Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

p.s: wanna fast reply?

Kindly email me at thesyazanazainn@gmail.com or

PM me at Facebook - Syazana Zainn or

DM me at twitter/instagram - @itsmesyazana.

I will tried to help you

-xoxo-

S

Tutorial | Menaip entry


Hi again
Kita bersua kembali :)
Bagi beginners mesti tercari-cari macam mana nak menaip entry 
So boleh refer di bawah ye :)

 Title : Tajuk entry kamu
Column kosong kat bawah tu boleh taip la apa yang kamu suka :)


toolbar dalam blog ni lebih kurang macam bila kamu menaip kat dalam microsoft office word
:)

1. button undo: kalau ada silap boleh undo balik 
2. F : Font - boleh pilih font apa kamu mau (Arial, Courier, Georgia, Helvetica, Times, Trebuchet, Verdana)
3. T : font size - kamu boleh bagi tulisan kamu membesar, mengecik ataupun normal 
4. B : Bold - Bagi tebal tulisan untuk tunjukkan ayat itu penting; I : Italic - Bagi tulisan senget; U : Underline - Untuk gariskan sesuatu ayat; ABC : konon-konon nak bagi ayat silap boleh garis ayat tu
5. A - Text color; Gambar highlight -untuk highlight words

6,7,8,---->9 boleh faham sendiri kan? :p

Bila dah siap boleh klik Publish Post ok :)

p/s: tunggu tutorial lain pula.
ada banyak sangat kat draft -,-

*auto-post - diperam hampir setahun lebih -,-'*

xoxo
S

5 comments:

bunbun said...

perghh tutorial macam ni pon ada ekk hihi :)

zulhilmi tempoyak said...

Nama saya mohamad zulhilmi zulkefli. Berusia 22 tahun. Lahir di lenggong perak tetapi dibesarkan di pulau pinang kedah dan perak. Sekarang menetap di bangi untuk terus mencari dan menggali ilmu.

Mengikuti program kewangan dan perbankan. Berat badan saya terpaksa dirahsiakan. Tinggi saya pon begitu. Hobi saya ialah membaca buku dan mengumpul setem. Saya suka Menunggang motosikal kriss100. Berwarna biru.

Saya pernah memenangi acara lompat dan lari dalam guni semasa darjah 2. Pernah makan burger dengan kawan-kawan sambil sengih sebab terlupa tutop zip.

Cuba terangkan pasal diri anda pulak. Saya Nampak anda mempunyi ciri-ciri yang best. Anda agak kiut. Tampan. Cun. Cantik. Menarik.


Ehhhhh…. Silap komen ke ni.. ;p

ABU said...

ni msti buat entry ni masa mula mula berblog kan.. hehehehehe skrng kan bukan new incomer lagi :)

Fara E's said...

ohhh baru tahu . haha

amna said...

comel je ^^

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org