Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

p.s: wanna fast reply?

Kindly email me at thesyazanazainn@gmail.com or

PM me at Facebook - Syazana Zainn or

DM me at twitter/instagram - @itsmesyazana.

I will tried to help you

-xoxo-

S

XOXO YOU KNOW YOU LOVE ME, GOSSIP GIRL :)



Previous Entry : Kelantan Trip - Day 1

Holla uols
At 1st aku ingat nak sambung balik story Kelantan Trip dari day 1 tu
Tapi gambaq pulak takde. sobsob
Kalau tak semalam dah dapat dari incik tunang 
Tapi biasalah aku gedik sangat nak merajuk bagai kan. 
#puihhh padan muka.haha

Nak sambung cerpen pulak
Macam takde mood lak.haish
So aku ingat nak story pasal drama GOSSIP GIRL
haha
kalau siapa yang rajin follow cerita ni mesti tau
series GG ni dah tamat hari isnin (17/12/12) untuk tayangan dekat US
kalau kat Malaysia ni TV8 masih lagi dok tayang Season 5 which is tu yang last year punya.

Notes : actually series ni based dari novel : karya Cecily von Ziegesar

The author :)




FYI, aku memang obses dengan series ni.haha
Actually series ni tak sesuai dengan budaya masyarakat kita ni
TAPI, bagi aku nilai-nilai negative dalam series ni kita jadikan pengajaran
SEBAB aku rasa banyak lagi nilai-nilai murni yang kita boleh dapat hihi

Contohnya,
1) Friendship forever --- even kau jahat dengan BFF kau, tapi BFF kau still akan bantu bila kau dalam kesusahan
2) Forever true love --- walaupun korang takde jodoh tapi jangan risau in the end kalau korang berusaha untuk bersama mesti korang dapat lakukan
3) Moral support --- sahabat yang baik tak kan lari dari membantu, sentiasa bagi dorongan bila korang sedih dan gembira, even korang gaduh macam mana sekalipun tapi bila time susah itulah kawan yang akan datang membantu (that's called sisters!)
4) Family comes first --- sejauh mana korang pergi pasti suatu hari KELUARGA juga yang korang akan cari :) korang gaduh dengan parents atau adik beradik macam mana sekalipun, finally family juga yang akan bersama korang bila susah dan senang.
Actually banyak lagi yang baik, tapi korang kena tengok sendiri la.haha

seksa tau nak tunggu 6 tahun = 6 season semata nak tahu apa endingnya
FINALLY aku happy dengan ending dia
:)
bak kata pepatah,
kalau ada jodoh tak ke mana :D
FINALLY dapat tahu juga siapa dalang GOSSIP GIRL ni
nak tahu siapa gossip girl?
tengoklah sendiri
kalau dekat pesbuk aku dah reveal siapa GG tu.haha
kalau kat belog, korang kena tengok baru tahu..lalala


Gossip Girl is an American teen drama television series based on the book series of the same name written by Cecily von Ziegesar. The series, created by Josh Schwartz and Stephanie Savage, originally ran on The CW for six seasons from September 19, 2007 to December 17, 2012. Narrated by the omniscient blogger "Gossip Girl", voiced by Kristen Bell, the series revolves around the lives of privileged young adults on Manhattan's Upper East Side in New York City.



GOSSIP GIRL - SEASON 1
You're nobody unless you've talked 


Main Cast :
·         Blake Lively as Serena van der Woodsen (S)
·         Leighton Meester as Blair Waldorf (B)
·         Penn Badgley as Dan Humphrey (D)
·         Ed Westwick as Chuck Bass (C)
·         Chace Crawford as Nate Archibald (N)
·         Taylor Momsen as Jenny Humphrey (Lil J)
·         Jessica Szohr as Vanessa Abrams (V)
·         Kelly Rutherford as Lillian van der Woodsen (Lily)
·         Matthew Settle as Rufus Humphrey
·         Kristen Bell as Voice of Gossip Girl

