Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

p.s: wanna fast reply?

Kindly email me at thesyazanazainn@gmail.com or

PM me at Facebook - Syazana Zainn or

DM me at twitter/instagram - @itsmesyazana.

I will tried to help you

-xoxo-

S

Sungkai Hotspring | Cousin's Day-Out Trip



Previous Entry : Model Dashing :D


Assalamualaikum dan hello kepada semua.
Last week (Sabtu)14/7, aku dan all my cousin’s plan nak pi hotspring kat sungkai ;p
Suppose kami bersepupu ada 14 orang tapi yang pergi just 10 orang je
Kitorang dah plan nak pi sini dah hampir 2 minggu juga
Tapi actually on that day aku kena kerja T.T
Aku tak dapat cuti. sobsob.
Nasib baik kena kerja half day je, kalau tak mau meroyan aku kat office lama-lama haha

So balik je kerja terus pecut pi rumah makcik encik munchet sebab nak kena ambik dia dulu
After dah ambik encik munchet balik umah aku jap sebab nak ambil apam
Sebab aku kena deliver apam tu ke chemor pukul 1.30 petang
Pfttt.. memang kelam kabut aku rasa, semua rushing je.
(pssss, tapi takpe duit masuk..haha)

Dalam pukul 3 juga la kitorang baru gerak
Kitorang guna 2 kereta (rush + myvi) hihi
Suppose adik aku yang boy tu pun ikut juga, tapi disebabkan dia merajuk dengan ibu aku terus dia cancel.hewhew
So kitorang (10 orang) konvoi pi sungkai tu.
Kalau dari highway ipoh masuk tol kena RM 10.90
(ni harga tol dari Ipoh ye, kalau korang datang dari arah lain, mungkin harga tol lain lah kan)

Dalam pukul 4.30 petang baru sampai
At first tersentak gak hati aku ni
Apesal ramai bebenor sibuk nak pi hotspring ni. Pfttt
Tapi sebenarnya orang macam biasa je pun
Taklah ramai sangat pun

Before nak masuk tu biasalah kena calculate duit semua orang kan
Haha, yelah tengah bulan kan semua tengah bajet-bajet. Kahkah
Oh ya, harga tiket nak masuk hotspring ni RM12 ye untuk dewasa, kanak-kanak RM10 sahaja
Waktu kitorang tengah busy nak kira-kira duit
Tiba-tiba datanglah satu hamba Allah ni
Aku ingat kakak tu nak jual barang -,-‘
Rupanya dia offer nak bagi tiket kat kitorang F.O.C okey!

Omaigud!!!!!!
Tau-tau je kitorang tengah bajet-bajet ni.
Rasa nak menangis je kat situ sebab terharu giler
Actually kakak tu dari HTS, dorang ada gathering kat sana
Suppose bilangan yang hadir ada 80 orang tapi yang ada 60 orang je
So rugi la tiket dorang tu sebab dah beli kan
So dia bagi kat kitorang macam tu je
My cousin (ikhwan) tanya la how bout the payment
And kakak tu cakap tak payah bayar pape :)

Serious, kalau kakak tu nak make money masa tu pun boleh je
Tapi dia just let go 10 tiket macam tu je. 10 tiket tu pun dah bernilai RM120 tau
So apa lagi memang eksaited giler semua orang. Harhar
Frankly to say, memang AWESOME la hotspring kuala klah sungkai ni.
So kalau sesiapa nak merasa pi sana, pi lah memang best
Tapi janganlah pi sorang-sorang kan,
bukan best pun kalau sorang-sorang.muahaha

kitorang menggedik kat sana sampai pukul 7 lebih juga la
then kitorang tukar baju semua baru gerak balik
Tapi before balik tu kitorang singgah makan kat RnR Tapah. Hihi
Yelah kan ada duit lebih tadi ;p

Ingat bila sampai ipoh nak pi karoke, hewhew
Tengok-tengok pusat karoke yang encik munchet selalu pi tu full house pulak. Pftt
p/s: my cousin’s suka sangat berkaroke ni.hihi
then dorang nak main bowling,
tengok-tengok bowling pun dah tutup padahal baru pukul 10 lebih. Pftt
then dorang semua cakap ipoh ni ta de pe T.T
ok memang betul pun haha
tak sabar nak tunggu Disneyland kat meru tu nak siap.
Bila tahun ntah nak siap. Pfttt #melalut lak

