Donate Me :)

Paid Ads

Hye blogshop owner.
Needs my review or advertisement?
Email me at thesyazanazainn@gmail.com :)

Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

-xoxo-

S

Segmen : Saya Blogger Negeri


Previous Entry : Paranoid and Terrifying 

kelik banner kalau nak join

Tengah boring-boring tetiba gwa terasa nak join segmen
Padahal dulu berlagak giler tak mau join.haha
Okeylah join segmen 2 3 4 bulan sekali.
Tak mau kerap-kerap sangat
:D

FYI, gwa asal P-E-R-A-K. 
Perak tu dok kat pekan Ipoh je 
Kalau korang rajin ulang alik utara selatan
mesti lalu kat terowong Jelapang tu.


Confirm akan lalu
Kalau tak lalu
Maknanya korang menipu. haha
Rumah gwa adalah kat area-area situ. 
#gigih nak cerita :D

Btw, apa yang best kat Perak ni?
Sebenarnya sebagai warga Perak yang berdedikasi 
Gwa sendirik tak abis pusing Perak ni. gyahaha
Memandangkan gwa dok kat pekan Ipoh ni
Tempat pemes makan-makan of course r kat Vanggey ye dok
Siapa dok Ipoh mesti tau punya nasik vanggey a.k.a nasik ganja ni
asal nama ni sebab bila kau dah makan sekali pasti nak pekena sekali lagi.
macam kau kena dadah la. (bajet macam gwa pernah isap dadah lak.haha)
dia ada banyak cawangan sebenarnya 
gwa selalu pi makan kat area Greentown tu je
TAPI kalau nak rasa yang lebih kick 
Tempatnya kat Jalan Yang Kalsom
Siapa nak pi lepak sini kalau nak ajak gwa lepas 
Roger-roger okey.haha

Vanggey ni maksudnya MARI okey :D

Then, kalau korang teringin nak makan kueytiow kicap
Gwa sarankan korang makan kat Mat Jasak.
Serious sedap.
Lokasi kat tengah pekan Ipoh
Gwa tak tau nak describe :p
tapi dia ada bukak cawangan kat medan istana ipoh
dekat area SUK tu

kat sini gwa melantak kueytiaw kicap jek :p

Then kalau korang ni sejenis potogedik macam gwa
boleh tembak-tembak gambaq kat Gunung Lang
Tak caya tempat dia cantik?
Meh tengok gambaq gwa kat SINI :p

hikhik. bajet :D

Kat Ipoh banyak gak tempat photogedik yang best-best haha
Korang boleh gedik kat KTM Ipoh
serious cantik tempat dia
aku selalu nampak orang buat wedding photoshoot kat sini.

KTM Ipoh

Kalau teringin nak mandi sungai kan
Korang leh pi mandi kat Chepor
syok oooo..
Dari rumah gwa limabelas menet jek
haha
nak masuk kena bayar singgit 
tapi tak tau la dah naik harga ke tak
Lepas last sekali pi cuti sekolah bulan dua tahun lepas. bwahaha
Lokasi kat Chepor.
15menet dari Jelapang


haa. nampak tu SELAMAT DATANG :p

Then dalam pekan Ipoh ni ada muzium
Kalau korang jenis suka mengkaji blablablabla
boleh la pi cekidout
Masuk percuma je.haha
Lokasi kat Pekan Ipoh.



Kalau korang nak pi beriadah 
nak jogging ke
nak bersenam ke
gwa nak suggest 2 tempat
1. Taman DR
2. Taman Polo
Dulu waktu zaman aku beat badan ringan yang amat
Rajin gak bersenam.haha
Sekarang sejenis pemalas nak beriadah :p

Pheww..
Sebenarnya banyak lagi
Tapi tak tau nak cerita yang mana satu 
Kat seluruh Perak ni banyak je tempat menarik
tapi aku just nak cerita kat tempat aku je :p

@fiz graphic ni suruh tag kengkawan
siapa nak join sila-silalah
:D

tarikh tutup takde  ye
so suka hatilah korang nak buat guane :p


till then 
-xoxo-
S

26 comments:

Miss Xyz said...

wee~ kampung saya dekat perak jugak, Parit Buntar. Pernah dengar tak?