Recurring Cast:
·         Michelle Trachtenberg as Georgina Sparks
·         Sam Robards as Howard Archibald
·         Francie Swift as Anne Archibald
·         Nicole Fiscella as Isabel Coates
·         Nan Zhang as Kati Farkas
·         Amanda Setton as Penelope Shafai
·         Dreama Walker as Hazel Williams
·         Emma Demar as Elise Wells
·         Zuzanna Szadkowski as Dorota Kishlovsky
·         Robert John Burke as Bart Bass
·         Susie Misner as Alison Humphrey

Guest Cast:
·         Florencia Lozano as Eleanor Waldorf(pilot only)
·         John Shea as Harold Waldorf
·         William Abadie as Roman




Season 1 berkisarkan S balik ke NY secara mengejut. Situasi ketika mereka berada di High School. Lebih bercerita mengenai antara B-N-S (Blair-Nate-Serena), antara D-S-N (Dan-Serena-Nate), antara N-B-C (Nate-Blair-Chuck). Pergolakan antara merebut takhta Queen High School dan Jenny (adik Dan berebut menjadi minion kepada Blair. So kawan tikam kawan, affairs di belakang kawan, tapi in the end mereka masih BFF. 



GOSSIP GIRL - SEASON 2


Main Cast :
·         Blake Lively as Serena van der Woodsen (S)
·         Leighton Meester as Blair Waldorf (B)
·         Penn Badgley as Dan Humphrey (D)
·         Ed Westwick as Chuck Bass (C)
·         Chace Crawford as Nate Archibald (N)
·         Taylor Momsen as Jenny Humphrey (Lil J)
·         Jessica Szohr as Vanessa Abrams (V)
·         Kelly Rutherford as Lillian van der Woodsen (Lily)
·         Matthew Settle as Rufus Humphrey
·         Kristen Bell as Voice of Gossip Girl

New Character:
·         Agnes Andrews
·         Cyrus Rose
·         Aaron Rose
·         Jack Bass
·         Rachel Carr (only a guest)

Recurring Cast
·         Michelle Trachtenberg as Georgina Sparks
·         Connor Paolo as Eric van der Woodsen
·         Zuzanna Szadkowski as Dorota Kishlovsky
·         Margaret Colin as Eleanor Waldorf-Rose
·         Robert John Burke as Bart Bass
·         Wallace Shawn as Cyrus Rose
·         Amanda Setton as Penelope Shafai
·         Nicole Fiscella as Isabel Coates
·         Yin Chang as Nelly Yuki
·         Francie Swift as Anne Archibald
·         Sam Robards as Howard "The Captain" Archibald
·         Aaron Tveit as William "Trip" Vanderbilt III
·         Sebastian Stan as Carter Baizen
·         Willa Holland as Agnes Andrews
·         Desmond Harrington as Jack Bass
·         Dreama Walker as Hazel Williams



GOSSIP GIRL - SEASON 3


Main Cast :
·         Blake Lively as Serena van der Woodsen (S)
·         Leighton Meester as Blair Waldorf (B)
·         Penn Badgley as Dan Humphrey (D)
·         Ed Westwick as Chuck Bass (C)
·         Chace Crawford as Nate Archibald (N)
·         Taylor Momsen as Jenny Humphrey (Lil J)
·         Jessica Szohr as Vanessa Abrams (V)
·         Kelly Rutherford as Lillian van der Woodsen (Lily)
·         Matthew Settle as Rufus Humphrey
·         Kristen Bell as Voice of Gossip Girl



GOSSIP GIRL - SEASON 4
Keep your friends close and your frenemies closer


 Main Cast :
Kristen Bell as Voice of Gossip Girl

Recurring Cast:
Clemence Posey as Eva
Katie Cassidy as Juliet Sharpe
David Call as Ben Donovan
Sam Page as Colin Forrester
Kevin Zegers as Damien Dalgaard
Desmond Harrington as Jack Bass
Michael Boatman as Russel Thorpe
Tika Sumpter as Raina Thorpe
Kaylee DeFer as Ivy Dickens/Charlie Rhodes
Hugo Beaker as Louis Grimaldi
Joanne Whalley as Sophie Grimaldi

