Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

p.s: wanna fast reply?

Kindly email me at thesyazanazainn@gmail.com or

PM me at Facebook - Syazana Zainn or

DM me at twitter/instagram - @itsmesyazana.

I will tried to help you

-xoxo-

S

Kelantan Trip - Day 2 (Part 2)


Previous Entry : Start A New Hobby 

Assalamualaikum dan selamat malam uols 
:)
Malam ni aku nak sambung story kelantan lagi
Bagi yang terlepas entry dulu boleh refer 

=============

So after balik dari rumah orang yang bertunang tu
Kitorang pun balik hotel
Pak Jang aku ajak kami semua pi PCB -- (Pantai Cahaya Bule)
Dia ada member bukak kilang batik kat situ
At first aku nak pi
Tapi most of my cousin's tak mau pi.
Semua cakap letih, ngantuk blablabla
so aku pun decide tak mau pi

So aku pun tidoq je la sepetang
Bangun-bangun tidoq aku sms Waheeda (cousin aku)
Nak ajak pi makan
Demmit, dia ikut sama pi PCB.pfttt
So aku pun kejut incik tunang ajak keluar makan

Actually tempat makan tu dekat je
Tapi mengada nak naik kereta kan
Ambik kau, sekali silap jalan
Jenuh dok pusing-pusing kat area Kota Bharu tu
Nampak muzium la, pejabat LHDN la,
Paling cuak bila nampak signboard menuju ke PCB -_-'
GPS pulak macam taik je.pftt
Masa orang betul-betul nak guna dia, masa tu la takde signal bagai. grrr

Nasiblah, jumpa juga jalan balik ke hotel
Moral of the story : Jangan ngedate dua-dua orang tak ajak budak-budak saiko tiga ekor tu.haha
aktiviti petang hari ke-2 tak banyak sangat pun
-_-
sebab semua dah keletihan
Ibu aku balik dari PCB beria je tunjuk baju batik kelawar baru
jeles sangat :(
nyesal gilak tak ikot. hukhuk

Malam tu dinner kat hotel sebab hotel dah provide makan
Ada Tomyam
Warna, bau semua dah menarik
Memang dah eksaited nak makan
Sekali bila hirup.......
perghhhhhhhhh giler kau manisssss..
terus tak selera makan :(
Nasib la ada daging berlada. boleh lah alas perut

Lepas makan, balik bilik
Makcik-makcik, dengan pakcik-pakcik aku semua nak pi WCY (Wakaf Che Yeh)
Tapi kitorang dah pi dah malam semalam tu
So just lepak kat bilik lepas tu
buat sakai kat pasar malam dekat hotel tu.haha

kat pasar malam
aku rasa macam makcik-makcik pulak bila pakai tudung gini. kuikui

buat sakai kat pasar malam 
orang lalu lalang tengok semacam jek.haha

budak ni mula-mula berlagak giler dengan aku.
tetiba boleh ngam lak.
sebab kitorang suka giler bergambar, sebab tu dia pun dah join dengan kitorang.haha

buat sakai lagi kat depan cermin -_-

gambaq last untuk 2nd day trip
kenughi megi hot cup dalam bilik
:)


to be continued :D


till then 
-xoxo-
S

8 comments:

Ezy Chiaki said...

ore klate mmg suke manis..
tomyam pon nk manis..
hikhik

Jajas said...

belah laki yg banyak klua duit bila nak tunang kahwin ni...hehe

Syazana Zainn said...

@ezy :

tau takpe, semua nak manis jek -_-
tak boleh makan :(




@jajas :

selalunya untuk tunang perempuan yg keluar lebih, hihi sbb kenduri belah perempuan jek. :D

NA said...

Wah best dapat sepupu dan adik-adik yang gempak.
Haha semua kaki berposing.

-wina1979-

Lady said...

seronok jalan2. happy sume :)

aien hermionie said...

best kan kumpul ramai2.. ada sedara mara... awak.. sy tag awak untuk segment

http://aienhermionie27.blogspot.com/2012/12/segment-fh-i-dont-know-you.html

jemput lar singgah kat blog saya..

Yasmin Aris said...

sronoknyee. semua sporting sgt :D

J.Syazwana said...

kalau kite pon tak layan tomyam manis. huhuhu

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org