Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

-xoxo-

S

Baby aku Hancor :(

previous entry : Keyword Hantaran

hallos alls

just nak cerita pasal  BABY aku kena ketuk pagi tadi :(

sedih sangat. hmm

tak sedar bila masa orang jahat tu buat kerja.

dalam pukul 7 am tu aku dah siap-siap nak pi kerja, aku macam pelik pesal kete aku berkecah-kecah, rasanya aku tak de pulak bagi sepah kete.
tengok-tengok tingkap kereta belah kiri habis pecah.

memang tak tinggal sikit pun cermin.

memang rabak tingkap tu.

but, nasib baik la aku tak tinggal duit ke apa.

adoi. dah la belum gaji lagi

memang aku betul-betul susah hati sekarang

ingat singgit dua ke nak bubuh balik cermin tu

=,="

ingat aku ni kilang cop duit ke?

bodoh dan bangang betul pencuri tu.

see, dalam kete aku bukan ada jumpa harta apa pun emas lagi la takde. 

padan muka kau tak dapat apa.

dalam hati aku ni penuh dengan bunga-bunga makian yang tak dapat aku taip dalam belog ni. heh

then, aku terus pi balai polis untuk buat report.
rupanya, not only me yang jadi mangsa kes pecah kereta ni.

ada lagi dua kes sama macam aku juga.

ekceli kalau aku nak panjangkan kes ni boleh je, suruh polis kat HQ buat siasatan lanjut sebab ada darah penyamun tu kat kereta aku, and senang-senang je buat cek DNA and then check mate, boleh tau sape yang pecah kete aku tu.

tapi, aku malas nak ada siasatan segala tu. tau la kan, nanti macam-macam hal pula.

banyak songeh pulak polis-polis kat HQ, nak ambik gambar bagai nak rak, tapi nanti dah takde dengar cerita.

abah aku dah pernah kena gak macam ni. heh beria repot polis sana sini, in the end apa jadi?

NOTHING HAPPEN.

so padan muka kau perompak, dapat sakit je bukan dapat duit pun sebab mangsa yang lain pun tak tinggal duit. huh

then, ingat nak hantar je kat perodua untuk tukar cermin tu, tapi agak mahal dorang charge. adeh

memang la boleh claim insurans, tapi lambat doe. aku dah la tengah kopak ni

so  nak tak nak kena buat kat workshop luar gak la.

adoi. melayang rm 150 plus plus :(

nasib la ada encik abah dan encik amin. :)

tapi.. nanti kena bayar balik la =,="

serious penyamun sekarang memang takde hati dan perut.
untuk cari rm 10 - 20 ringgit semata sanggup pecahkan tingkap kereta yang nilainya berkali-kali ganda tu.basstardo. 

buat apa ntah lahir kat dunia ni, menyusahkan orang je tau.

waktu kecik mak ayah suruh pi sekolah tapi dorang pi menyamun.

kepada adik-adik yang masih bersekolah tu, belajarlah rajin-rajin jangan jadi penyamun yang reti nyusahkan orang yang tengah sengkek di hujung bulan macam akak ni.

 tingkap belah kiri sebelah seat driver.
ntah ketuk dengan apa aku pun tahu
dah la main campak je sebelah pokok ibu aku.
kesian pokok tu.


 see, dah rongak BABY aku ne.
kesian kat baby :(


 darah penyamun tu.
bodoh sangat buat kerja.
padan muka kau. huh


 dah la minum air aku sampai habis
bodoh betul kau ni.
jenuh aku rendam dengan dettol takut HIV pulak.hakhak


 see. ada buku jek weh.
duit aku dalam bank la penyamun.
nasib baik lotion vaseline aku dia tak rembat.haha



 baby aku dah tak seksi dah.hmm
abis calar cayang mummy ni.
:(


police report kat balai polis jelapang
tak berapa clear


p/s: aku harap penyamun tu mati kena langgar lori. TQ

p/s: aku tau tak baik doakan untuk keburukan dan kecelakaan orang, tapi aku sangat sakit hati, tak mungkin ada maaf dalam hati aku ni. aku baru je guna BABY CHUCKOO tu tak sampai setahun okeh. 
 serious aku sangat MARAH.





notakakidantangan: nanti kelik "LIKE" FB page aku oke :)


-xoxo-
S

15 comments:

Fara E's said...

simapti aku dgr weyh , sabar la . ishhh

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

vavi btol la pnyangak tu kan.. sedap2 je nak jahanm kan harta bnda orang.. seb bek die xpat pape kn...

Prince Halilintar said...

turut simpati dgn u syazana..pencuri ni klu dah terdesak sanggup wat ape saje..slmt xde brg berharga dlm kete..berhati2 lagi di lain hari..mayb kene hire security kot area tu..klu banyak kes la...nnt xtakut pasni rumah pon die sanggup pecah jgk..

schaze zainn said...

@ fara e's
thanks dear
try bersabar ni..haish


@ taufiq
dah nama pon penyangak kan.
bukan reti bahasa pun.
tu la sib baik takde pape.


@ prince halilintar
ni area rumah lot, so security memang takde =,="
dulu ade gak polis lalu lalang, skrg dah takde T_T

Saiazuan said...

tak ada tmpat yg selamat untuk kereta kan? hmmm.. sabar ek :)

myhatiku said...

ciannye..takut pulak tgk..org skrg nie dahsyat2..sabar ea..biar Allah yg membalas perbuatan org mcmtu..

NA said...

Pencuri tak profesional dan ni mesti silap target. Kan penat jer pecah tak dapat apa.

Moga tertangkap pencuri tu juga suatu hari nanti.

-wina1979-

ABU said...

sedihnya..keta ko letak kat mana?...skng ni mmg banyak penjahat.. bodoh aku suka ko doakan dia mati kena langgar lori hahahaha kalau aku pun aku mmg ckap mcm tu gak..:P

report kt balai pun tak de apa yg berlaku.. harap la polis tu..diorng buat dono jak..

zulhilmi.tempoyak said...

ingatkn i ke baby u td....hihih

tabah ek u...

klu u jmpk spe2...r suspek..gtau i..

nnt i settlekn...


hnya untuk u...wahh...ayat kn..;p

M Fizan said...

sapa yang buat baby macam tu? cis cis cis.. i will kill him.. or maybe her.. update keadaan baby yer...

merahitujambu said...

SBR YE...lepas ni hati2 tau

Zul Fattah said...

jumpa penyamun tu.. kasi rejam je..

ekabukanmakcikkau. said...

ayat kau mula mula macam konon baik , pasrah je . at last,hambek kau mati kena langgar lori lagi kau doa dia? hahhahahaa

Fyqa said...

ishh

bhayanye

Run Away said...

waa...kesian kat baby awk..sabo eh...

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org