Guest Stars:
David O. Russell
Ethan Peck
Jan Maxwell as Headmistress Queller



 GOSSIP GIRL - SEASON 5
Nobody's safe & everybody's going to be sorry

Main Cast :
·         Blake Lively as Serena van der Woodsen (S)
·         Leighton Meester as Blair Waldorf (B)
·         Penn Badgley as Dan Humphrey (D)
·         Ed Westwick as Chuck Bass (C)
·         Chace Crawford as Nate Archibald (N)
·         Kelly Rutherford as Lillian van der Woodsen (Lily)
·         Matthew Settle as Rufus Humphrey
·         Kaylee DeFer as Charlie Rhodes
·         Kristen Bell as Voice of Gossip Girl

Recurring Cast:
·         Michelle Trachtenberg as Georgina Sparks
·         Brian J. Smith as Max
·         Aaron Tveit as Tripp Vanderbilt
·         Hugo Becker as Prince Louis Grimaldi
·         Elizabeth Hurley as Diana Payne
·         Ella Rae Peck as Lola Rhodes
·         Zuzanna Szadkowski as Dorota Kishlovsky

Guest Cast:
·         Ethan Peck as Marshall
·         Roxane Mesquida as Beatrice
·         Marc Menard as Father Cavalia
·         Joanne Whalley as Princess Sophie
·         William Baldwin as William van der Woodsen
·         Desmon Harrington as Jack Bass
·         Jay McInerney as Jeremiah Harris





GOSSIP GIRL - SEASON 6 (FINALE)
OMSG: One more season of Gossip

 Main Cast :
·         Blake Lively as Serena van der Woodsen (S)
·         Leighton Meester as Blair Waldorf (B)
·         Penn Badgley as Dan Humphrey (D)
·         Ed Westwick as Chuck Bass (C)
·         Chace Crawford as Nate Archibald (N)
·         Kelly Rutherford as Lillian van der Woodsen (Lily)
·         Matthew Settle as Rufus Humphrey
·         Michelle Trachtenberg as Georgina Sparks (G)
·         Kristen Bell as Voice of Gossip Girl

Recurring Cast:
·         Barry Watson as Steven Spence
·         Sofia Black D'Elia as Sage Spence
·         Desmond Harrington as Jack Bass
·         Robert John Burke as Bart Bass
·         Tamara Feldman as Poppy Lifton
·         Yin Chang as Nelly Yuki
·         Katie Cassidy as Juliet Sharp
·         Taylor Momsen as Jenny Humphrey
·         Connor Paolo as Eric van der Woodsen
·         Jessica Szohr as Vanessa Abrams 

Guest Cast:
·         Andrea Gabriel as Amira Abbar
·         Kristen Bell as Unknown


sumber : http://gossipgirl.wikia.com/wiki/Season_1
sumber : www.cwtv.com/shows/gossip-girl
sumber : E! Online
sumber : PerezHilton.com
sumber : en.wikipedia.org/wiki/Gossip_Girl



p/s : aku ada semua season - COMPLETE :D
nak download ke semua season?
google lah. haha
kalau tak sure website mana, boleh tanya aku k :)




till then
-xoxo-
S

8 comments:

Yusra Yunus said...

Jangan lupa follow i k

http://yusrasuperstar.blogspot.com

محمد رازيق said...

wah. drama gossip girl . hehe

M Fizan said...

warrrgghhh.. 6 tahun?? pengsan kejap. okey, sedar dah. haha. nice jugak moral tu. tapi kejap? kalau in the end diorang bersama, ada jodoh lah tu kan???

J.Syazwana said...

member kite semua memang gila cerita ni. tapi kite tetap tak tengok. haha ! malas nak follow banyak2 sangat.

pha is said...

ada jugak member yg layan cerita ni.. pha is x tengok pon.. heheh

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

boys pun ada :P

Fyqa said...

Syazana cite ni panjang la. hhuhu

Thumbs up dpt abehkan. hik

Hans said...

siri last dia tunjuk tak siapa suara latar yang bercerita tu?

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org