Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

-xoxo-

S

KRABI | Day 1 : Part 2 ( Emerald Pool & Hot Spring )

Day 1 : Part 2


entrance before entering the pool

After we arrived hostel,
Around 9.00 a.m, kitorang terus ke Emerald Pool (Sa Morakot) & Waterfall Hot Spring (Namtok Ron)
Masya-Allah, lawa sangat Emerald Pool ni
Air dia jernih sangat
Siap boleh nampak ikan berenang-renang

Tapi yang seksa tu
Dari entrance nak ke pool bapak jauh giler
Letih tahu nak jalan
Ada la juga dalam 800m kot
Dah lah jalan hutan kan

Tapi bila sampai pool
Terus hilang penat
Sebab rasa takjub. LAWA SANGAT-SANGAT


Crystal Clear
via | @itsmesyazana

Kalau kolam belah bawah
Air nya warna hijau emerald tu


geng krabi trip 2015


Lepas tu kalau belah atas warna biru
Tapi kitorang dah tak larat nak naik kolam belah atas
Sebab kena jalan lagi dalam 800m
Tapi bila tengok gambar pool atas
Subhanallah, lagi lawa!
Warna biru jernih je

Credit | virtualtourist

Tak ke pelik,
Belah atas biru
Belah bawah dah warna hijau emerald.
Padahal 2-2 bersambung dengan anak sungai kecil ni.


Awesome kan :)

Kitorang kat Emerald Pool dalam sejam lebih
Lepas tu terus ke Waterfall Hot Spring (Namtok Ron)
Best juga kat sini
Sambil berendam dengan air panas, boleh tenangkan fikiran
Buang semua stress kat office tu. Hmphhh
Temperature kolam ni dalam 40-50c je
Jangan risau tak melecur pun badan tu haha
Kolam air panas ni kolam semulajadi dan dalam hutan.

entrance hot spring (namtok ron)






Kitorang cuma bayar 150THB (van dari airport ke hostel) + 700TBH untuk tour ke 2 tempat ni
(half day tour)
Kalau nak pergi elephant trekking of course kena tambah duit lagi
Hahaha



Till then,
-xoxo-

S

No comments:

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org