Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

-xoxo-

S

Di jemput kenduri

Previous Entry: ASK2012 - Kurang Menyengat?


Hi uols,
Musim cuti sekolah dah pun tiba.
So untuk budak-budak sekolah tu kalau boleh buatlah aktiviti yang bermanfaat

menurut kajian
hampir semua remaja yang sedang bercuti sekolah (bawah 18 tahun)
lebih menggunakan masa mereka diantara 3-10jam dengan melayari internet
JADI mereka akan lebih terdedah kepada kemurungan
dan LONELY

#ohmai so adik-adik yang sedang bercuti sekolah tu buat la aktiviti lain selain dari online 24jam :p

:- status di pesbuk aku :D



Okey actually aku bukan nak cerita sangat pasal masalah murung ke apa
Seperti yang kita tahu
Cuti sekolah ni sinonim dengan kenduri kahwin :D

So mesti dapat banyak jemputan kenduri kahwin ni kan
Jemputan kahwin memang tak terkira la 
Sana sini kenduri je
Kawan kahwin, sedara kahwin, anak jiran kahwin
Tapi aku je tak kahwin lagi :p

 11/11/12 : eastmali & eriani wedding - DONE
11/11/12 : dewi & amy wedding - NOT ATTENDING (sorry dear, u look so gorgeos! )


17/11/12 : ella & saufi wedding - Maybe (if I'm going back to Penang, Insyallah)


 24/11/12 : Kak Aminah & Khairul Wedding - Maybe and Isyallah 

9/12/12 : Zairul & Ayu Wedding - Not Attending (Sorry bro, cousin aku pun sanding masa ni)


Sebahagian dari jemputan yang aku dapat :)
Semalam (Ahad, 11/11/12)
Kawan aku kahwin
Dia kawan lama aku, kenal waktu zaman mespes 
Almost 4-5years kenal
Tapi tak pernah jumpa
#Actually aku pernah jumpa dia
dekat gig (tak ingat gig kat mana -,-)
Tapi dia tak perasan
Yela, aku segan nak jumpa retis macam dia..KAHKAH
Aku boleh terkenal dengan dia pun sebab dia ada band.kuikui
kiranya waktu tu Indie Band memang bagaikan cendawan tumbuh selepas hujan la

So aku decide nak pi kenduri dia.heh 
Yela, tak pernah jumpa kan.HAHA
Setakat sembang dalam mespes @ pesbuk buat apa kan
Ala dekat taiping je pun
TAPI, aku tak tau jalan ke sana
So I bring my PARENTS.haha

Tak kan nak pi kenduri orang tak bawa buah tangan  kan
So jenuh la aku  cari hadiah hikhik
Nasib lah mak aku ada jual barang-barang gitu #senang  sikit :D

Tapi sedih, baru bajet nak melaram dengan baju baru -,-
Tetiba  hujan lebat :(
Kesian juga kat pengantin 
Habis kebanjiran 

Tapi yang best tu
makanan kat rumah kenduri.hikhik
Cuaca sejuk, tambah lagi makan nasik panas-panas
Awrrrr.. memang sedaplah
Dah la buat lauk-lauk kampung YUMYUM
siap ada sambal belacan dengan ulam-ulam
Mak mentua lalu pun tak perasan.HAHA

Btw, 
To Eastmali and Wifey
SELAMAT PENGANTIN BATU :D
Thanks cause inviting me and my family :p

congratulation! 
gambar cilok dari pesbuk beliau :D



p/s: tak sempat nak upload gambaq lagi -,-

BTW,  kepada sesiapa yang telah berkahwin ataupun akan berkahwin,
Saya ingin ucapkan semoga berbahagia sampai bila-bila :) 




till then
-xoxo-
S

10 comments:

fadh leyanie said...

teringin la pulak nasi minyak.Taiping kampung ku ! :P

man said...

Tahniah kepada sesiapa yg berkawin..hehehr

محمد رازيق said...

musim cuti sekolah: musim orang-orang kahwin. hehe. salam kenal. free2, mai singgah blog. http://mrazqi88.blogspot.com/2012/11/terjemah.html

Ash Give said...

Waaah comel pengtin dia... Aku lagi la, tak kawin kawin lagi..dah tak tahan ni hahaha

Betul la, musim cuti masim kawin jugak..tak heran la bnyak jmputan kawin dlm pesbuk..

chemay said...

lama tak gi kenduriii.
teringinnn pulak nak gi tengok orang kahwin aihhhh
=.=

TiranaAduka said...

o.. Asal peneng erk?
Tirana aduka asal selangor.

zulhilmi tempoyak said...

nk join bleh...?? heee

Jajas said...

wow...hang bila lagi...?hehe

Lady said...

cuti sekolah memang musim kawin sume :)

Eiqa Almond said...

Banyaknyee jemputan. :D
Lama tak makan nasi minyakk..

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org