Donate Me :)

Paid Ads

Hye blogshop owner.
Needs my review or advertisement?
Email me at thesyazanazainn@gmail.com :)

Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

-xoxo-

S

each words make us laughing :)

previous entry : Kamu orang baik

Salam and good morning sayang's :)
huargh..haahchim.. #bajet macam bersin
pergh dah lama giler tak hapdate 
ntah ada orang rindu ke tak *sigh*


actually since bekerja di tempat baru ni aku agak busy sikit and 
makin kering kontang idea untuk berbeloging.
setakat kopipes+kopipes buat apa kan..huehue
bukan best pon :p


btw, malam tadi ibu aku suggest baca satu blog ni (nescafe+milo).
see ibu aku pon dah pandai berbelogjalan.haha
and for me belog ni best la juga
tak sangka beliau ialah seorang guru =..=
sebab cara penulisan dia tak macam seorang guru.heh


serious. aku jeles dengan ibu aku.haha
bayangkan dia kenal banyak blogger tegar
aku sendiri pon tak tau.haha
nampak sangat aku ni noob =..=


sejak kebelakangan ni ibu aku rajin baca belog
before ni dia kenal mat gebu je..haha
korang kenal tak sape mat gebu tu?
ala blogger masak-masak tu la.
banyak gak resepi mak aku try dari blog tu..kuikui
frankly to say, most of the resepi menjadi ok.kuikui
ibu aku siap beli majalah jelita sebab mat gebu ada bagi resepi kat majalah tu
see, penangan mat gebu..haha
abah aku siap selalu perli ibu
harini mat gebu masak pe pulak?..hahahak


then start from mat gebu, ibu aku kenal ben ashaari
haha, sape tak kenal kan bam ben tu :p
then dari situ, she try to explore more blogs 
banyak gak blog ibu aku terjah.hihi
dari jintanmanis, n blablabla (banyak sangat kot, tak hengat aku)
tapi kebanyakannya blog masakan la.
then bayangkan she also know bam ben punya isteri pun ada blog baru.haha
at first ibu aku macam pelik how come all the bloggers ni kenal antara satu sama lain
after got my explanation then she understand
dunia maya memang semua orang saling kenal dan dikenali.haha


dulu, ibu selalu bising pasaipa aku ni asyik dok ghenyeh bila depan pc
=..=
now she knows, why im dok ghenyeh..haha
she doesnt expect ada juga blog personal yang kelakar macam belog jijie ni =.=
actually aku pun tak kenal bloger ni
malam tadi la ibu kalut suruh aku baca belog nesloo ni
at first aku ingat belog apa je
then I realize that belog ni funny 
each words that he wrote memang kelakar


then, ibu dah influence abah to read this blog too haha
now, pc kat rumah makin menjadi rebutan cinta 5 segi la.
abah, ibu, aku, boy and baby. *sigh*
so now, kitorang ikut sistem shift kalau nak guna pc..haha
dulu ada laptop tapi dah pulangkan balik sebab hak kerajaan malaysia punya.kuikui
(abah saya seorang guru :p )
aku pun ada gak laptop, tapi dah arwah.sobsob =..=
so terpaksalah berebut nak guna pc tu..hihi


so thanks to cikgu azizi :p
each of your words make my family happy :)
simple words can make people smile :)
kahkah #ayat sengal

muahaha :p
bajet#




notakakitangan : ceq nak pi kursus kawen dah..haha #nebes pulop =..=






xoxo
S

14 comments:

J.Syazwana said...

peh cool seh dapat ibu camtuh
hehehehe

fuyooo nak kawen dah.
jelesnya -__-

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

hehe nescafe milo tu memang klaka.. no wonder dalam most of blog zuan masuk blog tu mesti dalam bloglist :)

schaze zainn said...

@J. Syazwana
ekeke. suruh la mak awak online juga..ekeke :p


@zuan
really? haha schaze baru je tau pasal beliau
noob giler =..=

M Fizan said...

wahhh ganasnya ibu... haha.. jap.. nak terjah blog cikgu.. haha

yad'z said...

saye panggil ustaz jiji tuh meon.. sebab dulu die panggil saye senah.. = ="

btw, blog dia selain kelakar , tapi banyak info n nasihat. =)

dah lama bertapa kat bloglist saye blog dia tuh. hehe

yad'z said...

saye panggil ustaz jiji tuh meon.. sebab dulu die panggil saye senah.. = ="

btw, blog dia selain kelakar , tapi banyak info n nasihat. =)

dah lama bertapa kat bloglist saye blog dia tuh. hehe

schaze zainn said...

@M. Fizan

terjah la :P
tak rugi pun :)



@yad'z
yup betul tu, ade nasihat :)

Cho Zila said...

alamak bestler mak... mst senyum2 bacakan... sikit lagi dia mestider blog gak...

Hans said...

mak den pun cool
:-)

fadh leyanie said...

nak suruh mak berblog jugaklah cenggini..:P

Juliet_iRa~" said...

wahh sgt hebat ur mum!heeee


mesti dah ralit blogging je skarang ni kan..ngee..btw, ira pon suka tru resipi Mat Gebu..mmg jadi..:)

semutsengal said...

ibu cool !


ibu aku lagi cool ! lalalalalala

H.S said...

wah mak awka pun berblogwalking jugak!

cool gila!

ekabukanmakcikkau. said...

fuiyoo mak kau lagi uptodate dari kau . kau tak malu ke? kalau aku dah lama dah nyorok bawah meja nu nangis habis habis *serius

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org