Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

-xoxo-

S

Don't Lose It All



Petang chuols :)
Dah tengok ke ending Don't Lose It All by Xpax tu?
Ending dia aku pun tak tau nak apa
-_-
Aku lebih kesiankan Joe dari Nick. haha boleh?

Btw, apa pendapat korang tentang hubungan jarak jauh ni?
Sebab di Ep 1, Nick pergi ke luar negara atas urusan kerja
The Nick tak contact Amy dalam masa 2 minggu
blablabla

 Don't Lose It All - Episode 1


TAPI
Kalau aku, aku tak suka
Aku tak suka hubungan macam ini
Sebabnya aku ni cemburu buta, KAHKAH
TAPI takdelah aku cemburu buta teruk sangat
hikhik *gelakkaver

Dulu waktu Amin kena transfer dekat Pantai Remis - Lumut - Manjung
Memang jiwa aku parah giler :( 
Hari-hari tak tenang. #gwabajet
Yelah, masa tu belum ada pape lagi
Lagilah aku tensi

Tambah lagi kawan dekat office dulu jenis batu api
Hari-hari perangat aku 
dengan ayat-ayat gini
"You kena hati-hati"
"Orang lelaki ni jangan diberi kepercayaan sangat"
"Kenapa you tak spotcheck handphone dia?"
"You kena ambil tahu everything dia buat"

So what do you expect bila dengar semua ni hari-hari
TRAUMA ok. 
Aku lagilah 
Dekat Ipoh menggigil je
Tak pasal selalu marah budak-budak operator kat kilang
#sorry ahdik-ahdik, ahkak-ahkak
Nasib aku dah berambus dari kilang tu. hiks

Masa tu
Hari-hari stalk pesbuk Amin
Padahal takde benda pun. KAHKAH
saja nak paranoid sendiri.
Sebenarnya aku percayakan dia
Tapi biasalah
setan kan jahat
Selalu nak suruh buruk sangka *hiks

Bajet Amin aku tu ramai nak sangat la kan. HAHA
But then, after engage
Aku dah cool down sikit
Tapi biasalah 
 Kenkadang tu saja suka cari pasal

Nampak je nombor atau ayat 
lain sikit dalam telefon bimbit #BeriaNakBahasaBakuSangat
Mula aku soal siasat
Amin jenis tak save nombor orang
Tapi nombor aku dia save la. HAHAHA
So aku akan tanya
"Awak siapa J ni"
"Dia nak apa"
"Kenapa dia mesej awak"
"Takde orang lain ke selain awak"
blablabla.. 
sebenarnya aku takde lah nak jeles giler babi pun
Saje suka gaduh. HAHAH

Tapi luckily sekarang dia dah kena transfer dekat Parit
tapi kenkadang dekat Seri Iskandar
dan ulang-alik dari Ipoh
Aku harap sangat dia dapat transfer dekat Ipoh ni
hikhik. boleh hari-hari lunch sesama mihmihmih :3 
Kepada incik bos Muhd Amin --- SILA TRANSFER BELIAU DEKAT IPOH.
KALAU TAK NAK BAKAR OFFICE DIA. eh? HAHAHAHA

Okay, so back to Video Don't Lose It All ni
Aku rasa Amy lebih pentingkan diri
Yelah Nick baru tak contact dia 2 minggu dia dah emo
aku relaks je #gwabajet

Lepas tu dah deting dengan BFF boipreng sendiri -_-
Adoiyai
Rupanya Nick koma dan hilang ingatan
So tak bestlah macam ni kan

Being in relationship
No matter how hard it is -- kena ada percaya sikit
Kalau tak jadi macam Amy lah
keluar dengan lelaki lain
Nasib lah aku tak gitu :p

Don't Lose It All - Ep 2

Don't Lose It All - Ep 3

tengok kan bila dah tahu 
hal sebenarnya mula nak menggelabah
Joe ajak kaweng, Nick pun ajak kaweng
:(
Kan dah rasa serba salah

Don't Lose It All - Ep 4 (Finale)

Btw, tengoklah ending dia apa
Aku pula rasa emo
Aku lebih kasihankan Joe
After he did everything for her
senang je Amy blah
*sigh*

Perit tau jadi orang ke-3 ni
Aku tak pernahlah alami
Tapi apa yang aku dengar jadi orang ke-3 ni
memang sedih
hewhew

Kbai
Nak layan emo

Till then
-xoxo-
S
 

10 comments:

Wak Gelas™ said...

wak pon dh lama x layan tv jugakk.,ahHKs

4feet8 said...

eh, ni iklan yg celcom tu ke?

Jajas said...

kene pecaya dgn dia...lelaki kn org yg jenis setia...hehe

Tihara said...

akak dah lama tak layan tv..
akak pun pjj masa zaman centan dulu :)

fadh leyanie said...

hubungan jarak jauh tak susah kalau ada kejujuran dan kepercayaan..:)

Cho Zila said...

cam bestjer ceritanyer.. selalu gituler kalau jadi orang ketigani... mcm menggangu hubungan tapi selalu membantu.. eh betoiker yang akak sampukni..
oooo parittu kampung akak...

Hazmin said...

Best apa hubungan jarak jauh.. lala

jeBateja said...

aku lebih kesian kan pengarah...sebab dia tak hensem....ahakz....mcm le aku taw sape pengarah iklan tu....ahakz

Norizan J said...

ouch.. tak pernah tgk pulak yang final tu... erm.. siannya nick..

hainom OKje said...

Cerita apa ke benda ni syazana...blurrr hehe..
Jangan cemburu membuta tuli tau!

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org