Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

p.s: wanna fast reply?

Kindly email me at thesyazanazainn@gmail.com or

PM me at Facebook - Syazana Zainn or

DM me at twitter/instagram - @itsmesyazana.

I will tried to help you

-xoxo-

S

Pengalaman :)


Previous Entr : Burger Bakar di Ipoh

Assalamualaikum dan selamat pagi uols!
Salam maulidur rasul
dan
selawat atas junjungan
:)

Okey pagi ni gwa kena kerja ok
K-E-R-J-A
Pftt..
Sebab kena kerja sebabnya gwa kerja dengan bos yang berbangsa lain
So deme tak ambil cuti
Gwa harap raya cina nanti, silalah bagi gwa cuti pepanjang sikit
Beserta bonus tahunan
Harap maklom

Ok. Back to the topic
Sebenarnya aku nak cerita semalam
Tapi lupa -_-

Hari Selasa tu macam biasalah pepagi buta aku hanta adik aku pi sekolah
Pelik gak pesal dia siap awal giler
Padahal selalunya pukul 7.10a.m masih lagi tergedik-gedik nak pakai stoking la, pakai kasut la
-_-
Tapi pagi selasa dia awai bebenor
Aku pun sampai lupa nak tanya
So semalam rabu adik aku buat hal balik
Dia siap lambat giler, taulah nak dapat duit RM100 :p
Bengang je aku tunggu dalam kete
So aku tanya la


Aku : Bi, semalam ang siap awal pesal? Cubalah hari-hari siap awal macam semalam

Adik : Semalam baby kena bertugas tu yang siap awal. Apesal? Nak balik awal sebab nak sambung tidur balik la tu. :3

Aku : Cissss. Ape pulak!! Ang kena susun meja atau sapu sampah ke yang pi awal-awal tu?
Adik : Tak rrrr.. Kena sambut pelajar datang sekolah. Pfttt
Aku : Erk? Awatnya?
Adik : Sekarang ni PRS kena jadi macam penyambut pelajar. Kena tunggu kat depan gate sekolah bagi ucap selamat kat student contoh macam “hi, selamat pagi, sila masuk” pftttt giler.
Aku : Kahkahkah, padan muka, zaman akak dulu takde pulak PRS buat gitu. Hahahaha
Dah tu baby ucap selamat tak? Hahaha
Adik : Nasiblah kena ucap dekat orang yang kita suka.. :3
Aku : eh, maknanya baby tak suka semua orang tak payah ucaplah ye dok? Hahaha
Adik : Adalah ucap sikit.
Aku : eleh ucap kat gelpreng letewww
Adik : giler. Mana ada!!!! Bye!!!
Aku : hahahahahahahaha
gambar ikhsan gugel
PRS yang baju purple tu. haha

FYI, adik aku ni form 5 dan beliau ialah lelaki
Tapi kat umah memang kitorang panggil dia baby..hikhik :3
Adik aku ni PRS kat sekolah
So, barulah aku tau kenapa dia siap awal pi sekolah sebabnya kena greet budak-budak
Balik tu aku terfikir kenapa pulak kena buat macam tu
Zaman aku sekolah takde pulak gitu
Maybe, waktu zaman aku sekolah takde banyak sangat kes budak-budak ponteng sekolah
Tipulah kalau takde kan
Ada tu adalah, tapi tak banyak
Dalam setandan pisang tak semua busuk. Ewahhhh :p

Tetiba aku teringat waktu aku form 4 dulu
Aku baru masuk asrama di sebuah sekolah teknik di utara Malaysia
Teknik mana biarlah rahsia. Haha
Masa tu hampir seminggu juga aku kat asrama tu
Situasi masa tu dalam kelas belah pagi
Tetiba ada warden asrama putera datang terjah kelas kitorang
Kat belakang warden tu ada dua orang budak lelaki
Bebudak senior form 5
Siap dengan baju tidor dan usung selimut
Aku dah rasa nak tergelak.
Rupanya warden dapat tangkap bebudak ni ponteng sekolah
Dan kantoi tidur kat atas bumbung hostel.
Dafuqqqq!
Gigih kau kan nak panjat atas tu untuk tidur. Hahaha

