasar saiko. haha
Ni semua terpengaruh dengan Jane by Design. 



This is my wedding dress.
This is the most important
dress I will ever put on.
Do you understand?
All eyes will be on me, 
and this dress...
this dress needs to be perfect.
It needs to be the one. - Jane by Design Ep 9 (The Wedding Dress)



So, korang faham tak betapa pentingnya wedding dress untuk kaum perempuan ni?
Ia umpama macam nyawa the brides
mesti perfect
mesti mesti mesti perfect
and its should be perfect.
Susah nak describe how it feels.

actually, FYI, aku hantar taylor untuk tempah dress tu
at first nak sewa je
but after fikir 3 4 5 6 7 8 9 10 kali
aku tak jadi nak sewa
SEBAB
1) most of dress - dah ada orang pakai
2) most of dress - takde saiz aku! demittt orang badan kecik tak boleh ada baju kaweng kah? asyik saiz model je.. puihhhhhh tak mau aku pakai baju oter-oter ni
3) I AM CHOOSY
4) the price - sewa dengan hantar tempah lebih kurang jek, and the most important kalau hantar tempah baju tu milik aku. Yaha mērā hai (hindustan pulak haha) 
5) aku tak hantar kat designer - mahal nak mampus!
6) aku hantar kat tailor yang boleh buat baju kaweng

So I'm dying to make it PERFECT
SERIOUS
i've being crazy for a MONTH
now dah boleh tarik nafas -- LEGA
satu masalah dah setel
depan ada lagi.


from jejarihias :)


p/s: ada orang suruh aku buat blog khas --- diary journey to be bride
but, aku rasa malas. sebab blog ni pun malas nak hapdet nak tambah lagi blog? dalam mimpi aku boleh lah update. haha lagipun aku kurang daya tumpuan
means --- bukak banyak-banyak nanti konpius. 

p/s: doakan aku jangan jadi bridezilla. haha



kbai



till then
-xoxo-
S

13 comments:

Asmieza As said...

Awesomeeee aaaa..

Nak kawennn dah??,.. Bestnya.. Tailor buat lagi bestt. Baru selesa.

Tak sabaq nak tgk nanti ;)

Syazana Zainn said...

Asmieza As :

ihiksss :p
anta tailor mcm puas hati lg :p

Princess Feyqa said...

betul fyqa mmg xminat nk sewa baju.. kalau blh dri tunang ni smpai ke dtg bertandang nk tempah je baju ahaha *botak kepala bakal suami hehe

fadh leyanie said...

jgn saiko2 sangat..nak kawin dah,lpas kawin jgn lupa org bujang kat sini..:D

xila dot said...

wah wah wah nak kad nak nak heheh. wahh nnti bgtau la kat mana hanta jahit ek..boleh buat rujukan nih ;p

NA said...

Nasib baik baju pengantin menepati selera.
Semoga semua perancangan berjalan lancar.
Kak Wina tak dapat bayangkan kalau Kak Wina di tempat Schaze fikir segala hal kahwin. Belum tunang, fikir persiapan kena buat rasa pening :)

-wina1979-

airis aries said...

Salam..hari nih MC,ada masa nak komen mengomen kat blog kengkawan..memang cantik tapi x secantik baju yg airis pakai masa kawin dlu,ape pun syukur semuanya di permudahkan AlLah.

Cik Ezy said...

boleh tak lepas awk kawen kite nk pjam baju awk?
bhahaha

jeBateja said...

Uikk.....teliti tul jadi pompuan ni erk...den bab pakaian ni mmg tak kisah langsung...sebab tu wife den yg tetap kan bab pakaian masa bernikah dulu.....ahakz

the malay male said...

lepas ni dress tu still leh pakai klu ada function dinner kan.

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

apa kata minum kopi o je?

J.Syazwana said...

jelessssss ahhhhhhh.
tantekkkkkkk gileee. hihihi.

takpe sabar. my time will come one fine day.
hikhik :D

noor azida said...

Sy pn tempah wedding dress kt jejarihias

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org