Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

-xoxo-

S

Tutorial | Step Buat Blog



hye uols :)
that day ada some of my friend tanya macam mana nak buat blog ni.
nak tunjuk sebijik-sebijik memang payah
so better buat tuto untuk mereka.
senang dan cepat :)
siapa dah reti or expert diam-diam sudah
ni hanya untuk mereka yang baru nak berkecimpung dalam blogging ni.
1. Must have email e.g.; yahoo mail, google mail or etc

2. Login to www.blogger.com

3. Create a blog --> get started

4. Create a google account(fill all the blanks boxes)

 
isi semua yang berkaitan
password uols make sure kena strong supaya orang tak boleh nak hack
jangan lupa tick I accept the terms of service
then baru klik CONTINUE

 


 blog title : ni nama blog kamu, bubuh la nama belog yang bersesuaian dengan kamu
kalau boleh biarlah boleh diterima semua orang nama blog tu ok :)

blog url : ni alamat blog kamu e.g; http;//erynsyaze.blogspot.com --> ni saya punya alamat
kalau tak sure samada alamat kamu tu dah ada orang lain guna atau tak, boleh check availability.

then klik CONTINUE



pilih template yang mana uols nak
then klik CONTINUE lagi



 then kan dah siap
senang je kan?
:)

nanti myol akan ajar macam mana nak start blogging

p/s: kita buat satu-satu dulu okeh, nak edit-mengedit tu belakang punya cerita :p





*auto-post - di peram selama hampir setahun lebih. -,-*


-xoxo-
S

2 comments:

ABU said...

oyeh siap dah blog hehehe

ABU said...

oyeh siap dah blog hehehe

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org