Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

p.s: wanna fast reply?

Kindly email me at thesyazanazainn@gmail.com or

PM me at Facebook - Syazana Zainn or

DM me at twitter/instagram - @itsmesyazana.

I will tried to help you

-xoxo-

S

Review Novel | Nasi Kangkang


Previous Entry : Weekend Activities | Gua Tempurung, Gopeng


Assalamualaikum w.b.t
Hey guys!
How are you?
I hope everyone is fine,
I know lately we've been distracted with the MH370 issues
Just keep praying to Allah
I really hope that the authorities will find them soon
I know, just put your trust at Allah and the authorities. 
InsyaAllah, everything will be alright soon.

Okay back to story
I just finished read few books in this week
I would love to share with you guys
:)
So here is my review
Happy reading guys!

======================================

Tajuk : Nasi Kangkang
Penulis : Azwar Kamaruzaman
Terbitan : Lejen Press
Harga : MYR 19.90 (Tapi kalau beli kat kedai buku 1 Malaysia MYR 17.90 je)
Rate: 3.9/5

Sinopsis;

“Kau sanggup jadi celaka sampaikan mati di lembah hina,”

Bukan senang aku mahu memberi hati lelaki aku ini kepada orang lain. Sekali aku bagi pada kau, dia milik kau selama-lamanya. Aku sudah berjanji pada diri aku. Wanita yang berjaya memiliki hati ini, akan aku curahkan segala-galanya pada dia. Tapi apabila aku beri pada kau, kenapa kau masih meragui cinta aku, perempuan? Tak cukupkah dengan segala pengorbanan yang telah aku lakukan? Aku sayang kau sepenuh hati aku! Sumpah aku sayang kau! Tapi kenapa kau memperdajalkan aku?- Fahmie

Susah untuk aku cakap. Erti cinta. Yang boleh saja membuat semua manusia gila. Termasuk aku. Biarpun orang selalu menganggap aku ustazah berdasarkan pakaian aku, tapi aku juga lemas dan lemah dek cinta. Aku manusia biasa, bukan maksum. Ada nafsu, yang kadang-kadang sukar dijaga. Kerana cinta juga, aku sanggup buang apa yang aku pakai. Aku sanggup membelakangi apa yang aku beriman.- Badrina.

Kalau korang jadi aku, sakit hati tak tengok jantan yang kita suka bercanda dengan betina lain? Sakit hati tak? Kalau tak, better kau cek diri kau! Aku sayang dia tapi aku pendam saja. Nak buat macam mana kan. Dah orang tak suka, buat apa nak terhegeh-hegeh lagi. Aku reda, asalkan orang yang aku sayang hidup bahagia. Biarpun kesakitan aku membuatkan dia bahagia, aku pasrah. Tapi, sekali ada orang sanggup buat barua terhadap orang yang aku sayang, kau tunggu balasan aku!!!- Jannah.

source; Lejen Press 

P.s: Sorry entry rojak. teehee  :p

Ok, TBT novel ini lain dari yang lain
sebabnya I didn't expect jadi macam tu
Btw, let me begin with the author
He is Azwar or normally orang panggil dia Azwaq
DIa bekas student UiTM Merbok dan ambil course Asasi Undang-undang
Hey, I'm also stu-dying there but tak kenal pun budak Azwaq ni
Sebab saya habis dahulu baru Azwaq ni masuk. Hiks

Ok back to story, macam saya cakap tadi, saya tak expect pun jalan cerita dia macam tu. TBH, saya terpaksa ulang 2x di awal bab kerana saya susah nak hadam jalan penceritaan novel ini. Dan nama-nama yang digunakan agak menimbulkan kekeliruan seperti, Jannah a.k.a Jack, Suhaili a.k.a Su @ Li dan dia seorang LELAKI?

Agak mengelirukan kerana untuk watak Suhaili ni sekejap di panggil SU dan kadang-kadang dipanggil LI. Mungkin penulis ada penjelasannya yang tersendiri? I guess. Ok, ceritanya bermula ketika di kolej, Fahmie dan Batrina telah suka sama suka tapi merahsiakan hubungan mereka hampir 3 tahun kerana berlandaskan agama dan ingin bercinta selepas kahwin.

Batrina merupakan gadis yang mempunyai pakej lengkap untuk seorang gadis --- beliau cantik, tertib, alim, menjaga aurat dan tutur kata serta bersopan, manakala Fahmie pula seorang lelaki yang begitu cintakan Batrina.

.................................................


Hello stalker! Nak baca full review boleh baca terus di my 2nd blog Block of Woods. Happy reading guys :)


Till then,
XOXO
S


16 comments:

Anys Hazwanie said...

macam menarik =)

http://myartcrafting.blogspot.com

Tihara said...

Agak berat novel ni
Tapi tak try baca lagi, mungkin menarik :)

Azlan Strider said...

saya tak jenis baca novel tapi baca sipnosisnya macam menarik jer...hehehe

Regards,
-Strider-

shasha yacob said...

nice one. aku suka baca novel yang macam nih hoho

anamizu said...

woah ! mcm kool je novel ni.
alaa citerla kasi habes huwawa
cik ana ni dah la jnis x suke
membaca novel. lebih suke org
yg tlg berceritakan. huwawa peliss

ewanthology said...

tgk tajuk dah menarik perhatian....

Ezy Loy said...

cambest je.. teruja nak baca.. tp seram2 ni kite tkot pulak nak baca.. huhu

syuk shusuke said...

nama novel dia mcm aneh je kod. tapi nasi penang tu mmg sedap. haha

Pha Is said...

kn dah cakap ari tu.. tajuk x menahan.. kontrobesi sungguh.. heheh

QasehnyaRania said...

i’m fine..
wah mcm mnrik je citer ni.nak baca novel tu yg macam ..hihi

dik, mmg ada pon geng era lawan dgn retis lain.antaranya mawi, hazama, rahim, yassin
tpi yg tu ciksu x tgk pon.main pon ala ala je..

Lyaa Suriany said...

baca sinopsis mmgg suspen habis.
hehe

Fiza Rahman said...

Macam menarik jer. Tapi tak menahan bab tajuk tu ...hehe...

Khai♥Rin : anies said...

saya baca tajuk je..tp belum berhasrat utk beli ;-)

Cho Zila said...

nasi kangkang... ooo akak dah lama tak membaca novel...

Cik Puan Eka said...

Kite baru habis baca novel ni. Tak sangka kan ending dia cenggitu.

Rasa mcm berdebar gak nak habiskan

ema liyana said...

Kedai buku 1 malaysia ada kat mna ? Klau bole nak gi sna.

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org