Btw, overall memang best trip with cousin’s kali ni
Good luck tak semestinya ada setiap kali, and bad luck pon tak semestinya setiap kali ada.
Even ada yang tak dapat follow, next trip mesti kena ada :D
Next trip kita pi tempat jauh-jauh sikit ;p
Muwahmuwah.Kbai.♥

 bergambar di laluan titi kayu

Punca kolam air panas. serious busuk giler bau belerang dan ada juga bau-bau telur. harhar

 ni dah bau oke sikit. 

di atas laluan titi kayu. macam adventure sikit biler lalu ikut sini. permandangan pun cantik.

 of course muka aku harus ada. harhar :D

 pose. pose. pose. and. pose lagi 

 belum terjun kolam lagi pun dah banyak gambaunya :D

 mari berbaris. 

gelang tag masuk longgaq -,- tangan kecik sangat. harhar

nice pool :) section kolam air panas.

see.. 100 darjah celcius tuuuuu.. 

mau melecur badan kalau berendam dalam ni. hakhak

green. green. sejuk sahaja :)

back-side (Anis Waheeda)

aiman haziq. nak ngorat dia? dia budak lagi. harhar

iffah aqilah

♥ encik tunang saya 

iffah aqilah + anis waheeda

my lil brother and cousin (ainil)

:D

pool kecik, ada anak bawah 6 tahun boleh la bawa berendam dalam ni :D

xoxo

tak nyempat-nyempat nak terjun. hewhew

laluan refleksologi, bagus untuk peredaran darah. tapi panas air dia la juga. -,-'

stall jual telur, satu mangkuk tu RM2 inggit je kot, kalau beli telur ni nanti dia bagi korang kicap 

macam ni lah cara nak rebus teloq tu. tunggu dalam 5-10minit, pehtu korang boleh ngap. hati-hati sikit air tu giler panas :D

adegan lompat-melompat tidak boleh dilupakan..hikhik

yeah lompat lagi! pftt muka aku terhalang T.T

konon-konon model la ni :p adik aku yang last sekali 

kolam ni air dia biasa je tak panas.  

hikhik. bajet macam loving-loving gitu :D

jangan jeles, kami dapat masuk free, kau ado? hahaha

dalam WUS :D

terasa macam gelandangan T.T  roof-top Jusco a.k.a AEON Ipoh Garden

sedih tak dapat karoke..harhar



-xoxo-
S

10 comments:

Jajas said...

wah syok nye...

Liza Razak said...

nampak macam best la hot spring ni..teringin nak pergi :)

Syazana Zainn said...

@ jajas

mmg syok, p la nnt :)


@ liza

mmg best, pi la sana :)

ieda said...

eronoknyee hot spring ! ...
nak2 gi ramai2 macam nie .. ramai cousin syana yg nampak macam semua sebaya !

Syazana Zainn said...

ieda;

kak, mmg syok pon.hikhik
takdelah sebaya, just umur hampir-hampir jek..hikhik

fadh leyanie said...

rezeki korang la dapat tiket free bertambah keseronokan terjelas dalam gambar,,:P

M Fizan said...

alaaaa. tau dah. syok sebab masuk free kan!! haha. alhamdulillah, rezeki.... awesome sebab dapat tiket free tu :P

man said...

behnya g jalan2 ngan mmbr..hehehe

NA said...

Seronoknya pegi beramai-ramai dengan sepupu-sepupu pula.
Haha, best dapat tiket free.

Selamat berpuasa.

-wina1979-

Yousof said...

Rindu habis nak pergi sana lagi!! Pernah sampai sana sekali 3, 4 tahun lepas ikut kawan sekolej balik kampung dia kat felda sungkai.

Serius, tempat tu antara yang best banding dengan hot spring tempat lain!



Saja nak kasitau aku juga minat gilak berkaraoke.. dapat karaoke time majlis kahwin lagi best, cabar diri jadi lebih yakin. ;)

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org