Donate Me :)

Paid Ads

Hye blogshop owner.
Needs my review or advertisement?
Email me at thesyazanazainn@gmail.com :)

Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

-xoxo-

S

Tembak Gambar - Gunung Lang

Previous Entry: Di jemput kenduri

Hi uols :D
Semalam cuti deepavali
Ada pi open house mana-mana tak?
Rasa macam malas nak kerja -,-
Yelah, kerja hari senin, selasa dah cuti, rabu kerja balik nanti kamis cuti balik
-,- mood cuti datang over sangat :p

Btw, semalam cuti, so bawa adik-adik aku keluar piknik
dan tangkap-tangkap gambar
Lagipun adik sedara aku datang rumah 
Kesian pulak asyik terperap kat rumah kan
Kalau adik sedara aku ni tak datang
Sorry la aku nak bawa jalan-jalan.hikhik

So memandangkan incik amin pun cuti
Aku pun ajak la dia join piknik juga 
Pagi-pagi ibu aku bangun untuk buat piza :D
yumyum

Kitorang bertolak pun dalam pukul doblas
serious panas betul -,-'
Lokasi kejadian ialah di GUNUNG LANG, IPOH :D
Serious, cantik juga tempat ni
Actually dah banyak kali aku pi tempat ni
Tapi tak pernah lagi merasa naik bot 


welcome to taman rekreasi gunung lang :)


the view






So bagi sesiapa yang teringin nak naik bot untuk
melawat kawasan ni
harga tiketnya #tak la mahal pun tiketnya
Dewasa : RM 3.00
Kanak-kanak : RM 1.50
Warga Emas : RM 1.50

Gunung Lang is a recreational park nestled between limestone hills off Jalan Kuala Kangsar, about 5km away from the city center. Located a short distance away from Perak Tong Cave Temple, visitors are greeted by a magnificent lake hemmed in by majestic limestone outcrops, where a landscaped garden lies far across the waters. A boat ride allows visitors to reach this otherwise inaccessible region, which also houses a small zoo, watchtowers, playground and village square. The ferry service operates 8am till 6.30-7pm (lunch break in afternoon) daily (Friday 8am-4pm). -source : VISIT MALAYSIA

keindahan gunung lang :D






#ni semua gambau cilok abang gugel :p


Gunung Lang ni pemes sebagai tempat orang buat photoshoot
Amek gambar kahwin blablabla
Tempat dia cantik, tapi
agak sayang juga tak berjaga sangat
Sayang sangat bila tengok kawasan rumah pameran 
tu kotor dengan sampah sarap :(
Nasib kat dalam rumah tu bersih

Then ada menara, environment dah cantik dah
just kat dalam tu kotor sikit
#Maybe pihak MBI (Majlis Bandaraya Ipoh) 
tengah dalam proses penyelenggaraan kot

Korang boleh tour pulau kecik ni #eh pulau ke? :p
Then, ada kawasan macam zoo,
Tapi haiwan tak banyak lah
Ada burung kasawari dengan rusa
Lepas tu siapa bawa anak boleh la bawa 
anak main kat playground
:D

ni tiket itew :p 

 dengan adik itew yang bajet korean :D

boy dengan aiman (aiman ni adik sedara itew) 

 outfit for the day
tudung bawal sulam by chantique closet
dress : fasha ribbon by cute muslimah
skirt by hadeel collection
shoes by vincci
p/s: tetiba gwa bajet retis hijabsters.gyahaha



 okey, gwa admit, gwa lagi pendek.pfttt

 boy, aiman, baby and me :D

:D 

 muwahhhh toooo blogers! :D

 gangnam ipoh style :p


 lompat-lompat memang wajib kan :p

 xoxo :D

 itew adik-beradik :D

 terasa macam dalam iklan adabi yang dekat rumah kayu tu :p



 lompat lagi :D





hikhik 

 gwa bajet berada di korea :D




 sakit kaki -,-

:) 

 atas bot :)



before terlupa
aku nak creditkan dekat potograper 
sebab semua gambaq yang dia tangkap lawa sebab aku pon omel #tetiba :p
O.P : Incik Amin
Side-kick O.P : Baby (Adik aku)





-xoxo-
S

8 comments:

Lady said...

Seronoknye :)

Hazmin said...

Cantik la tasik tu. Tak sangka lak kat ipoh ada tempat cantik macam tu,. Hehe

sukakartun said...

wow cantik giler pemandangan!!!

zila manaf said...

org ipoh ke? samelewww hehe

azie namico said...

wahhh ! wahhh ! cantik tempat nyer...klu ada masa nanti azie nak pergi lah...yang menara tu paling berkenan pulak...

Ash Give said...

Aku suka entry mcm ni banyak sgt, itew sukeee sgat hew hew..hahaha

Ni la yg aku ingt naik bot pi atas gunung lang tu..mensi dlm twitter hahaha

Nice la, soon insyaAllah blh la aku pgi jugak.. Korea sgt korng kan :P

Sarah Mohd Saleh said...

cantek dressing diee.riang kemain lompat sane sini ;DD

Wak Gelas™ said...

waterfall gunung lang tu dorang adakan hari weekend je kanns.. Uhuuuu

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org