Donate Me :)

Paid Ads

Hye blogshop owner.
Needs my review or advertisement?
Email me at thesyazanazainn@gmail.com :)

Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

-xoxo-

S

Review : Besi Betul (Real Steel)

previous entry : Review : Hot Movies



Aloha. Kauorang dah tengok ke cerita Real Steel? Haha
Aku dah tengok dah, memang TERBAEK la movie ni.
Kalau ada 10 bintang, semua bulan bintang aku bagi. Hahak
Cerita ni memang buat aku sangat teruja la. Hahaha
Tak rugi duit aku rm11 melayang..kehkeh. 

Kalau nak tau, dua kali aku pi tengok Real Steel tu..hihik.
1st tengok kat GSC Parade, tapi gambar tak cantik sangat, 
then 2nd aku tengok kat TGV Kinta City, kualiti gambar pun lebih kurang jek. =,=”

Tapi takpe la, janji dapat tengok muka Hugh Jackman tu..muahahaha
Nampak sangat macam obses dengan Hugh Jackman tu..ahaha
Yup. Aku memang obses dengan beliau..lalalala
auwrrr.. hensemnya abang hugh ni..lebiu..hahax
Tak di nafikan beliau tersangatlah hensem dalam movie ni.
Even, pakaian dia dalam movie ni just simple, tshirt and jeans, he is damn handsome!haha
Then dia punya sunglases yang bentuk Aviator tu memang gojes la..haha
Aku sampai terikut beli aviator sunglasses tu..hihi
see.. memang damn! handsome! the smiling is killing me! awrrr..

Then anak dia Max, tersangat-sangatlah CUTE! OMG!
Kalaulah aku berusia 11 tahun ke bawah, 
dengan kompemnya he is in my boyfriend to be list..haha 
obses giler aku ni..kehkeh
Btw, overall movie ni memang menarik. 

awrrrr.. comel nye "adik" dakota!

Sinopsis : Kauorang boleh view kat SINI (credited to Rollo de Pelicula)


At first aku bengang giler dengan Charlie (Hugh Jackman), yela sanggup dia nak jual anak dia yang damn cute tu di sebabkan duit..grrrr. Then aku rasa terharu seorang bapa sanggup pi minta maaf kat anak dia. Yela, mana ada bapa yang sanggup minta maaf kat anak kalau dah buat salah kan. Then ada babak macam romentik sikit antara Charlie dengan Bailey. Haaa budak-budak tak leh tengok scene ni, kena tutup mata ok..haha scene paling comel adalah waktu yang Max menari dengan ATOM tu..haha comel giler budak kecik ni. Scene paling buat aku teruja 2x ganda which is masa ATOM lawan dengan the mighty ZEUS tu la..haha dari 1st round sampai ke 4th round ATOM ni asik hampir kalah, tapi belum kalah lagi. Then ATOM ada problem dengan sound and dia tak dapat terima arahan dari Charlie, so di round ke 5, Max tukar ATOM kepada mode bayangan..hihi memang stylo habis la Charlie dengan ATOM bergandingan lawan dengan Zeus tu. Hahaha padan muka dekat perempuan jahat tu. Walaupun ATOM tak menang, tapi dia tetap juara di hati penonton :) 

scene mula-mula, charlie yang poyo dengan bailey :)

scene sweet antara bapa dan anak. hihi

 scene ni memang best, max menari dengan ATOM.
 (aku cuba cari scene yang dorang dance kat taman tu, but tak jumpa =,=")
Jom lawan! haha
hye, saya ATOM :P
U look at me!

Selalunya, bila kita tengok movie, mesti cerita tu akan buat hero dia menang, tapi cerita ni lain dari yang lain sebab dari mula di tunjukkan mereka kalah, lepas tu bangkit dan terus menang, dan walaupun di penghujung cerita mereka kalah tipis, tapi tu tak bermakna mereka tak hebat :) so takla nampak cliché macam cerita-cerita biasa yang kita lihat.hihik

Aku memang suka cerita ni, sebab di samping memaparkan tema kasih sayang di antara seorang bapa dan anak lelaki, cerita ni juga menunjukkan kita kena berjuang untuk mendapatkan sesuatu dengan bersungguh-sungguh. So aku memang sarankan ibu bapa bawa anak-anak pi tengok cerita ni. Jangan la bawak anak-anak pi tengok Klip 3gp pulak, haha rosak pulak ahklak anak-anak..lalala oppsss sorry I didn’t meant it..haha :P

 p/s: paranormal activity biasa je. =,="
just banyak adegan terkejut, tapi takde pulak muka hantu tu keluar.
T_T
nanti aku review cerita tu pulak.

====================================

p/s: siapa yang berminat nak buat tempahan apam polka/angry bird/ ladybug/bunga untuk bulan sebelas (november) dan duabelas (disember) ni boleh start wall to wall /pm (fb) or email me. :) 
email - poisonlibra87@yahoo.com / syazana.zainuddin@gmail.com
minima order : 50 pieces, 
maksima order : 1000++ 
p/s: aku ada design baru.
sila cek kat FB or SAMPLE APAM



 notakakidantangan: nanti kelik "LIKE" FB page aku oke :)


-xoxo-
S

20 comments:

fazrulnoor said...

kne tgk ni

aleen aiden said...

budak kecik tu sangat awesome...dah la hensem!Hi3

schaze zainn said...

@ fazrulnoor
yup mmg wajib tonton.
best sangat!


@ aleen aiden
tu la, nasib baik budak kecik..adeh.. xP

Fara E's said...

aku dah lame ta tgok movie , haha

hira said...

tak sempat nak tengok. tinggal seat depan je. hampeh =_= haha

fadh leyanie said...

cter ni macam syok je,
mesti tonton,nak tgk muka ank dia ,bapak dia tak nak.:P

amna said...

semua housemate dah g tengok cite ni.. :(

BEST GILEEER dengar kata. nak tengok gak!

Run Away said...

wahhh..macam best jew....;d

M Fizan said...

bestnya baca rebiu.. ramai yang puji real steel.. best sangat ke cite robot nie??? huhu

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

aku xsempat lagi ar nengok cter nmi :(

logorithm said...

Rajinnya gi tengok wayang. Macam dah tengok semua movies jer? :-p


Terbaru dari Logokoko:

[U] Wajah Siti sekiranya simetri sempurna

[U] Kesian budak nih...

[U] Tersepit lift

aiman fanboy k-pop said...

nampak best je...hrrmm..kenA tengok nih...

NA said...

Baca sinopsis pun rasa teruja :)

-wina1979-

Haz Issac said...

dah dpt dah lagu jiwa dan lara yang dicari tu :) http://www.youtube.com/watch?v=yRZlVaJ1Eq8

syafiqakarim said...

da tgk.terbaikkkkk

Shawn Razaleigh said...

gua belum tgk tapi gua nak tgk tapi gua busy. awrrrrrrrrrrrrr

emieysandra said...

nk sgt tgk citer ni. tp tiket habis time tu, tgk 3gp jer la :(

z a z a said...

mcm best je movie ni, hurmm

ekabukanmakcikkau. said...

kenapa kau tak buat karangan terus bertajuk JIKA SAYA SEORANG ISTERI HUGH JACKMAN. perghhhhhhhhhh

Small Dolphin said...

hugh jackman memang hot. :D

tapi sy tak minat sgt pasal robot ni so saya tak tengok.

TPI BILA BACA REVIEW NI MACAM MENYESAL PULAK . T_T

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org