Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

p.s: wanna fast reply?

Kindly email me at thesyazanazainn@gmail.com or

PM me at Facebook - Syazana Zainn or

DM me at twitter/instagram - @itsmesyazana.

I will tried to help you

-xoxo-

S

Review : Hot Movies

Previous Entry : Review : 3 Buah Novel

Assalamualaikum
Ni hou ma?
Watashi wa yoidesu
eotteohge haluleul oneul ?
p/s: kalau tak paham sila guna gugel translate..wahkahkah


btw harini aku nak review movie yang telah sempat aku tonton dahulu.. cewahahaha
ekceli movie ni dah lama dah.. 
tapi memandangkan aku tengah kering idea so apa salahnya kan..kehkeh

lupa pulak nak cakap ada orang remove tak nak jadi follower aku..agaga
mebi sebab aku tak follow beliau kot..sangat tidak matang.. :D
oke, stop cakap pasal followers ni jom sambung stori movie ni.
p/s: tiada paksaan bagi sesiapa yang nak jadi followers I oke :D

=======
1st : Johnny English Reborn


Sinopsis : Kauorang boleh view kat SINI (credited to Rollo de Pelicula)

Bagi aku cerita totally GILA. haha dari first babak, dah boleh buat orang ketawa guling-guling. and even most of lawak Mr Bean ni macam sama je, tapi aku tetap nak gelak juga. sesungguhnya manusia yang bernama Johnny English ni seorang secret agent yang paling bangang tapi cool..adeh.. part paling bengong aku rasa, after dia dah dapat kunci Vortex tu, dorang nak balik ke London balik, then orang jahat tu menyamar jadi pramugari, but assistant dia cakap pelik la kenapa lelaki nama Susan? then boleh si Johnny ni balas suppose pronounce Susan in chinese is Shoosan. haha bongok giler. kesian assistant dia tu selalu jek jadi mangsa..kehkeh 

So bagi aku, tak rugi la tengok cerita macam ni. Siapa yang tengah sedih-sedih tu elok la pi tengok cerita lawak sengal macam ni..kehkeh. kompem lepas sedih tu terus jadi CERIA.. agaga

2nd : Bini-Biniku Gangster
Sinopsis : Kauorang boleh view kat SINI  (credited to SYOKLAH)

Bagi aku kan, cerita ni pun lawak la gak walaupun ada lawak-lawak 18 tahun ke atas.. hahak. aku tengok pun agak malu-malu sikit..kahkah (malu la sangatkan.. xP) then aku tension dengan Sam, adeh laki apa ntah. haha serious SAM SANGAT GEDIK dalam movie ni..haha rasa nak lempangseratuskali..haha bajet manja sangat la kan. nasib baik wife dia sangat protector. :P then aku bengang dengan si MAT SAJA tu..haha rasa nak sepakseribukali jek.haha bajet berani la kan, padan muka dia kena belasah dengan gangster kak yong tu...lalala nak tau ending cerita ni kauorang pi la tengok.haha rasanya kat panggung dah takde kot. so pi donlod je la..lalala

3rd : Libas


Sinopsis : Kauorang boleh view kat SINI (credited to Rollo de Pelicula)

So cerita ni pun boleh tahan lawak la juga. At first pandangan aku waktu tengok trailer movie ni, aku dah kutuk kaw-kaw la, yela over giler sepak bola takraw tu sampai berapi-api siap panjat pokok kelapa bagai..haha Then bila dah tengok, baru aku faham la.. Memang ada ala-ala shoulin soccer tu, tapi lebih kepada Malaysian style.hikhik betapa hebatnya bola takraw warisan tu.. siap keluar api gitu.. watak Rosyam Nor tu seperti biasalah, sangat bagus.hihi so NO COMMENT about him. then JOHAN, sesungguhnya beliau memang GILA.. haha aku tak boleh tahan bila dia mengeluarkan kata-kata. bagi aku setiap ayat yang keluar dari mulut johan tu, kompem aku akan gelak macam kena histeria..haha johan memang gila la.. xP then paling tak boleh blah, grup thailand (jahat) ada juga pondan..haha nampak macam ada unsur sinikal dan perli..haha xP yela thailand kan banyak pondan..kahkah :p 

4th : Al-Hijab



Sinopsis : Kauorang boleh view kat SINI (credited to Rollo de Pelicula)


Setelah cerita hantu mendapat pelbagai komen samada negatif atau positif dari pelbagai pihak, aku tetap ingin menonton karya Pierre Andre ni..hihi So far, movie ni boleh dikatakan seram jugak la..hihihi Sesungguhnya Pierre Andre ni pandai mengolah cerita ni dan karya beliau kali ini berbeza dari kebiasaanya. Yelah, selalunya cerita hantu mesti dari saka la, penunggu rumah la, rasuk merasuk la. dan blablabla. Al-hijab ni lain sebab dia yang sibuk nak tengok hantu ni..

