Donate Me :)

Paid Ads

Hye blogshop owner.
Needs my review or advertisement?
Email me at thesyazanazainn@gmail.com :)

Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

-xoxo-

S

KRABI | Day 1 : Part 1 ( Pak-Up Hostel )


Day 1 : Part 1

Cool. Affordable. Cozy.
via @itsmesyazana 


credit | Pak-Up Hostel



Dekat Krabi kitorang stay kat Pak-Up Hostel
Booking dengan Booking.com je, senang
Book dulu, bayar waktu check-in
Konsep tempat ni macam hostel dan bilik dia mix dorm
Actually boleh je pilih nak double room ke dorm 4 (alumni room) atau mix
Kitorang pilih mix dorm sebab murah
Dalam RM36/semalam
Mujur semua roommate perempuan mihmih
Bilik memang selesa


credit | Pak-Up Hostel


Lepas tu kalau korang nak pakai tuala derang atau pegang kunci bilik
Korang kena bagi deposit, tapi nanti waktu nak check-out derang akan pulang balik duit korang
Tuala – 200 THB
Kunci – 100 THB

Lokasi hostel pun senang
Dekat dengan pasar malam Krabi Town
Nak cari 7e pun dekat
Nak cari tuk-tuk pun senang

Facilities kat hostel pun bagus
  • Free WiFi throughout the whole building
  • Currency exchange
  • Internet corner
  • Locker rental
  • Self service laundry 
  • Loads of chill out space all over the hostel 
  • 24 hour reception
  • Tour desk 
  •  Cctv 
  • Huge under-bed locker
  • Motorbike rental 
  • Pool table 
  • Key card floor access

Connection untuk wi-fi pun boleh tahan.
Seluruh bagunan boleh access wi-fi
Ada internet corner, so kalau nak update pesbuk ke twitter ke
Boleh surf kat pc derang
Btw, ada juga self-service laundry, kalau nak guna mesin basuh bubuh je syiling 30THB
Haa lepas tu tunggu la sejam ke setengah jam lepas tu terus sidai kain kat ampaian.

Oh ya, kalau nak sewa motor dengan Hostel pun boleh
150 THB untuk sehari
Derang tak buat sewa ikut jam atau setengah hari tau
Semuanya untuk sehari

So far, as for me
Staying here really worth it
Affordable, cozy and relaxing
Highly recommendation untuk solo dan groupie backpackers.


Website : Pak-Up Hostel
Facebook : Pak-Up Hostel


“Travel makes one modest. You see what a tiny place you occupy in the world.” – Gustave Flaubert


-xoxo-

S

No comments:

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org