Donate Me :)

Paid Ads

Hye blogshop owner.
Needs my review or advertisement?
Email me at thesyazanazainn@gmail.com :)

Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

-xoxo-

S

Selidik dulu baru beli

Previous Entry: Cerpen | Satu Penantian (Prolog)

Holla uols :)
Ni aku nak cerita ni
Semalam, aku ada beli barang online
Senang deal dengan ahkak tu
Gwa pilih barang, order, bayar dan terus ahkak tu pos 
#Maybe hari ni sampai

Btw, tak semua online shop tu senang kita nak deal
*sigh*
Ada yang kita dah PM
lepas dua tiga hari baru dia nak reply
#bajet busy 
Maybe betul dia busy, who knows kan?

Actually bukan aku nak cerita pasal reply PM lambat ke apa
Aku nak cakap pasal integriti seller 
Semalam jugak kisahnya
lepas aku up status aku happy deal dengan ahkak tu
Tetiba member aku story something kat aku


sorry ceq tukaq gambaq.haha :p

Serious, aku tumpang simpati dengan dia :(
Bagi aku lah kan, suppose seller tu kena bertanggungjawab
Ingat postage tu murah ke sampai nak kita tanggung?
That's mean kawan aku kena bayar 2x postage

Salah bagi barang kot
Kalau barang tu terkotor sikit ke 
aku rasa takpe
sebab boleh cuci balik
TAPI ni salah barang bhai
Adoi, memang seller tu banyak customer
Aku sendiri pun dah usha shop tu

Banyak feedback bagus
TAPi tu lah, sebab one small thinggy ni
Boleh calarkan image shop tu
Why not seller tu be RESPONSIBLE?
tanggung balik postage tu *sigh*
You silap, You Admit it, You take resposible
Simple je kan

Untuk student macam kawan aku ni
RM 40 untuk item tu MAHAL kot
aku yang kerja pun rasa RM 40 tu mahal
belum lagi plus postage kan *sigh*

Then, second story pasal online shop ni
Ada fake shop menjual tudung-tudung FAREEDA
*sigh*
mahal kot tudung FAREEDA ni
yang sedih tu
after customer buat payment
seller tu hantar kek appolo
DAFUQ!
kek appolo tu baru tigaposen kot
sedangkan harga tudung tu mau nak dekat seratus.pftt

thanks to rahmah for the info

Serious, ni lagilah takda integriti.
Tetiba teringat satu kisah (masuk paper)
Ada buyer beli iphone tapi dapat berus cat yang dah digunakan dengan lesung batu
WTH
serious, aku harap seller macam ni kena tangkap cepat-cepat

So, siapa yang baru nak berjinak-jinak beli barang online ni
Korang selidik dulu shop tu
Kita tak tau bila kita akan kena pulak kan 
Sebenarnya banyak lagi online shop seller dia baik-baik
Tak semua teruk macam ni
JUST CAREFUL 

KBAI

entry berkaitan :

till then
-xoxo-
S

8 comments:

Lady said...

tu la xsemua boleh percye 100%,



syazana amira said...

betul2.. kena berhati2 juga.. jangan tgok cantek, murah terus order.. yang mahal apatah lagi..

dhiashahida said...

anta kek apolo??? apa lagi anta je roket apolo alik kat dia bawu dia tau....
kenkadang gak harga kat luar jauh lebih murah dr yg on9 punyer..
tp lau dapat service n harga yg bgus dr on9 ni why not kt cuber..kan..

Hazmin said...

Nak beli barang on9 ni kena selidik dan survey betul2.. Jangan sampai tertipu... Dah la melibatkan duit.

Ezy Chiaki said...

kdg2 jd tkot nk sopink online..
tkot jd camni la..
huhu..
xde sivik pnye manusia..

Jajas said...

baru beli novel online...seminggu la juga tunggu baru dpt...

Eiqa Almond said...

Aah aah aah..
klu eiqa mmg x percaya sikit nk beli2x secara online nie..
Itu eiqa laa..
Apa-apa pun kena hati2x jugak..

M Fizan said...

tak kira lar barang bagus ke apa. kalau takde integriti, kita boikot. kita ada kuasa pembeli. customer always right!

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org