Padan muka dorang
Kena tawaf satu sekolah ni dengan tak mandinya, dengan selimut, dengan bantal busuk.haha
Lepas tu kena masuk setiap kelas untuk bagi nasihat kat pelajar lain supaya jangan tiru perangai dorang.
Aku sorang je gelak mengekek-kekek
Budak kelas aku banyak diam masa tu
Masa tu aku rasa macam whatttaa????
Yelah before ni aku sekolah convent, semua perempuan
Mana ada experience macam ni kan. Kahkah
Serious, aku tak leh lupa kenangan tu
Apa ntah jadi kat budak 2 orang tu. hahahahahaha

Macam budak-budak zaman sekarang ni apa yang aku lihat memang banyak ponteng sekolah sebabnya berlonggok cyber café, pusat main game, pusat membeli belah dan blablabla
Kadang-kadang tu dalam satu tempat tu maunya ada sampai 3-4 buah pusat membeli belah
Macam kat area rumah aku tu, jangan cakap la
Cyber café tu maunya ada dalam 10 tempat
Siap ada berbagai-bagai pakej gitu. Pftttt

So maybe pihak sekolah buat cara gini untuk bagi bebudak suka dan seronok pi sekolah
Yelah, pepagi dah bersambut macam YB tak ke rasa syok? Haha
Dah la boleh bawak enpong! Siap  boleh online pesbuk dalam kelas dengan guna wi-fi sekolah. Huh
Dah macam-macam kelonggaran diberi
Sampai aku rasa bebudak zaman sekarang ni banyak MANJA tak bertempat..puihhhh
Kalau malas pi sekolah jugak tak taulah aku.

Untuk ahdik-ahdik yang masih bersekolah tu
Rajin-rajinlah pi sekolah ye
Jangan malas-malas
Nanti dah besar leh jadi dokter #tetiba



Till then
-xoxo-
S

13 comments:

jeBateja said...

Waka....waka.....pelik den raso....di sambut mcm tu sekali di depan gate sekolah....ahakz

Syazana Zainn said...

@jebat.
jangan memain weh. haha katanya nak bg murid2 seronok pi sekolah.kihkih

Cik Ezy said...

kite ni smpai skrg pon kene pegi skolah..
dh name pon keje kat skolah..
hewhew

cha said...

skrg dh mcm mcm kt kn sekolah zaman kita dulu tak plak cmni haha

Awan Nina said...

HAHA macam awkward je masuk sekolah ada org jemput, 'sila masuk....' HAHA lawak! kena kalau member kamceng. tk pasal kena perli hihi

the malay male said...

saya masa sekolah rendah dulu pengawas, jaga kat pintu pagar, siapa datang lambat kena denda ... huhu

Yasmin Aris said...

Salam maulidur rasul ye ;)

hazwan hairy said...

haha klo ingt balik lah msing2 ada pglman lwak..haha..salam maulidur rasul :-) bru dpt2 jln ..

J.Syazwana said...

adik kite dah 22 tahun lelaki still panggil baby sebab dah terbiasa. haha. yang kelakarnya jirang kitorang and kawan2 dia pon panggil baby gak. wakakaka

zila manaf said...

tahu takpe dohhh..mencik2 ini tidak adilllll...dulu tpon 3310 pon nk rampas..pehal3? ahak

pha is said...

pergh.. ispa ada tukang greet..? buat susah2 je.. hahaha

NA said...

sekarang ni macam-macam cara sekolah buat untuk galakkan pelajar datang sekolah.

-wina1979-

NA said...

sekarang ni macam-macam cara sekolah buat untuk galakkan pelajar datang sekolah.

-wina1979-

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org