Donate Me :)

Paid Ads

Hye blogshop owner.
Needs my review or advertisement?
Email me at thesyazanazainn@gmail.com :)

Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

-xoxo-

S

20 Facts About Me


Previous Entry: Review | The Raid 2 : Berandal

Assalamualaikum w.b.t
Hey guys! Omooo dah 2 bulan aku tak buka blog ni
Bukan takde story, ada je 
tapi tu lah "MALAS"

Btw, ramai pula buat 20 Facts bout diri sendiri ni
so I guess, it's better I start to wrote something :)


Satu;
Anak pertama dari tiga beradik. Garang-super annoying-clumsy-pelupa-tapi kadang-kadang manja yang annoying. Lebih rapat dengan adik-beradik dan cousins dari kawan-kawan. TBH, aku memang ada ramai kawan, tapi setakat kawan macam tu la. 




Dua;
Susah nak percaya orang, but when I put trust on people I really mean it. First impression orang bila tengok aku; sombong, poyo, annoying. Tapi bila dah selesai warm-up, I can be the craziest one. Nanti sampai engkaurang tak larat nak layan dengan karenah aku ni ha. Macam ada split-personality sikit. Perangai dan mood boleh berubah tiba-tiba tanpa diduga. waktu tengah happy boleh tiba-tiba menangis atau nak marah-marah. Emo pun ada juga. Mudah tersentuh hati pun ada sikit. 

Tiga;
Ada "anxiety disorder" sikit. Sikit je. Tak tahu google lah. HAHA. Lepas tu ada masalah obsession dan addiction pada banyak benda. Tapi yang paling obvious is nescafe. Kalau tak dapat bau or minum sehari boleh menggeletar, menggigil, moody, passive, slow dan etc. But sekarang masih under rehab, dah berjaya free caffeine hampir 3 bulan, but tadi tengahari baru minum balik kat office sebab kelaparan sangat. -_-'  Benda yang lain-lain tu nantilah cerita, nanti engkaurang fikir aku ni psychopath pula. HAHA


via google

Empat;
Ada masalah imsomnia lately. Hari isnin lepas sampai selasa tu I can't sleep. Dapat tidur kejap-kejap macam tu je. I only can sleep at 6.30am but then masa tu dah nak siap pergi kerja pula so memang penat sangat. I'm not having any nightmare or else, just memang susah nak tidur. Hari rabu lepas baru dapat tidur nyenyak sebab ikut my cousin Waheeda tidur kat Heritage Hotel Ipoh, sebab ikut mak dia pergi kursus.

Lima;
Like I said kat nombor tiga, "obsession" yeah currently ter "obses" dengan "KOREA". Currently suka pula tengok cerita dan dengar musik dari korea. Dulu tak obsess pun, tetiba je sekarang suka. Aku boleh tengok series korea ni sehari sampai 10-12 episode sekali harung. Oh ya, I'm watching this series at my office while working. Betul-betul jatuh cinta dengan "KOREA" just name it, dari makanan, pakaian, tempat, musik, filem, bahasa, everything, I just fall in love with it. Now I'm learning a lil bit of Korean hihi 

**my secret wish - I intend to live there. Don't know why. 


via google
I love Jeju Island and Seoul


Enam;
Cita-cita waktu kecil dulu nak jadi pramugari sebab rasa cool, boleh naik kapal terbang. But end up jadi kuli kat syarikat swasta dalam bidang logistik. Sebenarnya ada banyak cita-cita, tapi tu lah setakat berangan je la. But I hope that, when the time comes, I can be a traveler. Nak berjalan tengok negara dan tempat orang. I'm looking forward for this. 

Tujuh;
Takut laut-swimming pool atau tempat yang ada air banyak. Kalau kolah kat rumah tak takut pun. Cepat panik maybe salah satu dari "anxiety disorder". 

Lapan;
Suka baking, tapi malas sebab tak suka nak mengemas dan cuci balik barang dapur.

Sembilan;
Currently interested to variasi warna untuk fashion. Masih lagi bereksperimental. 

Sepuluh;
Susah nak benci atau tak suka dekat orang, but once I do hate you, I'm sorry. Will takes times to heal it.

Sebelas;
Lebih suka duduk di rumah dari keluar merayap. Kalau keluar pun sebab ada tujuan yang penting. I wont go out untuk saja-saja nak lepak. Yeah, I'm kinda a bored person.

Dua belas;
Got my licence at 24 years old. Dah tua baru dapat lesen. Actually waktu umur 20 pernah buat lesen L, tapi fail ujian komputer 2x, then I give-up. Rasa loser giler bila 2x fail. So terus hilang minat nak buat lesen. But when dapat tempat kerja yang agak jauh dari rumah and I have to rent house near the company makes me realize, I can't keep relying on others. During that time, for the first year aku agak depressed. Aku pernah menangis balik ke rumah sewa dengan berjalan kaki, masa tu dah malam, after 8pm dah kot. Usually pergi dan balik kerja dengan member, ntah macam mana masa tu member aku ada hal, dia balik awal tak kabo kat aku, so aku yang bodoh ni jenuh menunggu, so faham-fahamlah what happen after that. Hmm Lepas tu terus nekad nak buat lesen. By hook or by crook I have too pass it. Lucky me, this time buat sekali je. Alhamdulillah. 

