Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

p.s: wanna fast reply?

Kindly email me at thesyazanazainn@gmail.com or

PM me at Facebook - Syazana Zainn or

DM me at twitter/instagram - @itsmesyazana.

I will tried to help you

-xoxo-

S

Raya serta Ramadhan Terakhir

previous entry : Segmen Hira : Aku reti masak, kau reti?

Hey readers


Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan Batin :)


Macam mana hari ini?

Mesti rasa tak sabar-sabar nak beraya kan.

Macam aku juga la.

Kat office even tengah busy buat kerja, tapi hati still tak tenang

Fikiran pun asyik merewang kat kampong je.hihi

Serious tak sabar nak balik kampong.

Jumpa all my cousin’s yang semuanya giler..haha

Maybe first raya, kami satu family beraya kat Tronoh.

Sebab aku tak dapat cuti untuk Raya Eve =,=”

Then the next day baru gerak balik Penang.

Maybe masa ni jalan raya tak berapa busy kot..hikhik

(serious aku takut nak drive kalau lori besar-besar banyak kat highway =,=”)



Btw, semalam kauorang tengok tak drama Ramadhan Terakhir?

Bagi aku drama ni agak suspen sikit.

At first aku tengok and fikir Ramadhan Terakhir ni adalah untuk ayahnya (lakonan Esma Daniel) sebab si Hisham ni ada penyakit HIV +ve. heh

Suddenly semalam rupanya Ramadhan Terakhir ni adalah untuk Sakinah sebab dia ada penyakit leukemia.

Then aku ingat sebenarnya Sakinah ni anak kepada si Hisham tu tapi rupanya anak kepada Mazni.

OMG. Berbelit-belit, tapi nasib baik garapan drama ni semakin menarik.hikhik

Btw, lakonan semua pelakon sangat-sangat menjadi, especially lakonan sedih si Sakinah dan lakonan garang si Mazni tu..hikhik



Serios, aku terus jadi meluat dengan karakter Mazni tu..muahaha (ni tandanya lakonan kak faz ni sangat marvelous!)

Tapi yang masih jadi tanda tanya kat aku, bagaimanakah bekas isteri Hisham tu (Khadijah), sebab Hisham cakap kat Akhie waktu dia tinggalkan ex-bini dia tu, bini dia pregnant. =,=”

Oke, part ni betul-betul dah konpius.



So bagi sesiapa yang akan pulang ke kampong halaman,

Drive carefully oke :)

Pandu ikut had laju yang di beri hihi.



Have a good day today! xP





notakakidantangan: nanti kelik "LIKE" FB page aku oke xP



-xoxo-
S



23 comments:

Ezy Chiaki said...

xtgok pon cite tu..
huhu

ati bwk kete ye!
=)

selamat hari rayaaaaa

Fathiah Hamim said...

selamat hari raya! maaf zahir! =D

bunbun said...

layan ehh drama ni hehe. memula tegok gak. tapi sini tarawih salu habis kul seblas. salu miss je tu yang givap nak tgok tu huhuhuh.


eh tronoh tu kat ne eh? ahaahaha >.<

schaze zainn said...

@ ezy
okeh.
exy pun sentiasa hati2 :)
selamat hari raya :)


@ fathiah hamim
selamat hari raya juga :)


@ bunbun
hihi terawih sini cepat.. xP
err tronoh tu kat perak before sampai ke batu gajah.haha xP

myhatiku said...

mule2 tgk citer nie..dah lame2termiss pulak epiode dye..owh,mcmtu ea..mmg lain ape yg kite sangka kan..si kinah rupenye yg sakit..erkk

nnti bwk ole2 sari penang ye..he;p

schaze zainn said...

tu la ape yg di expect semua tak sama hihi xP

insyaallah :)

ABU said...

tak sabar ni tak sabar ni.hehehehe

GaRy™ said...

x tengok la citer tuh.. huhu~..

gary memang tinggal kat kampung pun.. hehe... toksah nak balik mana2.. hihi..

Hans said...

aku tgok
drama ramadhan terakhir memang terbaik

schaze zainn said...

@ ABU
sabar, esok je ABU balik..haha


@ Gary
haha. ok la. takde nak pening2 nak balik kampong xP


@ Hans
yup thumbs up! :P

NA said...

Haah banyak tulisan pada blog cerita nak balik kampung. Ada balik esok ada balik hari Sabtu.

Schaze nanti memandu balik berhati-hati tau.

P/S: Ek Kak Wina ni ketinggalan, baru tengok Nora Elena (ulangan). Baru tahu seronok. Agaknya lepas ni baru nak tengok Ramadan Terakhir (kalau ada ulangan)

-wina1979-

syrupmasin said...

ramadan terakhir tuh best..perghh mazni tuh berlakon hebat lah kan :D

hira said...

selamat hari raya! haha :D

muhamad hanif said...

weeewwiiitt, balik kg elok2 yaa,


Err, pening aku baca review ramadahan terakhir kau.

z a z a said...

selamat hari raya!

Shamsuddin Amin said...

btw ak dh kat kg ni...
jgn jelezzz... =)

jeBateja said...

alaaa...kita keja malam...mcm ne nak tgk...ahakz....

hang pun....hati2 di jalanan...ahakz

Shawn Razaleigh said...

selamat hari raya lah begitu

anamizu said...

aah betol3..
best ramadhan terakhir..
cik ana tengok sampai nanges2..
uwawawawa~

airel zafrel hensem! :P

EkaBukanMakcikKau said...

aku maleh tol ah raye . ececehh entah entah nanti aku yg paling eksaited raye dak hahahha

dill said...

hati2 balik kampung okei

dill.

Far8 budak baik said...

aku tak tgk cite tu..
mesti sedh gile kannn...
huh..wehhh wehhh..
nnti kau drive balik kat kg..
nk merewang kn..
aku sanggup tmnkn kau..
haha! =p

nelly said...

Selamat Hari Raya ! Hari untuk kita bersuka ria ! hahaha

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org