Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

-xoxo-

S

Sepasang Baju Raya

previous entry : Surat Berantai. Semak!

hye uols :)
kauorang makan apa tadi waktu berbuka?

tadi abah aku masak rendang kerang..hikhik

sedapp ooo..

tak sabor eden nak raya ni..ekeke

ekceli nak story pasal baju raya ni.

geram betul tau, baju raya aku tak siap-siap lagi sampai sekarang..grrr

kalau aku baru je hantar aku tak kisah, TAPI

aku dah hantar baju tu awal bulan 6 tau

and suppose baju aku siap on 30 Jun oke and NOT August!

bengang betul aku.
then kakak taylor tu cakap ambil minggu depan.

minggu depan confirm siap

aku rasa dah berapa puluh kali minggu depan aku pun tak tau

nak tunggu 1 syawal baru siap ke kak?

aku dah tak boleh tahan dengan kakak taylor tu.

serious. this is the last aku hantar baju kat dia.

sayang betul. kakak tu jahit baju memang kemas dan cantik

TAPI satu je kurang, asyik berjanji je.

buatnya tak.

kalau tempahan banyak sekali pun, kenapa perlu berjanji?

siap dia cakap CONFIRM siap.

bila dah due, nak pi ambil

tak siap lagi.

yang aku sakit hati tu, baju aku baru nak potong!

pe cer, baru nak potong ni?

serious. janji tak boleh pakai.

janji boleh campak dalam tong sampah je.

macam ni la orang melayu.

JANJI je pandai.

hairan aku, kalau taylor melayu yang pandai jahit mesti banyak problem.

bukan aku je yang selalu kena, my mom pun selalu gak kena macam ni.

tapi kalau hantar dekat taylor yang biasa-biasa je, memang cepat dapat, on time lagi

TAPI baju tak cantik seperti yang di bayangkan.

kadang-kadang tu baju senget la, besar la.. grrr

so hantar kat taylor CINA je.

CEPAT siap, cantik dan kemas TAPI MAHAL nak mampus!

so what to do?

ni lah harga yang perlu di bayar demi sepasang baju raya

=,="

aku fedup dengan ragam taylor kat sini.

kalau next week still tak siap gak.

serious. aku bakor kedai kakak tu..hahaha 

padan muka dia. menipu aku je di bulan puasa ni.. xP




p/s: ekceli aku tak tergamak pun nak bakar, mungkin aku akan sound kaw-kaw je dia. xP

p/s: aku belum ada lagi kasut raya, ada tak sesiapa nak sponsor? haha 

p/s: aku dah ada dodol doodle, jeles ooo bila BW ramai dah ada dudel ni.

give credit to BUNBUN. i lebiu.. haha

million thanks dear :)



siapa nak dudel boleh minta kat dia, aku tak sure la kalau still FREE lagi..hihi

p/s: ada tak sesiapa nak sponsor dudel kat aku lagi? kalau ada sila-sila la mail aku oke. :)



notakakidantangan: nanti kelik "LIKE" FB page aku oke xP



-xoxo-
S

16 comments:

~~Ticer Wann~~ said...

hihi sabo je la... bulan puasa ni banyak menguji kesabaran kita... pernah berdepan ngan tailor camtu... last2 dah serik... huhu...

comel doodle tu :)

Ezy Chiaki said...

msti akk 2 malas nk menjahit..
hihikk..
tp 2la kn.. buat kite mngharap je...
huh

Fathiah Hamim said...

hehe naseb baek la saya tak tempah2 baju.

schaze zainn said...

@ ticer wann
tu la.. sayang je.. taylor tu jahit bagus tapi ade problem.. =,="

thanks! dudel tu mmg comel :)


@ ezy
ntah la kat taylor tu.
bengang betul.. grrr.. =,="


@ fathiah hamim
schaze tak sesuai beli baju siap
nnt besar sangat la.
mcm2 hal =,="

muhamad hanif said...

Err,

raya pakai tshirt jelah kau tahun ni kan..



huhuhh.

myhatiku said...

sabo je lah org jahit tuh..cepuk kang..:D

comel la doodle tu..jeles2 ;p

schaze zainn said...

@ muhammad hanif
merepek la ko pakei tshirt 1st raya..grrr


@ myhatiku
tu la..mmg rasa nak cepuk je..grrr

hiihi cute kan xP

bunbun said...

aii lebiu too HAHAHA. alaaaa pakai jelah baju dudel tu. hahahaha

amna said...

tempah baju cmne ?
walaupun lama, tpi kemas takpe la..
huhu, tpi cm lama sangat je tailor tu ambil masa ??

Far8 budak baik said...

hahaha..sape suroh tempahhh..
lain kali ketuk je
pale yg amik tempah kau tu..
tak ley gak dy wat gitu..
klo dah asyik gitu..
baik amik jahit kat tmpt lain..
kejam sikit hehe

ABU said...

hahaha sama la aku..aku antar baju bulan 2..dia siap jahit bulan 7, lama gila dia buat..dia cakap sebok jahit baju pengantin..

schaze zainn said...

@ bunbun
haha.. lebiu three :)

kalo muat dah lama rembat baju doodle tu..agaga xP


@ amna
tempah baju kurung kat taylor la..
memang lama pun =,="


@ far8
kalo beli takde saiz aku la..grrr
even saiz s pun aku tak muat sbb besar..sobsob =,="



@ ABU
ala.. alasan je tu.. nyampah betull huhu

fadh leyanie said...

biasalah..pernah kna jugak situasi mcm tu ..nasib baik baju sempat siap..
jgn di bakor..kang tbakor baju raya org lain..ngeh3

syrupmasin said...

err..marah betol nih :D

NA said...

Selalu camtu dengan Melayu. Kadang kita nak tolong bangsa sendiri tapi kalau dah diberi peluang tak digunakan sebaik-baiknya tentu rasa serik.

Hehe Schaze suka dodol juga yer. Tulah seronok kan kalau orang kasi 'doodle' ni. Rasa bahagia :)

-wina1979-

logorithm said...

1. Murah + hasil cantik = tak siap.

2. Cepat siap + murah = hasil tak cantik.

3. Hasil cantik + cepat siap = mahal nak mampos.

Hehehe...

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org