grrrr geram betul dengan si Rafael tu, belagak sangat tak takut hantu last sekali haa baru dia tau betapa menakutkan kalau boleh tengok hantu tu..hihihi tapi awek dalam cerita ni kurang best sikit, huehue belakon macam tengah membaca skrip jek. Nasib baik la comel..hikhik. Part yang seram bagi aku waktu Rafael pi rumah tinggalan tu which is after dia dah boleh tengok hantu tu, tiba-tiba hantu tu tangkap kaki dia. Dem! aku termenjerit nak panggung! memang dem la..hahaha serious terkejut giler. dah la tengok sensorang..haha 

Then, part seram tu waktu dia mimpi tu..huhu bajet cakap dengan awek dia, rupanya tuttttttt... hahantuuuu.. memang terkejut siot...haha tapi ada setengah scene aku agak ragu-ragu dan menjadi tanda tanya..huhu yela, macam mana makcik tu tau nombor telepon si Rafael tu? kehkeh paling tak boleh blah, siap ada scene kelakar gak. scene waku Rafael tumpang lori Bell Ngasri, Munir dan tidak di ketahui nama beliau.. haha. serious Bell ngan Munir tu memang giler..haha xP


============

p/s: aku nak tengok Real Steel, ada tak sesiapa nak payung aku? kehkeh


p/s: aku nak tengok Alamak Toyol gak..haha cerita ni aku rasa lagi macam giler kot..kehkeh



====================================


p/s: siapa yang berminat nak buat tempahan apam polka/angry bird/ ladybug/bunga untuk bulan sebelas (november) dan duabelas (disember) ni boleh start wall to wall /pm (fb) or email me. :) 
email - poisonlibra87@yahoo.com / syazana.zainuddin@gmail.com
minima order : 50 pieces, 
maksima order : 1000++ 
p/s: aku ada design baru. 
sila cek kat FB or SAMPLE APAM



 notakakidantangan: nanti kelik "LIKE" FB page aku oke :)


-xoxo-
S

19 comments:

jeBateja said...

bini2 ku gangter den minat bila wife pertama pi minang wife ke 2 kat restoren tu.....ahakz...den suruh wife den buat mcm tu....wife den kata...dah ada calon ke...? gulpp.....ahakz

Hans said...

hehehhe...
thanks sangat2 la sudi letak link blog ku
terharu :_)

schaze zainn said...

@ jebateja
haha giler cool bini ko..haha
kalo aku jgn harap la..haha


@ hans
haha most welcome :D

Jasman said...

sy xsuka tengok wayang...tp suka tengok movie kat tv...sbb selesa...xpakai baju pon org xthu...hehe

schaze zainn said...

@ jasman
haha. OMG!
dok umah mmg la bleh suka2 wat pape pon..muahaha

Prince Halilintar said...

jom..jom tgk real steel..prince belom tgk lagi cite ni..=)

Bigdaddyz said...

real steel best sangat...

nik lan nik mat said...

nak tgk real steel!

schaze zainn said...

@ prince halilintar
schaze baru jek tgk td..agaga xP
sangat best!


@ bigdaddyz
betul tu mmg best! xP


@ nik lan nik mat
nak tgk?
jom jom! haha

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

alamak.. semua movoe aku xnengok lagi la sis.. maklumlah aku kan selalu ketinggalan zaman... yang aku dh nngok bini2ku gangster jer.. tu pon pinjam cd kt member :)

apik pehe said...

huhu..dalam smeua2 tu..nk tengok mister bean dengan robot..hehehe

aleen aiden said...

baru je lepas tengok bini2ku gangster tadi.tapi yg download lah.heeee

Run Away said...

dah lama tak tengok wayang Sy ni....;d

amna said...

johnny english mmg syiok!
pasrt yg 'benging' tu nampak sgt cuainye.. kikii =.=

TwIstiEs*meSti Mau* said...

toyol beh,..mcm ko je tuu..haha

NA said...

Wah Schaze suka tengok wayang. Kak Wina suka tengok cd. Terima kasih bagi review. Rasa macam nak tengok Johnny English tu.

-wina1979-

NA said...

Wah Schaze suka tengok wayang. Kak Wina suka tengok cd. Terima kasih bagi review. Rasa macam nak tengok Johnny English tu.

-wina1979-

M Fizan said...

wahhh baca rebiu macam best lar.....nak pinjam movie bley? :)

logorithm said...

Kualiti filem Melayu sekarang dah jauh berbeza dengan zaman Mr. Os dan Mendam Berahi. Kih kih kih!


Terbaru dari Logokoko:

[U] Kesian budak nih...

[U] Tersepit lift

[U] Strawberi pelik

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org