Donate Me :)

Paid Ads

Hye blogshop owner.
Needs my review or advertisement?
Email me at thesyazanazainn@gmail.com :)

Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

-xoxo-

S

KRABI | Day 1 : Part 3 ( Sightseeing Aonang )

p/s: berkurun lama dah balik holiday, baru nak update cerita dah basi haha

Day 1 : Part 3

Sightseeing Aonang at night.

Kitorang ingat nak jelajah Pekan Aonang waktu malam
Tetiba hujan lebat
Frust betul rasanya
Tak dapat nak rasa makan-makan street food

So kitorang dinner kat Restaurant Rakan (Halal) betul-betul depan
Pasar street food Aonang, sebelah Restaurant Namastei (Halal)
Frankly to say, makanan dia biasa je
Sudahlah tu mahal nak mampus.
Memang ralat sangat
Makan tomyam sotong + nasi putih + juice kiwi = 210 THB
Mahal kan, mujur lapar sangat, so malas nak fikir

Elok habis makan, hujan pun reda
Pasar street food pun buka
Ya ampun, lazat-lazat makannya, dah la murah-murah!
Terus rasa sesal makan kat Restaurant Rakan datang balik.
Menyesal sangat-sangat. Haha

Oh ya, jangan risau sangat bab makan kat sini
Kalau nak makan cari je orang yang meniaga tu pakai tudung
Memang confirm orang Islam.
Tapi kalau korang was-was, hmm tak tahulah
Bawa saja maggi dari Malaysia, haha

Oh ya, lagi satu kalau dating Aonang silalah rasa Pancake Banana Chocolate ke
Pancake Nutella, Pancake Peanut Butter --- semua sedap!
Perghhhhhhhhhh!!!! Memang sedap tak ingat!!
Terharu sangat sebab dapat makan
Kalau baca blog-blog lain ramai yang suggest suruh makan kat Gerai Yaminlah Pancake
Actually mana-mana gerai pun sama je.
Sedap je aku rasa. Hiks

Lepas tour kat pasar street food
Kitorang jalan-jalan kat kaki lima Aonang
Kalau nak cari souvenir, IMO jangan shopping kat Aonang
Sebab mahal dan tak boleh nak tawar harga sangat
So before beli compare lah dulu harganya.

Hmm, lupa nak bagi tahu
Kitorang ke Aonang naik tuktuk
Normally driver tuk-tuk buat pakej pergi dan balik
Dia akan bagi masa kat kita untuk jalan-jalan
Nanti nak balik dia pickup la
tambang tuk-tuk pergi balik 800THB
So korang boleh tong-tong dengan kengkawan
Tapi kalau tak ramai kawan boleh je sewa motor
Rate sewa motor selalunya dalam 250THB/ sehari
Tapi hostel kitorang bagi 150THB/ sehari je

Lepas habis jalan-jalan kat Aonang
Baru kitorang balik ke Krabi Town
Teringin nak rasa Thai Massage
Rate untuk Massage full body selalunya dari 250THB ke 300THB
Tapi mujur sebelah hostel punya pakej 250THB
Siap bagi diskaun 10% after kitorang paksa hahaha

Actually this is my first time trying massage
Tipulah kalau cakap tak sakit kihkih
Siap tukang urut tu kilas-kilas tangan, kaki, kepala, badan iols yang kecik ni kahkah
Biasalah orang tak pernah kena urut
So terjerit-jerit tu biasalah hahaha
Tapi after dah setel
Rasa lega, tidur pun nyenyak je. Mihmih



“The world is a book, and those who do not travel read only one page.” – Saint Augustine

Till then,
-xoxo-

S

1 comment:

NA said...

Ramai cakap prnkek Krabi sedap.
Wah samalah tak pernah massage pun.

-wina1979-

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org