Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

-xoxo-

S

Say NO to back-out BUYER

Previous Entry : Finally, it's come!



dear all
sebenarnya aku jarang nak cerita benda-benda gini
tapi ntahlah
geram gak
sebab seorang dua
aku dah rugi
bukan sikit nilainya
banyak jugalah

langit tak sentiasa cerah
dan
tak sentiasa berarak mendung kelabu
(mood meraban)

kalaulah aku tau 
kalaulah aku tak peduli
kalaulah aku keraskan sikit hati ini
kalaulah
kalaulah
semuanya kalaulah
mesti tak kan jadi macamni
*sigh*

hampir 3 minggu 
no feedback
no text
no call

dulu beria sangat suruh aku simpan
siap merayu-rayu
dia janji after dapat gaji akan bank-in
sampai ke sudah buat tak tau
aku text, aku call
tak angkat pulak
sebab dia
banyak customer makan hati
sebab stock limited 
last
aku juga yang rugi -_-

cuba explain kat aku
kalau takde duit ke apa ke
aku boleh faham
boleh cepat-cepat aku cari buyer lain
*sigh*
ni tak,diam je
jangan kata takde kredit lak
alasan yang sangat L-A-M-E
awak minta dengan cara baik
tak kan bila tak nak, tak boleh dengan cara baik
(dah macam orang berchinta pulak)

just SMS aku
cakap
"Akak, saya minta maaf, tak boleh buat payment blablabla"
Aku boleh accept
Aku bukannya jenis suka marah-marah-marah tanpa usul periksa

so apa yang patut aku buat dengan back-out buyers ni?
nak aku publish ke nama mereka?
*sigh*
but it's not me
aku bukan suka nak malukan orang
just jadikan pengajaran je lah

nasiblah cuma dua --- D-U-A orang je yang back-out
kalau ramai
mau aku bankrupt nanti. haha (buat-buat gembira)
sedih
sebab ni 1st time terjadi
*sigh*

untuk online blogshop yang lain
just be careful
my new lesson
don't put any trust to strangers
kalau dia betul-betul nak
dia akan cepat-cepat bayar.

p/s: siapa yang nak beli Ribbon Watch atau nak ushar-ushar boleh tengok kat sini


till then
-xoxo-
S





5 comments:

NA said...

Takpe lepas ni Schaze mesti dah jadi seorang yang tegas.
Memang takut jumpa orang camni. Memang lain kali kena minta deposit untuk book.

-wina1979-

jeBateja said...

Wahhh...nasib baik den lom jadi mcm ni lagik....susah oooo

Cik Ezy said...

ragam customer..
arap awk tabah..
hehe

fadh leyanie said...

bersabor je la dgn pembeli " angan" ni, kenakan deposit terhadap mereka.kalau dorg tak jd amik brg dorg yg rugi :P

orked violet @ SYA said...

Owh..mcm2 style org kt dunie nih

xpe LA, all the best. moge business makin success K =)

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org