Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

p.s: wanna fast reply?

Kindly email me at thesyazanazainn@gmail.com or

PM me at Facebook - Syazana Zainn or

DM me at twitter/instagram - @itsmesyazana.

I will tried to help you

-xoxo-

S

Cuti pada Jumaat


Previous Entry : Don't Lose It All


Morning chuols 
Terasa mendap pepagi gini
-_-
FYI, pagi tadi baru sampai Ipoh
Semalam aku pi KL kejap
At first ingat nak cari barang kaweng dengan Amin
Tengok-tengok jadi benda lain. pfttt
That's why aku tak suka cari barang kaweng sesama
Nanti confirm merepek buat benda lain. HAHAHA

Amin cuti seminggu sebab nak kena clearkan cuti tahun lepas
So alang-alang tu dia suruh aku cuti sama
untuk teman dia cari barang kaweng
Kebetulan cousin aku si Ainil tu cuti hari Jumaat
Boleh suruh dia drive. haha

Aku gerak pi KL tu malam Khamis
Stay dekat rumah makcik aku dekat Sungai Buluh
Hari Jumaat tu baru gerak turun KL
Oh ya lupa nak bagi tau, aku bawa adik aku yang last tu, baby 
Heaven je dia ponteng sekolah
Tak sedar diri nak ambil SPM hiks

Rasa pelik tak letak bedak bagai kat muka
Terpaksa muka plain selama sebulan
Sebab tukar produk kosmetik baru ni -_-


Kebetulan adik si Ainil tu Aiman pun tak nak pergi sekolah -_-
Sebab nak ikut kitorang turun KL
Beria bagi alasan cakap demam dengan sakit mulut. pfft 
Memang dia demam pun tapi taklah teruk sangat. haha

1st place kitorang pi IKEA
Aku memang suka IKEA. haha
Sampai sana je bukan terus pi cari barang
Tapi terus pi tempat makan-makan
Awrrrr... sampai sekarang aku masih terasa kelazatan 
meatball dengan sos dia yang likat tu.
Menyesal tak ambil banyak-bayak haha
Tapi makan 5 ketul pun aku dah kenyang
Sebab lepas tu makan spaghetti lagi. 

Meatball dan Spaghetti IKEA
makan ini saja pun perut dah kembung
yumyum


Lepas melahap baru nak pi cari barang
Pusing satu IKEA tu aku tak jumpa pun barang yang aku nak
Kitorang just cam-whoring je
Dah macam orang batak tak pernah masuk IKEA. haha

 Dengan sepupu setok, senenek, lain mak ayah
:3
Ainil Afzan -- Aku memang rapat sangat dengan semua sepupu aku 
termasuk dengan minah chef ni lah :p


 Aiman, Amin, Baby







Masa nak ambil gambar ni susah juga nak pakai kamera depan tab
Jenuh nak kena make sure kitorang berlima masuk dalam gambar
HAHA. Nasib baik ada seorang budak tengah lalu tolong ambilkan gambar
Serious terasa macam batak. KAHKAH


Lepas puas cam-whoring dengan makan aiskrim lembut
Baru gerak nak pergi Jalan TAR
Ntah mengapa, macam bosan je
Aku sendiri pun dah tak tahu nak cari apa
Tapi cousin aku dah siap shopping
Kitorang yang sepatutnya cari barang tak beli pape pun
Ingat nak cari tribal shawl
Memang murah RM10
Tapi tak berkenan pula aku


Tetiba dah gelap
Nasib cepat-cepat lari pergi kat kereta
 Hujan lebat juga
Tapi tak lama pun

Lepas tu singgah One Utama
Dorang nak tengok wayang
Aku pun konfius, semata nak datang KL ni nak tengok wayang?
Baik tengok kat Ipoh je. HAHA
Lastnya dorang nak main pool 
Aku okey je lah, 
Aku tak reti main pool, so tengok je lah


Lepas tu baru balik rumah
Ingat nak gerak balik Ipoh malam
Tapi nak tengok tv pulak
Lepas tu bajet nak keluar pukul 12
Lepas tu rasa mengantuk
Lastnya gerak balik Ipoh pukul 5.30 pagi tadi
Sampai rumah pukul 7.50 pagi
Terus siap pergi kerja
Bosan betul :(

Sekarang dekat office sambil menguap
-_-
Kbai


Till then
-xoxo-
S


9 comments:

Tihara said...

bestnya jenjalan, teringin nak rasa meatballl itu :)

cha said...

dapat jugak mkn meatball kan. hee mmg fav tu. tu pasal la kdg tiap minggu pg ikea sebab nk mkn meatball je huhu

hainom OKje said...

Jauh berjalan hehe....apa pun okhe suk gak gi ikea tu...walaupun tak beli pun cuma cuci mata ...haha..

zulhilmi tempoyak said...

dah lama x jln2.. huhu

4feet8 said...

kesudahannya jadi, cuti-cuti bwk mereka jenjalan.. hihi

pha is said...

banyak gambar makan2 je.. hahaha

Cik Ezy said...

lain diharap lain yg jadi..
ekeke
barang kawen ntah ke mana..
ye dok? haha

Cho Zila said...

akak yang duk sini dah lama tak ke Ikeatu.. nak gak meatball ikea yang sedaptu...
ni kiranya cam jumpa2an ngan sepupu dan berjalan2 dan makan2 dan main2...

J.Syazwana said...

dah lame tak makan meatball seh. tapi kalau sekali makan mesti terus amik 20. hahahahaha

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org