Tiga belas;
Tak popular dekat sekolah-sekolah dulu. Ada jiwa rebel sikit. Benci sangat-sangat dengan hostel life. Keep wondering why I was cast here at this hellish place. Tapi bila dah berusia baru faham sebab-sebabnya. Ada juga manisnya walaupun banyak pahit.

Empat belas;
Kalau diberi pilihan untuk patah balik ke 5-10 tahun lepas, I wanna fix something in my life. This things betul-betul bagi kesan yang mendalam dalam hidup yang buat aku menyesal sampai sekarang sangat-sangat. Well what to, this already happen kan. 

Lima belas;
Lebih tertarik pada orang yang hard to get. Haha. Tak berapa suka dengan orang yang suka mengikut kata. Mungkin sebab rasa lebih attractive bila gaduh macam tu. Lebih suka orang bermata sepet sebab aku dah mata bulat dan juga orang yang ada dimple sebab aku pun ada dimple. KAH. Btw ni bukan sebab terpengaruh dengan cerita korea tau. Tapi ada la sikit. Saranghae Jo In-Sung oppa :p


via google
In-Sung Oppa, Naega Saranghae 

Enam belas;
Berat badan jenis cepat naik dan cepat turun. Pernah depress sampai berat jadi 40kg. Lepas dah pulih berat badan terus naik -_-'

Tujuh belas; 
Teringin nak buat bungee jumping kat atas KLCC. Don't ask me why, I just wanna do it. Kalau ada sesiap kerja kat KLCC if boleh buat bungee kat situ let me know. I'm freaking eager to do it :3

Lapan belas;
Masih lagi pakai handphone Sony Z610i warna pink for the past 8 years. Outlook condition 4/10, memang dah buruk giler, tapi function tiptop, that's why I love Sony! Now jadi 2nd handphone je. Haha. 




Sembilan belas;
Suka buka peti ais walaupun takde barang nak ambil. Memang agak weirdo sikit.

Dua puluh;
Menulis 20 facts ni telah mengambil masa selama tiga hari. Taip-delete-taip-delete-save as draft, sambung balik -_-' 

So that's all bout me, nak tahu dengan lebih lagi, boleh request soalan, and I will try to answer it. HAHA

Annyeong!

Till then,
XOXO
-S-


21 comments:

hainom OKje said...

Yelah zana lama kita tak saling menziarah lama dah kan....
Anak sulung rupanya....zana tak takut ke nak buat bungy jumping..... seram mak tau....biar le berkuak lentang kat swimming pool pun

Amanina Mads said...

rasanya2 ada juga yg sama kita ni.. haha. imsomnia tu dh lama xjadi sebab letih kerja.

Sya Mimie said...

Asslmkm awk.. Jenuhnya nk tulis perihal diri sendiri sampai 20 kn..

nuyui a.k.a miss YUI said...

hihi.. tahan hp sony kan..

ros_reeza said...

3 hari?.. takpe.. memang susah bila nak buat ni.. jadi blurr kejap.. :)

Tihara said...

Akak rasa, syazana ni mesti seorang yang ceria dan happening :)

Khai♥Rin : anies said...

jom buat bungee jumping kt klcc!

Khai♥Rin : anies said...

p/s sy da msk kn blog anda dlm bloglist sept ;-)

zeera lily said...

lama dah x blogwalking sini..

Ezad Skytech said...

teringin buat yang nombor 17 tu juga...nak tahu apa rasanya lompat daripada KLCC...hee

Muhammad Syazwan Norhalik said...

masalah insomnia sbb tdo tak basuh kaki :p

Pykaa Pdott said...

ouh anak sulong rupenya . grang ea sis . hehe pyka ank bgsu . yg no 2 tuh kita sama oke . pyka pon susah nak percya org . bila org tak knal nmpak mcm smbng je tapi bila dah knal boleh tahu la prgai mcm mna . hehe .

Cho Zila said...

Ya Allah rajinnyer mencari.. akak kalau suruh tulis jenuh 5 jer kot dapat.. lepastu akak baca satu persatu means tulisan yang menarik ..
ala kesian nyer susah tidur ... akak pantang letak kepala.. mesti hilang ... tengah bersembagn boleh tidur..

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam Syazana..

hihi..yeah.. now i know..eheh.. :p
eh kite sama..kecik2 nk jadi pramugari konon2nye.. dah besar keja kat tempat lain.. :p

Ezy Loy said...

enpon dh xnmpk kaler pink dh.. hakhak

anamizu said...

wahh byk gak dh dpt tawu #20factsaboutme ni hehehe

QasehnyaRania said...

byk dpt tahu
ciksu pon suka lepak kat rumah je.
ala baking le best tau.kemas kemas semua kejap je.bila dpt baking kepuasan tu ada.cubala..
susah juga kan kalau x boleh nak tido.mana nak bgn p kja lagi.. cuba la minum susu sblm tido.. smga mmbantu..

Detective Fiqa said...

hahaha df obsess dgn conan hehehe :D

Ieta Mat Saad said...

Samalah kita Syazana. Ank yg sulung. Daaat eh, 3 hari buat 20 fakta ni. Akak nak buat 5 pun teragak2 apa nk taip by fon. hehe...

fadh leyanie said...

orang mata sepet ni kiut kan kak..lagi2 yg xtau ckp melayu..kihkih..:D

Amanina Mads said...

entah bila dpt ke jeju island.. alahai cantik nau

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org