Syazana Zainn said...

@miss xyz
tau je :)
pernah pergi je.hihi

Nurul Nasuha said...

dah follow sini .
dari segmen yang sama.
http://gadistehoaislimau.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

NA said...

Schaze boleh jadi duta pelancongan Ipoh. Hoho. Kalau tanya Kak Wina pasal Melaka memang blur. Hihi.
Ni kalau sesat kat Ipoh boleh le Schaze jadi pemandu pelancong :)

-wina979-

jeBateja said...

wow...kalau den poei ipoh nanti...leh lah jadikan blog hang sebagai panduan...ahakz

Wak Gelas™ said...

wak pon penah gi Kellie's Castle dgn Warisan Kapal Korek jugakk.., ahhHKKs

J.Syazwana said...

tak pernah jalan perak. bila ajak akram die cakap "ade ape kat perak?" hahaha.

nak try nasi ganja tu. dia nasi kandar eh?

miss zerocinta said...

saya dh follow sini

saye org teganu

dari segmen yang same

dtg lar jenguk and follow

http://misszerocinta.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

Mimie Najib said...

salam kunjugan dari blogger perak.. :)

kalau sudi singgah sini jap ye.. :)
http://hanyadihatiku.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

Budak Kampung said...

yong dri perok
naik baseka ke sana sini
meh terjah tmpt yong

http://www.mimbarhatiku.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

Engku Muzahadin said...

Jambatan sesak naik feri,
Sampai jeti tunggu giliran;
Jenguk sini di malam hari,
Sambil hulur salam kenalan.

Berterbangan dari segmen yang sama, singgah di teratak ini & FOLLOW sekali` ;-)

http://engkumuzahadin.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

bazilah abu hassan said...

Jalan dari Terengganu. Meh la makan keropok Ganu. done follow.
http://adikbintang.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

Mohd Lokman Bin Ramli said...

Assalamualaikum dan salam sejahtera.. ^_^. selamat berkenalan kepada yang baru mengenali diri saya. Saya blogger dari terengganu tetapi sekarang menetap di melaka. jemput singgah ke rumah saya yang tak sebeberapa ini.

http://www.lokmanramli.my/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri-terengganu.html

♔ Cahaya Permata ♔ said...

Hai . Singgah sini dari segmen yang sama ! Nice Blog :)

http://gadiskecik.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

deno said...

singgah dari terengganu! jom! :)

http://dayangdeno.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

Nasuha said...

Salam sejahtera. sy dtg dr segmen yang sm. salam perkenalan :)

Yaya LaRh said...

Dari Ngeri sembilan datang ke Perak , Harap Perak sudi datang ke Ngeri sembilan . XD .

http://nurhidayah-azami.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

Cik Wieda said...

ASSAKAMMUALAIKUM , budak kedah mai terjah blog ampa ! terjah la balik nowh :)
http://dearbudakjahat.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

Syah said...

Hai !jom join ga gempak ni!

http://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2013/01/pre-birthday-giveaway.html

http://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2012/12/kawaii-giveaway-by-mimie-isha.html

Cik Aichrah said...

Singgah dari segmen y sama ^^
dri Kelantan ^^ btw done follow awk!
Jemput singgah sini gak yer ;)

http://aichrah.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

QasehnyaRania said...

salam kenal..
i follow dari segmen yang sama.

jemput singgah blog ciksu

http://lobaksusue.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

dari kedah :D

yeen miscelivious said...

hi.. yeen dari segmen yg sama
jom terjah ke nogori plk hik2
http://treasurelicious.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

Cik Que said...

hai...salam perkenalan dari blogger sarawak..

http://cikque90.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

AmalinaLee said...

Dah lama follow blog ni :)

Salam tuan blog :D Blogger Kelantan dtg singgah sini. Saya dari segmen yang sama. Jika ada masa, meh singgah blog saya hihi. Happy blogging! ^^


http://www.amalinalee.my/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

Cik Fie said...

dari segmen yang sama . dah follow awak . harap follow blog saya kalau sudi :)

http://www.cikfie.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

MANZARINA said...

salam singgah... salam muhibbah.... salam kenal......

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org